Dieta Antoine

In anul 1968, un anume Antoine Albert a publicat opera intitulata ‘Arta de a slabi, alimentatia disociata, singurul regim’. Aceasta carte a facut furori la acea vreme. A fost editata de mai multe ori pana in 1993 si a dat nastere dietei Antoine, dieta ce are si in ziua de azi o multime de adepti.

Dieta Antoine este o dieta disociata. Aceasta dieta este bazata pe urmatorul principiu: se consuma o singura familie de alimente pentru a nu castiga in greutate, oricare ar fi cantitatea consumata. Dieta Antoine consta deci in consumarea unei singure familii de alimente pe zi, timp de o saptamana. De exemplu, luni se consuma carne, mari fructe, miercuri feculenti, joi legume, vineri peste, sambata lactate, duminica oua…aportul energetic echilibrat se face drept urmare sapte zile din sapte, nu una singura. Aceasta dieta se poate tine o data pe luna.

Dieta Antoine taie pofta de mancare. Cum? Prin faptul ca provoaca senzatia de respingere a hranei. Drept urmare, aporturile energetice sunt limitate si castigul in greutate este evitat. Dieta Antoine si restul dietelor disociate au luat nastere prin anii 30 si au cunoscut succesul adevarat prin anii 50. Principiul dietei Antoine este sa consumi de toate dar nu in acelasi timp. Alimentele consumate singure, in cantitate mare, nu provoaca cresterea in greutate. Obiectivul principal al acestei diete este saturarea senzatiei de foame prin consumul a unei singure varietati de alimente pe zi si pe saptamana. Organismul va incepe sa ‘cedeze’. Apa va fi consumata cu moderatie deoarece nu se poate amesteca cu alimentele solide.

Pentru a profita din plin de beneficiile conferite de aceasta dieta te sfatuim sa o tii timp de maxim o saptamana, in fiecare saptamana sau de trei ori pe saptamana.

Avantajele dietei Antoine

Dieta Antoine este extrem de usor de urmat. Se elaboreaza meniuri extrem de simple deoarece alimentele consumate sunt dintr-o singura familie. Dieta Antoine se dovedeste a fi una extrem de eficienta, te ajuta sa pierzi in jur de 8 kilograme in doar pastru saptamani cu conditia sa respecti regulile cu strictete.

Poti alege sa consumi familia de alimente preferata, in cantitati mari, fara sa te mai culpabilizezi.

Dezavantajele dietei Antoine

Cantitatea de hrana consumata in perioada dietei este destul de slaba ca sa nu spunem insuficiente. Mesele zilnice devin astfel dezordonate si ilogice. Senzatia de oboseala si scaderea tonusului se fac repede simtite. Risti sa suferi si de tulburari digestive.

Exemplu tip de meniu pentru o saptamana de dieta

Luni – carne;

Mart – fructe;

Miercuri – peste;

Joi – legume;

Vineri – carne;

Sambata – feculenti;

Duminica – oua;

Luni se consuma proteine (o portie de carne fie de vita, fie de porc, fie de pui, oua, peste, legume uscate, lapte sau branza).

Marti se consuma fructe (pepene rosu, mango, portocale, papaya, banane, mere, piersici, capsuni sau struguri).

Miercuri se consuma peste.

Joi se consuma legume verzi (fasole verde, mazare, morcovi, rosii, conopida, laptuca, castraveti, salata, spanac, patrunjel).

Vineri se consuma carne.

Sambata se consuma glucide (orez integral, paste, paine, cereale, cartofi, porumb).

Duminica se consuma oua.

 

 

Be Sociable, Share!