Tendinte coafuri – ombré, sombré, bronde, splashlight…pe care sa o aleg?

Pentru cele care inca mai ezita intre blond si brunet, exista de acum inainte cateva alternative, ceva  intre ele doua. Tehnica balayage este de acum inainte demodata. Insa, totul este o chestiune de nuante. Dar uneori numele acestor tendinte sofisticate par mult prea complicate si seamana si iti este destul de greu sa te decizi intre ele. Ombré hair, sombré hair, tie and dye, splashlight, bronde… Iata mai multe cuvinte despre fiecare dintre ele pentru ca alegerea ta sa fie mai usoara.

Ombré hair sau tie and dye. Iata o prima dificultate. Doua cuvinte pentru una si acceasi tendinta capilara. Ombré hair este o tendinta bicolora care consta in a avea varfuri mai deschise mai culoare decat radacinile sau radacini XXL in functie de intepretare sau de lungimea parului despre care vorbim. Chiar daca un ombré hair frumos se poate face si intr-o maniera asimetrica, suvitele care sunt mai blonde la culoare nu urca pana sus inspre radacini, fata de tendinta sombré hair.

Sombré hair. Este o tendinta mai subtila decat ombré hair si de acceea si numele sau este atat de apropiat de tendinta originala de la care deriva. Decolorarea nu este insa atat de puternica decat la ombré hair si suvitele deschise sunt mai fine. Suvitele urca pana la nivelul radacinilor, rezultatul este mult mai natural deoarece cele doua culori se armonizeaza mai bine unele cu altele. Sombré hair este insa si o versiune mai haute couture a tendintei ombré hair.

bronde

Bronde. Aici lucrurile se complica putin. Daca tendinta sombré este mai naturala si mai discreta decat tendinta ombré, brronde este si mai nuantat decat cele doua tendinte amintite inainte. In ceea ce priveste decolorarea de baza, bronde seamana cu tendinta sombré. Suvitele decolorate sunt fine si urca discret inspre radacini. Apoi se aplica un gloss – o culoare mai inchisa pentru ca rezultatul sa fie si mai natural si mai armonios. Vei obtine cele mai frumoase reflexi aurii, foarte pronuntate.

Splashlight. Iata o tendinta care seamana putin cu tie and dye. Aici insa se decoloreaza parul in mijloc pe o banda mai mare. Acest lucru creeaza un mare val de lumina in par care vine cu mai multa stralucire. Poti miza pe aceasta tendinta decolorand in blond un par brunet sau saten sau adaugand o culoare mai puternica precum rozul.

rainbow

Rainbow hair. Chiar daca este destul de usor sa diferentiezi rainbow hair de ombré hair, de sombré hair, am putea spune ca aceasta tendinta in culorile curcubeului este o verisoara mai indepartataa tendintei tie and dye. Poti miza pe niste culori vii pe o baza naturala sau poti amesteca mai multe culori flashy, puternice sau pastelate intre ele. Poti sa faci si mai multe linii de demarcatie de la cele mai puternice, la cele mai discrete. Pe aceleasi principiu ca si ombré, sombré sau splashlight…

Ai incercar pana acum, vreuna din aceste tendinte ale verii 2014? Cum ti se par?