Posted on April 18, 2025 in Cosmetica by anca
Acest lichid auriu, produs artizanal, confera pielii tale hidratare, hranire si protejare. Insa nu numai pielea este rasfatata de acest ulei pretios ci si parul si unghiile. Haideti sa aflam mai multe despre uleiul de argan!
Rar se intampla ca un ulei sa suscite atata interes. Uleiul de argan a devenit, in ultimii ani, ingredientul numarul 1 in numeroase produse hidratante si anti-age. Originar din Maroc, uleiul de argan este obtinut din Arganier (Argania Spinosa), un arbore ce creste doar pe un anumit teritoriu arid din sudul tarii. Pretiosul ulei de argan este obtinut dupa o serie de gesturi ancestrale, executate timp de mai multe ore. Dupa aceea, acesta este filtrat si introdus in recipiente de sticla.
Care este diferenta dintre uleiul alimentar si uleiul cosmetic?
Primul, uleiul alimentar, este obtinut din presiunea fructelor de argan, avand o aroma de migdale. Pentru fabricarea uleiului de argan cosmetic nu este nevoie de miros care ar putea duce la distrugerea acestuia. Fructele de argan sunt folosite asa cum sunt, uleiul fiind uneori dezodorizat pentru a-l debarasa de orice substanta odoranta.
Proprietati recunoscute stiintific
Marocanii folosesc uleiul de argan de mai multe secole in alimentatie, in cadrul medicinei traditionale sau sub forma de produs pentru frumusete. Dar, abia la inceputul anilor 80 au fost recunoscute proprietatile uleiului de argan. Azi, Marocul produce numai putin de 32 000 de tone de ulei de argan pe an. Acesta este folosit in stare pura sau asociat unor altor molecule in cadrul unor creme, seruri, creme pentru corp, masti impotriva tenului uscat sau pentru hidratarea tenului si corpului.
Proprietati hidrtatante si nutritive
La fel ca toate uleiurile, uleiul de argan poseda un continut ridicat de acizi grasi esentiali printre care acidul linoleic (Omega 6), acid alfa-linoleic (Omega 3). Aceasta compozitie face din uleiul de argan un activ hidratant si nutritiv fara egal. Acesti acizi grasi esentiali se integreaza in cimentul inter-celular al pielii pentru a-l consolida si pentru a restaura filmul hidrolipidic. Rezultatul? Pielea este protejata de agresiunile externe, pierderile de apa ale pielii sunt nesemnificative. De aceea, uleiul de argan este recomandat in special persoanelor cu o piele uscata. Uleiul de argan este recomandat si pentru fortifierea unghiilor casante. Cat despre par, uleiul de argan are capacitatea de a-i reda acestuia stralucirea.
Uleiul de argan este excelent si in tratarea vergeturilor. Aplicat in fiecare dimineata si seara, in cantitate de cateva picaturi, uleiul de argan va reduce in mod vizibil vergeturile.
Continutul unic si bogat in vitamine al uleiului de argan il face sa un aliat de nadejde al sanatatii si al unei diete echilibrate. In plus, uleiul de argan regleaza nivelul colesterolului, previne si trateaza bolile cardiovasculare si creste sistemul imunitar. O multime de beneficii pe care nu trebuie sa le ratezi.
Posted on April 18, 2025 in Machiaj by admin
1. Trateaza-ti fata cu lapte demachiant sau de curatare.
2. Daca ai tenul gras spala-ti fata inainte de aplicarea machiajului.
3. Dupa spalare foloseste o lotiune astringenta.
4. Foloseste putina crema emolienta.
5. Foloseste un fond de ten pe intreaga suprafata a fetei.
6. Pudreaza-ti usor fata.
7. Foloseste o pensula de sprancene pentru a indeparta pudra de pe sprancene.
8. Aplica o usoara culoare incepand de la pometi spre nas si inapoi la obraji si urechi. Nu intinde fardul mai jos de urechi si dincolo de linia de mijloc a ochilor.
9. Evidentiaza-ti sprancenele cu un creion gri inchis sau negru. Foloseste un dermatograf pentru a trasa o linie pe pleoapa de jos.
10. Foloseste un fard de ochi intr-o culoare care sa se asorteze cu cea a rochiei pe care o porti si aplica-l de la un colt al ochiului la celalalt.
11. In zona de sub sprancene poti folosi un fard putin mai deschis, incepand de la mijlocul spancenei spre tampla, acoperind intreaga lungime a spancenei si terminand gradual spre tample.
12. Acum foloseste un dermatograf negru, maro sau albastru inchis, trasand o linie subtire pe pleoapa superioara. Porneste din coltul interior al ochiului spre exterior.
13.Foloseste un creion de sprancene gri inchis pentru a completa linia in colturile ochilor acolo unde pleoapele se intalnesc.
