Spoonlight, dieta Karl Lagerfeld

In anul 2000, celebrul stilist german, Karl Lagerfeld, a decis sa urmeze o dieta. Ajutat de doctorul Jean Claude Houdret, acesta a reusit sa slabeasca numai putin de 42 de kilograme in doar 13 luni. Odata dieta incheiata, Karl Lagerfeld a publicat o carte intitulata ʺCele mai bune dieteʺ, spunand in mod exact ceea ce a facut pentru a slabi. O metoda pe care a denumit-o ʺSpoonlightʺ.

Karl Lagerfeld isi descrie metoda fiind drept o dieta ce presupune motivatie si disciplina. Doua ingrediente indispensabile tinand cont de faptul eforturile pe care trebuie sa le depunem in drumul spre silueta perfecta. Dieta Spoonlight este una extrem de restrictiva si hipocalorica in cadrul careia consumul de glucide si lipide este restrans.

Lactate 0%, o proportie mare de legume verzi, sunt doar cateva din restrictiile metodei create de cunoscutul stilist. Pentru evitarea carentelor nutritionale, Karl Lagerfeld recomanda consumul regulat de vitamine.

Spoonlight in practica

Daca ai decis sa optezi pentru dieta Spoonlight, in primul si in primul rand, trebuie sa intocmesti trei liste cu alimentele ce vor intra in compozitia meselor tale. Pe prima lista vei nota toate alimentele pe care trebuie sa le elimini din alimentatie. Toate tipurile de feculente, branzeturile, materiile grase si unele fructe cu alte cuvinte.

O a doua lista va contine toate alimentele pe care trebuie sa le consumi cu moderatie precum pestii. A treia lista va contine toate alimentele consumate cu restrictii precum painea integrala, carnea slaba, legumele verzi si lactatele 0%.

Dupa aceea, dieta se imparte in trei etape, in functie de numarul de kilojouli consumati. In cadrul acestei diete, caloriile sunt masurate in kilojouli.

Etapa numarul 1: ai voie sa consumi pana la 3700kj/zi, asta pe o perioada ce se intinde pe doua saptamani. In aceasta perioada se recomanda consumul de suplimente proteice si vegetalele. In aceasta perioada slabirea va fi importanta, lucru ce te va ambitiona sa continui.

Etapa numarul 2: in aceasta etapa cel mai important lucru este evitarea mancatului in exces. Ai voie sa consumi pana la 5000kj/zi, timp de o saptamana. In aceasta perioada ai voie sa consumi seara piept de pui sau peste si un iaurt degresat la cina.

Etapa numarul 3: in aceasta etapa faza de infometare este incheiata, ai voie sa consumi pana la 7000kj/zi, timp de o saptamana. Carbohidratii sunt permisi in aceasta perioada.

Avantaje: alimentele se prepara foarte usor, economisesti timp. Ustensilele folosite in aceasta perioada sunt gratarul si aparatul de gatit la aburi. Aceasta dieta este ideala pentru doamne si domnisoare dar si pentru domni, fiind modalitatea excelenta de a mai scapa putin de mancarea nesanatoasa ce ne inconjoara.

Dezavantaje: ai nevoie de rabdare pentru a ajunge la greutatea dorita. In primele doua faze poftele sunt mari, tentatiile si mai mari. Karl Lagerfeld incurajeaza infometarea ceea ce nu este un lucru deloc sanatos. Conform propriilor sale declaratii acesta obisnuia sa ia mancarea in gura dupa care pur si simplu o scuipa. Chiar daca in cadrul oricarei diete miscarea este importanta, Karl Lagerfeld nu a fost deloc preocupat de acest aspect.

Be Sociable, Share!