Orzul verde, cereale nutritive

Orzul verde este declarat de istorici a fi cea mai veche planta cultivata dintre toate cerealele. Se pare ca a fost ingredientul principal in fabricile de paine printre evreii antici, greci si romani. Cerealele evreilor au avut loc de mare cinste in istoria sacra.

In timpurile grecilor si romanilor, orzul verde a fost aproape singurul aliment pentru oamenii de rand si soldati. Faina era facuta terci apoi uscata, iar apoi adaugata in paine. Se adaugau trei kilograme de seminte de orz verde, seminte de coriandru si doua linguri de sare plus apa necesara. Daca painea se dorea a fi mai delicioasa, se adauga putin mei.

Pe timpul lui Carol I, faina de orz verde a luat locul fainii de grau verde aproape in totalitate in industria alimentara. In unele parti din Europa, India si alte tari estice, inca este in mare masura consumata ca aliment principal.

Orzul verde este mult mai hranitor decat graul, si pentru multi oameni este mai agreabil la aroma. De asemenea este mult mai superior in gradul de digestiabilitate. Celulele sale din amidon, fiind mai solubile, ofera rezistenta mai mare la sucul gastric.

Exista mai multe specii distincte de orz verde, dar cea mai des cultivata este starea naturala de orz verde, care o gasim mai peste tot. In structura generala, cerealele de orz verde seamana cu cele de grau si ovaz.

Utilizarea cea mai generala a acestei cereale de orz vede este sub forma de perle. Cand este fiert bine, orzul verde necesita aproximativ doua ore pentru o digestie completa.

Be Sociable, Share!