14. Foloseste mascara atat pentru genele superioare cat si pentru cele inferioare.
15. Foloseste un gloss de buze. Intai fa conturul lor apoi umple-le cu ajutorul pensulei.
16. Pune-ti in evidenta discret, cu ajutorul machiajului tamplele, pometii , nasul si barbia.
17. La final verifica daca nu ai urme de pudra, fond de ten sau alte produse cosmetice in par.
Posted on April 17, 2025 in Cosmetica by anca
Acneea este o afectiune a pielii care poate surveni atat in adolescenta cat si la varsta adulta. O buna igiena de viata cat si folosirea unor produse adecvate pot da rezultate. Iata ce trebuie sa faci sa scapi de aceasta problema.
Intelegerea acneii
La pubertate, glandele sebacee care produc sebumul sunt hiperactive. Aceasta problema, combinata cu proliferarea bacteriana, genereaza un „festival” de puncte negre si de cosuri. Factorii genetici, igiena deficitara, stresul, la adulti in special, pot favoriza in egala masura aparitia acneii.
Curatarea
De fiecare data cand te demachiezi trebuie sa te asiguri de faptul ca ti-ai curatat perfect tenul de orice impuritate. Evita pe cat posibil produsele grase care obstrueaza porii. Limiteaza folosirea fondului de ten si a altor produse precum pudra, BB cream, din aceleasi motive. Curata perfect instrumentele folosite la machiaj: pensula, burete – deoarece bacteriile se pot dezvolta si pe aceste instrumente.
Oxigenarea
Curata-ti tenul dimineata si seara cu ajutorul unei lotiuni special concepute pentru pielea grasa. Clateste dupa aceea din abundenta si tamponeaza usor tenul cu ajutorul unui prosop moale si curat. Aplica o crema speciala pentru tenul acneic si, cel mai important, non comedogena. Sapunurile abrazive, solutiile alcoolice sau cele care au in component lor sulf, sunt de evitat.
Ingrijirea
O data pe saptamana, fa un gomaj al tenului pentru a elimina pielea moarta. Cu cat pielea ta este mai problematica, cu atat produsul ales pentru gomaj trebuie sa fie mai delicat, sa nu irite si mai tare pielea, sa nu accelereze productia de sebum. Pe cosuri, poti aplica o crema sau un gel anti-acneic. Inainte sa iti atingi tenul trebuie sa te asiguri de fiecare data ca mainile iti sune perfect curate.
Tratarea
In ceea ce priveste cosurile, cel mai bine este sa mergi la medicul dermatolog sa iti prescrie un tratament potrivit. Acidul salicilic este ideal pentru tratarea cosurilor inflamate si dureroase, deoarece are proprietati calmante si antiinflamatorii. Acidul salicilic patrunde rapid in folicul inflamat si il va curata de microbi. Acest tratament este indicat femeilor care au pielea uscata sau sensibila fiind mai putin iritant decat alte tratamente similare. Foloseste o crema care sa contina acid salicilic si aplic-o o data pe zi, pe zonele afectate.
Cremele pe baza de retinoizi nu sunt utile doar in prevenirea ridurilor, ci si in tratarea cosurilor. Retinolul sau vitamina A, aflat in compozitia cremelor antiaging, ajuta la reducerea acneei prin inhibarea producerii cantitatii mari de sebum a pielii.
Alimentatia
In ciuda numeroaselor idei preconcepute, poti manca ciocolata sau mezeluri fara sa agravezi starea pielii tale in vreun fel. Consuma cat mai multe alimente bogate in vitamine ( morcovi, spanac, varza, cartofi dulci, somon, linte, banana).
Posted on April 17, 2025 in Machiaj by anca
Cine se gandeste sa se dea cu crema solara inca de la primele gratare cu prietenii? Si iata cum ne trezim cu o arsura solara de toata frumusetea! Iata cateva remedii naturale pe baza de ingrediente din bucatarie sau din baie pentru a vindeca rapid arsurile solare.
Lapte degresat sau iaurt
Daca arsura solara este mai lejera, atunci pielea ta are nevoie doar sa fie calmata si reimprospatata. Proteinele pe care le contine laptele degresat sau iaurtul au un efect calmant si fementii lactici au proprietati anti-inflamatorii. Amesteca 250ml de lapte degresat intr-un litru de apa si adauga cateva cuburi de gheata. Aplica comprese cu acest amestec pe zonele arse, timp de 10 minute si reinnoieste operatiunea odata la patru ore. Sau, poti aplica un strat gros de iaurt natural pe pielea arsa de soare si sa il lasi sa actioneze timp de 15 minute.
