Muzeul Virtual Valentino

 

Muzeul Virtual Valentino Garavani prezintă, în paginile sale de web, peste 300 de rochii realizate de celebrul creator de modă italian. Printre acestea se numără cea purtată de Julia Roberts la gala de decernare a premiilor Oscar în 2001, rochia pe care a avut-o Jacqueline Kennedy în ziua când s-a căsătorit cu armatorul grec Aristotel Onassis, dar și multe alte ținute și accesorii create pentru Elizabeth Taylor sau Sophia Loren. Fiecare model prezentat în această aplicație este însoțit de fotografii. În muzeul virtual mai putem vedea schițe, ilustrații, campanii publicitare, evenimente speciale și fotografii de gală.

Celebrul designer Valentino și partenerul său de afaceri Giancarlo Giammetti au lansat un nou site de modă denumit Valentino Garavani Virtual Museum. Aplicația 3D seamană cu un muzeu adevărat și este structurată în același fel: cu numeroase săli și galerii. În lumea reală, ar acoperi o suprafață de zece mii de metri pătrați.

Designerul Valentino Garavani s-a retras din lumea modei în 2008, la vârsta de 75 de ani, după 45 de ani de activitate. El a lăsat moștenire o linie vestimentară remarcabilă prin rafinament și o nuanță de roșu care îi poartă numele.

Leave a Reply