Tinuta business pentru femeia de succes

Tinuta business trebuie sa confere purtatoarei lor clasa si autoritate, fara a o face sa-si piarda feminitatea.Orice femeie de succes  stie ca in afaceri atat tinuta cat si accesoriile pe care le poarta trebuie alese cu mare grija .

Puteti opta insa si pentru variante, cum ar fi fusta sau pantaloni si vesta din acelasi material, asortate cu o camasa fina sau sacou cu pantaloni drepti, pana sau cu talie inalta. Acum exista multe optiuni in privinta hainelor business si nu mai sunteti nevoite sa purtati doar clasicul deux-pieces. Evitati fustele scurte care nu au rost intr-un mediu profesional si care pot isca controverse.

Materialele alese pentru costume trebuie sa fie intotdeauna de buna calitate, pentru a va oferi o alura distinsa, de adevarata femeie de afaceri, nu doar de aspirant la acest titlu. Alegeti materiale care nu se sifoneaza usor, pentru a putea arata bine si daca intalnirile de afaceri pe care le aveti sunt programate dupa-amiaza. Nicio femeie de afaceri nu vrea ca la intalnirea cu partenerii sau clientii sa aiba fusta sau sacoul facute punga cand se ridica de pe scaun.Cele mai indicate sunt materialele din lana sau amestecurile de lana si matase.

In cazul in care optam pentru fusta, dresurile pot conferi un plus de stil tinutei sau din contra, o pot strica daca nu sunt bine alese. Este recomandat sa purtati dresuri de culoarea pielii, preferabil mate, care prezinta o imagine mai conservatoare. Exista insa institutii sau medii de afaceri in care sunt premise si tinutele mai nonconformiste, si in aceste cazuri puteti purta dresuri colorate. Trebuie sa mai stiti ca indiferent de anotimp, femeile de afaceri trebuie sa poarte dresuri la serviciu daca lucreaza intr-o institutie sau corporatie care merge pe un stil foarte serios si conservator.

Bluzele sunt si ele foarte importante pentru felul in care arata o tinuta de afaceri. In general, sunt recomandate bluzele uni, din bumbac sau matase. Puteti opta si pentru bluze cu imprimeuri, cu conditia ca acestea sa fie foarte fine, discrete si nu cu multe culori. Daca purtati sacouri de culoare inchisa, sunt potrivite bluzele deschise la culoare, iar pentru taioare deschise, alegeti bluze in culori inchise. Cu o camasa alba veti merge intotdeauna la sigur, mai ales daca are si o croiala adecvata.

Leave a Reply