Otetul
Otetul are capacitatea de a calma iritatiile. Este perfect pentru calmarea durerilor provocate de arsura solara. Poti folosi in acest sens otetul alb sau otetul de cidru. Ph-ul otetului este capabil sa il reechilibreze pe cel al pielii care tocmai a fost agresata de catre soare, conferind o senzatie de prospetime imediata. Umple un bol cu jumatate de apa rece si jumatate de otet alb. Imbiba o compresa in acest amestec si aplic-o pe arsura solara timp de cinci minute. Reia aceasta operatiune de 2-3 ori.
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu creeaza un mediu alcalin care vindeca pielea. De altfel, bicarbonatul are proprietati antiseptice deloc de neglijat. Varsa putin bicarbonat de sodiu in putina apa rece si imbiba comprese in amestectul obtinut pe care le aplici pe arsura solara timp de 10 minute. Daca suferi de alergie la soare, amesteca patru linguri de bicarbonat cu cateva picaturi de otet de cidru pana obtii o pasta omogena. Aplica aceasta pasta sub forma de cataplasme pe decolteu, umeri si pe ten, locurile in care isi face aparitia de obicei lucita estivala.
Aloe Vera
Toate lumea cunoaste proprietatile digestive ale sucului de Aloe Vera. Insa, folosita sub forma de gel, aceasta planta poseda o serie de proprietati cicatrizante si calmante incredibile. Aloe Vera face minuni in cazul arsurilor solare datorita continutului de acizi aminati (7 din 8 acizi aminati esentiali), esentiali regenerarii celulelor pielii si enzime anti-inflamtorii.
Aplica gel de Aloe Vera pe arsura solara si lasa pielea sa absoarba gelul inainte de a mai aplica un strat. Gelul se poate pastra pana la sase luni in frigider.
Posted on April 16, 2025 in Cosmetica by anca
Revistele dedicate femeilor au o multime de sfaturi pentru doamne si domnisoare, pentru ca acestea sa fie frumoase de-a lungul intregii zile. Insa, pentru a fi frumoase trebuie sa avem suficient timp la dispozitie, timp de care nu dispun toate femeile. De aceea, am strans o serie de sfaturi de frumusete pentru doamnele si domnisoarele aflate mereu pe fuga.
Un pahar cu apa pe stomacul gol dimineata
Poate ti se pare putin banal insa acest reflex matinal, adoptat de indata ce te ridici din pat este cel care iti permite sa iti hidratezi celulele cutanate din interior dar si curatarea organismului asigurand functia de eliminare a toxinelor. Pentru un efect anti-aging mai eficient, poti incerca si sucul de lamaie diluat cu putina apa, tot pe stomacul gol.
O ingrijire demachianta fara clatire
Uita de servetelele demachiante daca poti deoarece acestea agreseaza filmul hidrolipidic al pielii. Dimineata, curata-ti tenul cu ajutorul unei dischete demachiante si a unei ape micelare. Aceasta solutie multifunctionala curate, demachiaza, calmeaza si improspateaza dintr-un singur gest datorita actiunii miceliilor care otravesc impuritatile fara sa agreseze tenul.
Uleiul de jojoba hidrateaza si repara
Natural si hiper eficient, uleiul de jojoba disponibil in farmacii si in magazinele bio, inlocuieste cu succes produsul de ingrijire de zi sau serul. Bogat in acizi grasi esentiali (Omega 3, 6,9), in antioxidanti si vitamine, uleiul de jojoba hidrateaza pielea in profunzime si calmeaza pielea, intrand in profunzime in straturile pielii. Uleiul de jojoba este perfect pentru toate tipurile de piele, de la cea grasa la cea sensibila. Varsa o cantitate mica de ulei de jojoba in palma mainii si maseaza-ti tenul cu acesta.
Sampon uscat pentru un par impecabil
Nu mai ai destul de timp destul la dispozitie pentru a-ti spala parul? De aplicarea unei masti de frumusete nici nu mai poate fi vorba. Din fericire, ai o arma secreta: samponul uscat. Acesta permite curatarea parului fara sa agreseze scalpul. Spune adio parului gras cu ajutorul samponului uscat.
Maseaza scalpul pentru revitalizare
Cu ajutorul buricelor degetelor, maseaza-ti delicat scalpul. Acest lucru va relansa microcirculatia si irigarea capilara. Astfel, parul devine mai voluminos si mai viguros.
Un automasaj rapid, impotriva oboselii
Pentru a mai estompa putin ridurile care iti tradeaza oboseala, faptul ca nu ai dormit suficient, scoate arma secreta din buzunar: automasajul. Cu ajutorul degetelor si a unor miscari circulare, maseaza conturul ochilor incepand din coltul intern al ochiului.
Apa rece anti-celulita
Sub dus, un jet de apa rece pe picioare si pe fese timp de 15 minute va contribui la fermitatea zonelor afectate de celulita.
Posted on April 16, 2025 in Machiaj by admin
Machiajul de zi poate fi destul de usor de realizat, daca tii cont de anumite reguli si mai ales daca stii si unele mici trucuri valoroase.
