Cocul banana versiune 2014 – cea mai sic coafura

Cocul banana –glamour si sofisticat. Un mare clasic al coafurii, cocul banana a devenit celebru datorita lui Audrey Hepburn. Forma sa verticala alungeste si afineaza gatul, dand impresia unei gratii extrem de feminine. Si mai bine – se potriveste tuturor femeilor.

Veste foarte buna. Cocul banana, marele classic al coafurii revine in forta in 2014. Este alegerea perfecta pentru toate nuntile la care vei participa in acest an. Iata cum il poti adopta in acest an.

Tendinta. Nu este una noua. Adulata si imitata inca din anii ’50 aceasta coafura a cunoscut perioada sa de glorie inainte de perioada hippie de la sfarsitul anilor ’60. In zilele noastre este destul de rar adoptat ziua dar este o coafura de privielgiat atunci cand vine vorba despre a gasi o coafura pentru o ocazie mai speciala.

Pentru cine? Pentru toate cele care isi doresc sa poarte acest tip de coafura. Totusi ai nevoie de un minumum de lungime pentru a obtine un coc banana perfect. Mai putin voluminos decat era acum cativa ani, in anul 2014, cocul banana isi pune in valoare latura sa cuminte. Poti adopta acest tip de coafura pentru a sublima o rochie eleganta sau il poti purta pentru a pune in valoare un look casual urban. Contrastul dintre look si coafura va face din tine o adevarata fashionista.

Cum il poti adopta? Pentru inceput trebuie sa trasezi o carare pe o parte la alegere. Aduna intreg parul ca si cum ai vrea sa il prinzi intr-o coasa de cal joasa. Ruleaza apoi coada si ridic-o in varful capului. Fixeaza suvitele mai rebele cu ajutorul unor agrafe. Pe podiumuri s-a mai putut observa varianta de coc banana realizata din doua cozi de cal. O varianta care va veni cu mai multa originalitate si modernitate pentru look-ul tau.

In versiune retro sic poti tapa parul din varful capului pentru a conferi mai multa textura si volum coafurii. Versiunea rock a cocului banana se poate obtine cu o creasta sau cu parul tapat si prins in fata. Ai deci mai multe variante cu care te poti juca, dar si accesorii. Poti purta niste cercei mari sau sa optezi pentru niste agrafe cu strasuri pentru a conferi mai mult stil coafurii tale. Poti porni si de la o impletitura in spic….

Cocul banana nu mai este deci rezervat doar nuntilor. Este din nou in inima tendintelor pentru un look retro, rock dar sic in acelasi timp. Deci daca vrei sa obtii o coafura in tendinta, cocul banana este cea mai buna optiune. O coafura de star de Hollywood foarte usor de relizat. Ai nevoie doar de cateva ustensile – lac fixativ, agrafe si bineinteles de niste maini indemanatice.

Daca vrei sa scapi de eternul coc de balerina, opteaza fara probleme pentru cocul banana. Iti permite sa obtii atat un look casual cat si unul glamour.