Secretele dietei Bikini: cifra 5

Aceasta dieta reprezinta echilibrul perfect dintre alimentatie si exercitii fizice. Dieta, nascuta in Hollywood, a devenit rapid preferata vedetelor.

Aceasta dieta este bazata pe cifra 5:

  • 5 mese pe zi;
  • 5 alimente in cadrul fiecarei mese;
  • 5 minute pentru preprarea meselor;
  • 5 exercitii pe saptamana;
  • 5 zile de pauza;
  • 5 saptamani;

Dieta Bikini nu este una privativa. Chiar din contra, poti consuma in functie de proportii bine definite, aproape orice. De aceea, o zi tip din cadrul dietei Bikini iti permite sa consumi in jur de 1400-1600 de calorii pe zi. In cadrul dietei Bikini, sportul si miscarea sunt obligatorii. Dupa aproximativ o luna, vei reusi sa scapi de 2-4 kilograme.

5 mese pe zi

De ce? Din cauza ca doar astfel poti mentine un nivel stabil de insulina, sa ai mai multa energie de-a lungul intregii zile, sa iti stimulezi metabolismul, sa ai un moral ridicat si sa reduci stresul. In practica: in fiecare zi, vei avea trei mese principale (mic-dejun, pranz, cina) la care se adauga doua gustari. Tot ce trebuie sa faci este sa imparti la cinci timpul.  De exemplu, daca te trezesti la ora 7 si te culci la ora 23, avem 16 ore pe care trebuie sa le impartim la cinci, aproximativ trei ore. Micul dejun la ora 8, gustarea la 11, pranzul la 13, gustarea la 16 si cina la 20. Avantajul acestui “sistem”? Nu iti este foame!

5 alimente la fiecare masa

De ce? Pentru a furniza organismului toti nutrientii de care acesta are nevoie pentru a-i permite acestuia sa isi reduca rezervele fara sa slabeasca. Ca bonus, obtii rapid senzatia de satietate. In practica: la fiecare masa iti umpli farfuria cu proteine + feculenti cu indice glicemic scazut +grasimi bune + fibre si apa sau infuzie fara zahar.

5 minute pentru pregatirea mesei

Fiecare masa principala cuprinde cinci ingrediente principale, gata in cinci etape, deci in total cinci minute (exceptand timpul de fierbere).

5 zile de pauza

De ce? Este imposibil sa te privezi in permanenta. Ofera-ti 5 zile de pauza in care sa te mai relaxezi putin. In practica: ciocolata, branza, un pahar cu vin, fara exagerari.

5 exercitii pe saptamana

Alimentatia reprezinta doar 50% din procesul de slabire. Restul de 50% trebuie sa faci miscare. Ramane la latitudinea ta sa le alegi, insa trebuie sa faci miscare cel putin 25 de minute pe zi.

5 saptamani

Aceasta dieta iti va reeduca organismul. Fixeaza-ti un obiectiv rezonabil: 3 kilograme inainte de a iesi la plaja.

Be Sociable, Share!