Slabeste inainte de sosirea verii cu ajutorul dietei Shapiro

Diversificata si usor de aplicat, dieta Shapiro te ajuta sa pierzi cateva kilograme inainte de sosirea verii. Elaborata de catre doctorul new-yorkez Howard Shapiro, aceasta dieta le-a fost de un real ajutor politistilor new-yorkezi supraponderali in anii 90, cu rezultate probante.

Conform doctorului Shapiro, comportamentul nostru nutritional se bazeaza pe aspectul vizual al alimentelor. Astfel, acesta a publicat o carte ilustrand un aliment bogat in calorii pe pagina stanga comparat, pe pagina dreapta cu inlocuitorul acestuia din punct de vedere nutritional, mai sanatos. Privirea observa imediat ca, pentru aceeasi cantitate de calorii ingerate, proportia alimentelor nu este aceeasi. De exemplu, un croissant din partea stanga va face fata unui numar mare de fructe din partea dreapta, un bol mic cu branza va fi compensat cu un bol de supa. Scopul: orientarea consumatorului spre alimentele din dreapta, printr-o atitudine alimentara sanatoasa, nu printr-un regim draconian.

Care este principiul alimentar?

Fara restrictii severe, principiul acestei diete este urmatorul: trebuie sa consumi alimente sanatoase, chiar daca niciun aliment nu este interzis. Placerea de a manca trebuie sa primeze intotdeauna. Pentru asta, se disting trei categorii de alimente: alimentele indispensabile, cele care sunt citate in mod traditional in toate dietele, legumele si fructele; cele recomandate precum pestele, leguminoasele, cerealele, produsele lactate, soia si tofu. Si alimentele considerate periculoase, calorice si bogate in grasimi precum mezelurile, prajiturile, branzeturile si produsele tip fast food.

O automoderatie recomandata

Moderatia este unul din cuvintele cheie din cadrul acestei diete. Cele care isi doresc sa urmeze aceasta dieta trebuie sa elimine progresiv alimentele grase si dulci din alimentatie. Pentru asta, iti recomandam sa tii un jurnal de bord alimentar pentru a putea constata repetitia sau nu a exceselor comise zilele si saptamanile precedente, calitatea meselor luate precum si contextul acestora.

Evident, ca orice dieta care se respecta, dieta Shapiro iti recomanda sa faci sport in paralel si sa consulti un medic inainte de a te lansa in aventura Shapiro. Pentru persoanele care sufera de o patologie precum hipercolesterolemia, diabetul sau hipertensiunea, dieta Shelton nu este recomandata.

Nu ti se pare putin banal cornul cu unt consumat la micul-dejun? Ce zici sa-l inlocuiesti cu un adevarat festin de fructe, o chifla proaspata cu susan si doua lingurite cu dulceata? Pe la orele 11, in caz ca ti se face foame, alege un baton de cereale dietetic, 8 caise uscate si o banana. Alegand sa consumi fructe, alegi varietatea. Astfel, reusesti sa consumi fibre, potasiu si zaharuri lente.

La pranz sau la cina vei miza din nou pe varietate. Dietele clasice sporesc pofta de dulciuri. Pe post de apetitive alege salatele asortate sau cele cu salata verde, asezonate cu ulei de masline. Si salata de cartofi este permisa, insa fara branza sau mezeluri. Drept fel principal iti recomandam sa consumi peste, carne alba sau carne de pui la gratar sau omleta simpla, fara ulei.

Be Sociable, Share!