VOGUE Marea Britanie, ÎNDEMNUL la care nu se aştepta nimeni: “Nu vă lăsaţi păcăliţi de fotografii”

Îndemnul Vogue Marea Britanie, complet neaşteptat pentru o revistă de modă

Îndemnul Vogue Marea Britanie, complet neaşteptat pentru o revistă de modă

De la “cohortele” de experţi în machiaj şi de stilişti, trecând prin secretele poziţionării dispozitivelor de iluminare şi ajungând la retuşurile realizate pe computer, filmul prezintă “munca colosală” depusă în timpul şedinţelor foto, a anunţat, joi, ediţia britanică a revistei Vogue, citată de AFP.

Filmul este propus gratuit elevilor de 13 ani din stabilimentele şcolare britanice începând din această săptămână, în momentul în care oraşul New York deschide balul evenimentelor din seria “Săptămâna modei”.
Ediţia britanică a revistei Vogue a realizat un film care expune “realitatea” ascunsă din spatele fotografiilor de modă, pentru a-i linişti pe adolescenţii care dezvoltă adevărate complexe din cauza feţelor perfecte, a machiajului impecabil şi a coafurilor impresionante ale modelelor profesioniste.

“Consider că ar fi util să arătăm ce se întâmplă în procesul de creare a unei fotografii de modă la Vogue, pentru a ilustra întregul talent şi toate artificiile care contribuie la realizarea produsului final”, a explicat Alexandra Shulman, redactor-şef la Vogue Marea Britanie, într-un comunicat.

“La Vogue, prin aceste fotografii de modă, vrem să îi inspirăm şi să îi distrăm pe cititori, prezentând articole vestimentare create de numeroşi stilişti foarte talentaţi. Ele sunt realizate cu această intenţie în minte, nu cu scopul de a fi considerate o reprezentare a realităţii”, a adăugat ea.

“Problema, dacă există o problemă, apare atunci când oamenii se autoevaluează şi îşi compară aspectul fizic în funcţie de manechinele profesioniste pe care le văd în paginile revistelor de modă şi au impresia că nu sunt la înălţimea standardelor (de frumuseţe, n.r.)”, a adăugat Alexandra Shulman.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/vogue-marea-britanie-indemnul-la-care-nu-se-astepta-nimeni-nu-va-lasati-pacaliti-de-fotografii_1263859.html#ixzz2eDiMgNth

Leave a Reply