Dieta Kousmine

Doamna doctor Kousmine a inteles foarte bine faptul ca nu pot exista rezultate reale si durabile in tratamentul bolilor epocii noastre fara sa ne intarim organsimul, sa-l trezim la viata cu alte cuvinte prin diferite mijloace care sa-i permita sa-si redobandeasca capacitatea de vindecare pe care se pare ca a pierdut-o. Conform acesteia, majoritatea bolilor cronice actuale par sa fie consecinta indirecta a unei alimentatii care s-a degradat in mod progresiv de-a lungul timpului. Astfel, daca alimentatia eronata este generatoare de tulburari de sanatate, reintoarcerea la o alimentatie sanatoasa se dovedeste a fi o arma terapeutica extrem de eficienta.

Principiul dietei Kousmine

Dieta Kousmine este bazata pe cinci pilieri fundamentali:

–         reforma alimentara adica reechilibrarea alimentatiei, reintroducand in alimentatie unele alimente: cereale integrale, uleiuri obtinute din prima presiune la rece, zahar brun din trestie, miere, fructe, legume crude sau fierte. Diminuam consumul de margarina, grasimi;

–         igiena intestinala. Trebuie sa elimini din alimentatie produsele bogate in zaharuri si proteine care favorizeaza dezvoltarea unei flore de putrefactie intestinale, sursa a numeroase boli. Uneori, spalarile stomacale se dovedesc a fi necesare;

–         verificarea echilibrului acido-bazic urinar si lupta impotriva unei acidificari anormale produse de catre lipsa unor anumite vitamine si oligoelemente;

–         suplimentarea in nutrienti in caz de carente minerale si vitaminice;

–         practicarea unei activitati sportive;

Avantaje. Ne informeaza cu privire la pericolul reprezentat de unele alimente. Abordeaza un element nou, lasat deoparte de majoritatea dietelor: intestinele si flora acestora. Alimentatia variata este extrem de importanta in cadrul acestei diete.

Dezavantaje. Dr. Kousmine nu tine cont de combinatiile alimentare. Explicatia este mult prea nutritionala.

In practica

Dimineata, in locul traditionalei cafele cu lapte, a painii cu unt si cu dulceata se va consuma un ceai lejer si crema budwig.

La pranz, se consuma legume sub forma de salate, cu putina branza sau iaurt. Salata se va asezona cu un tip de ulei obtinut din prima presiune la rece. Se mai pot consuma legume si cartofi gatiti la abur. Cel putin o data pe saptamana, se va consuma ficat sau peste slab, fara materii grase. Iata ce pot consuma persoanele vegetariene: branza, slaba de preferinta, sau in ou fiert in coaja. Dar, ce este cel mai important, este consumul de cereale integrale.

Gustarea poate fi compusa din fructe proaspete, fructe uscate sau un suc de fructe proaspat stors. Nu uita ca produsele de patiserie contin grasimi vegetale, adica artificiale, zahar rafinat si faina alba, fara pic de vitamine.

Cina va fi luata cat mai devreme cu putinta, pana la ora 8 maxim. Cina trebuie sa fie una lejera, fara carne, cam dupa aceleasi principii ca si masa de pranz.

Be Sociable, Share!