Dieta anti-colesterol

Colesterolul este una din marile probleme ale secolului XXI. Hrana bogata in grasimi este una din principalele cauze. Trebuie sa distingem colesterolul bun de colesterolul rau si sa tinem cont ca odata cu inaintarea in varsta, lucrurile se complica. O dieta alimentara anti-colesterol va avea astfel, un impact dublu. Aceasta dieta va alege cele mai bune alimente pentru a preveni aparitia unor boli dar va avea si un efect pozitiv asupra siluetei, diminuand consumul de grasimi nefaste si favorizand absorbtia fructelor si legumelor.

Punctul de vedere medical

Diminuarea nivelului de colesterol este esentiala pentru prevenirea aterosclerozei. Surplusul de colsterol va obstrua arterele si se poate ajunge la situatii grave, serioase, fatale chiar precum arterita la nivelul memmrelor inferioare, AVC sau infarct. Riscul este si mai mare in cazul persoanelor supraponderale, al celor care fumeaza sau a celor care consuma alcool in mod regulat.

Bunele obiceiuri alimentare

Diversificarea alimentatiei este unul din elementele cheie din cadrul dietei anti-colesterol. Aceasta dieta va fi benefica si siluetei tale. Diversificare inseamna a manca din toate, incercand sa nu depasesti unele limite. Evident, nivelul de colesterol te va conduce spre un consum de grasimi saturate redus (unt, branza, carne, sosuri, iaurturi integrale, lapte, mezeluri). Consumul de oua trebuie diminuat. Fructele si legumele vor fi privilegiate datorita consumului ridicat de fibre. Printre acestea, cele mai recomandate sunt merele care confera o multime de beneficii printre care reducerea absorbtia lipidelor de la nivelul intestinelor, drept urmare a colesterolului. In plus, merele au un continut scazut de calorii. Cu alte cuvinte, sunt excelente pentru persoanele care vor sa slabeasca.

Oricum ar fi, latura mai mult sau mai putin stricta a dietei anti-colesterol va depinde de felul in care corpul tau raspunde primelor limite care sunt fixate. Daca nu reusesti sa scazi nivelul de colesterol atunci trebuie sa reactionezi nu limitand unele alimente, ci eliminandu-le total. Pentru a compensa pierderea de grasimi saturate, corpul tau se va obisnui cu consumul de grasimi nesaturate regasite in anumite tipuri de pesti sau uleiuri precum cel de rapita, de nuci sau de floarea-soarelui. Acesti acizi Omega 3 si Omega 6 te vor ajuta sa previi riscurile aparitiei unor boli cardiovasculare si iti vor diminua considerabil nivelul de colesterol.

Cateva exemple de alimente anti-colesterol

Sub forma de aperitiv, apeleaza la sucurile de fructe si rosiile cherry. In ceea ce priveste antreul, macroul cu vin alb va inlocui cu succes sardinele cu ulei sau cruditatile cu maioneza. In ceea ceea ce priveste carnea, opteaza pentru un file sau un escalop de vita in locul cartofilor prajiti. Alege orezul natural si fasolea verde alaturi de carne.

Be Sociable, Share!