Dieta Doctor OZ in functie de forma corpului

Dietele pot avea rezultate diferite si se comporta diferit in functie de fiecare persoana, iar dietele personalizate in functie de cateva caracteristici devin incet, dar sigur populare.

In dieta Dr. OZ, acesta explica legatura dintre forma corpului si metabolismul si inclinatiile noastre alimentare.

Cum vedem ce fel de forma are corpul nostru ?

forma-corp-3

forma-corp-3


Desi sunt mai multe forme ale corpului Doctor OZ se bazeaza pe trei tipologii !

Alege unul dintre ele dupa caracteristici:

forma-corp-para

forma-corp-para

Forma Para forma corpului para presupune ca silueta are o talie subtire si solduri mari, dar si coapse voluptoase si umerii delicati si fata slaba.

Dieta recomandata pentru tipul para este cu alimente bogate in calciu si fibre.
Dr. Oz explica ca aceasta forma ascunde un exces al hormonilor estrogeni.

Alimentatia acestei diete presupune legume, fructe proaspete, fulgi de cereale integrale, legumele boabe si lactatele degresate.

forma-corp - mar

forma-corp mar

Forma Mar forma corpului mar (cel mai des intalnita) presupune ca talia sa fie mare, picioarele gambele si gleznele sun delicate, subtiri.

Dieta recomandata pentru acest tip de corp este recomandat sa se manance alimente cu un puternic efect antioxidant, cu indice glicemic mic si bogat in vitamina C.

Forma mar prespuspune ca nu rezisti bine stresului, iar glandele suprarenale produc in exces cortizol ( hormonul stresului ).

Poti consuma numai grasimi (bune) gen: vinete, ardei rosu, humus, avocado, portocale, line etc.

forma-corp-dreptunghi

forma-corp-dreptunghi

Forma dreptunghi forma corpului dreptunghi prespune un corp uniforme de sus in jos.

Diete recomandata pentru acest tip trebuie sa se consume alimente ca nuci, seminte bogate in L-arginina, substanta care stimuleaza metabolismul si arderea grasimilor conform doctorului Oz.
Grasimea in exces pentru acesta forma corporala ar fi de vina hormonii tiroidieni care afecteaza metabolismul din intregul corp.

Pe langa alimentele scrise mai sus se mai recomanda si: ceapa cruda ( bun diuretic ), sardine, alge, creveti, ardei iute si condimente cu aroma puternica.

Be Sociable, Share!