Dieta asiatica te scapa de celulita

Ai auzit de alimentele Yin si Yang? Sunt de fapt niste alimente pe care le consumi zi de zi dar a caror proprietati miraculoase nu le cunosti inca. In cadrul dietei asiatice, aceste alimente sunt clasate in doua categorii: alimente Yin si alimente Yang. In functie de apartenenta lui, un aliment sau altul trebuie consumat mai des pentru a combate fiecare tip de celulita.

Dieta asiatica anti-celulita permite atacarea celulitei, in functie de tipul sau. Celulita nu este o problema ce afecteaza doar femeile din Occident si asiaticele se confrunta cu aceasta problema insa au metode mult mai eficiente pentru a o combate. Femeile orientale, japonezele in special adopta o alimentatie anti-celulita bine definita, alimente cunoscute datorita proprietatilor drenante si de combatere a celulitei. Cultura orientala este orientata in jurul alimentelor Yin si Yang, asiaticii clasand alimentele anti-celulita in functie de apartenenta lor la aceste doua  categorii complementare.

Urmand aceasta filozofie, alimentele care apartin categoriei Yin permit eliminarea si drenarea toxinelor acumulate de catre organism si a celulelor moarte. Alimentele care apartin categoriei Yang stimuleaza metabolismul. Cu ajutorul acestei metode, este posibila combaterea fiecarui tip de celulita. In cadrul dietei alimentare se recomanda incorporarea mai multor alimente din categoria Yin in detrimentul celor din categoria Yang sau invers, in functie de tipul de celulita: adipoasa, infiltrata sau fibroasa.

Alimentele din categoria Yin sunt cele care permit combatarea eficienta a celulitei infiltrate, adica a retentiei de apa. Legumele verzi fac parte din categoria alimentelor Yin. Astfel, daca doresti sa elimini grasimile instalate confortabil pe corpul tau, trebuie sa introduci in regimul de zi cu zi salate, fasole verde, varza si sparanghel. Ciuperca shiitake poate fi consumata in egala masura in supa sau in salate pentru o drenare mai eficienta a celulitei.

Pestele crud si algele comestibile precum kouchan sau kombu, ingredientele principale din celebrul sushi japonez, fac parte din categoria alimentelor Yang. Efectele lor anti-celulita si remineralizante sunt recunoscute. Cerealele, orzul in special, permit eliminarea grasimilor animale si prevenirea celulitei. Orzul are un continut bogat de fibre, utile pentru pastrarea siluetei. Ghimbirul constituie un alt aliment excelent impotriva celulitei. Putin ghimbir ras, introdus in iaurt la micul-dejun constituie modalitatea ideala de a arde grasimile si de a imbunatati circulatia venoasa inca de la primele ore ale diminetii.

Este recomandat sa consumi ceai verde in mod regulat deoarece acesta iti va hidrata organismul si te va ajuta sa elimini toxinele din corp. Dieta asiatica este considerata una din cele mai sanatoase diete din lume, modul de alimentatie sanatos asigurandu-le asiaticilor longevitatea. Studiile arata ca popoarele din Orient sunt mult mai sanatoase decat europenii, cazurile de cancer, de obezitate sau de osteoporoza fiind extrem de rare. In bucataria asiatica trebuie sa se tina cont intotdeauna de numarul caloriilor consumate zilnic, care nu trebuie sa depaseasca 1.400.

Be Sociable, Share!