Iata cum sa obtii un machiaj tineresc si de lunga durata:
– asigura-te in primul rand ca fata ta este curata
– aplica pe fata un fond de ten moale, subtire, si agita recipientul inainte de a aplica.
Foloseste fonduri de ten cu textura satinata, numai bune pentru un machiaj usor, de zi. Acestea odata aplicate se transforma intr-o pulbere fina care acopera imperfectiunile pielii fara a inchide porii si au de obicei si factor de protectie solara.
– daca e nevoie corecteaza imperfectiunile tenului cu un creion corector sau anticearcan.
– sub pometii obrajilor pentru a ii sculpta aplica fie pudra fie fond de ten intr-o nuanta putin mai inchisa decat culoarea pielii tale, dar ai grija sa se asorteze nuanta naturala a pielii tale.
– daca ai ochii umflati foloseste creionul dermatograf si traseaza o linie fina la baza genelor superioare. Daca ai ochii prea apropiati penseaza mai mult partea dinspre nas a sprancenelor, dar nu exagera. Apoi aplica un fard de pleoape deschis la culoare (alb, bej), in coltul interior al ochiului. Daca, dimpotriva, ochii tai sint prea departati , lasa sprancenele sa creasca cat mai aproape de radacina nasului, astfel se creeaza impresia de apropiere si a ochilor.
– fardul de pleoape trebuie sa fie in aceeasi nuanta cu imbarcamintea ta din acea zi si cu fardul de obraz folosit. Nu iti incarca pleoapele, e de ajuns sa trasezi un contur al pleoapei superioare, cu o nuanta mai inchisa, apoi sa cu un buretel sa intinzi fardul intr-o nuanta mai deschisa, pe intreaga pleoapa. Cele mai potrivite culori pentru machiajul de zi sunt cele pastelate, tonuri de roz, bej, lila, bleu, “cafea cu lapte”.
– inainte de a aplica mascara, nu uita de clestisorul de intors genele. Intoarce genele intai si abia apoi aplica mascara, altfel genele risca sa se rupa.
– in final, a venit si randul buzelor, pe care daca vrei sa le pui in valoare e bine sa stii anumite lucruri: glossul creeaza efectul de buze senzuale, poate fi aplicat si simplu, dar si peste un strat de ruj. Buzele subtiri e bine sa nu fie rujate in culori inchise ci in culori pastelate, nuante deschise, luminoase. Daca buzele tale sunt mai pline si vrei sa le “subtiezi” traseaza cu un creion de buze conturul in interior buzelor. Pudreaza apoi putin si repeta procedura, dupa care poti da cu ruj. Ai grija si nu folosi un creion de nuanta vizibil mai inchisa decat rujul.
Posted on April 15, 2025 in Cosmetica by anca
Descopera hidratantii naturali: uleiuri vegetale, ceara naturala, glicerina, gel de Aloe, miere, fructe si iaurturi. Adevarate comori pentru pielea ta. Cosmeticele bio propun formule esentiale bazate pe agenti hidratanti direct din Mama Natura! Insa si cosmeticele industriale conventionale au recurs la aceste molecule naturale, uneori intacte, dar cel mai adesea trasformate de catre biotehnologii sau inlocuite de catre olmologii de sinteza.
Ceea ce ne intereseaza in acest articol sunt agentii hidratanti de pe piata, aceste produse disponibile marelui public, care te vor ajuta sa iti prepari propriile masti, lotiuni si creme.
Uleiurile vegetale
Dupa cum ai vazut, uleiurile vegetale (si unturile vegetale) sunt principalii agenti emolienti. Acestia intra in epiderma, imbunatatind supletea acesteia si functia de bariera a straturilor superficiale. Insa rolul acestora nu se limiteaza la aceste efecte mecanice.
Acestea au un efect profund si de durata asupra calitatii pielii, in special uleiurile mai bogate in acizi grasi nesaturati (argan, luminita noptii, muscata). Acesti agenti penetreaza profund epiderma si imbunatatesc calitatea membranei celulare si a cimentului lipidic, sporind astfel rezistenta vis-a-vis de deshidratare.
Avantaje: uleiurile vegetale contin si Vitamine (A si E), fitosteroli si alte molecule ce stimuleaza celulele cutanate, avand un efect restructurant si anti-rid. Aplicat in cantitati rezonabile, acestea nu lasa pielea grasa.
Dezavantaje: nu sunt suficiente pentru a asigura hidratarea pielii de aceea trebuie asociate unor agenti humectanti. Unele pot fi comedogene (uleiul de cocos, de germeni de grau, soia). Atentie: uleiul de jojoba nu este un ulei vegetal ci o ceara lichida. Chiar daca proprietatile sale sunt diferite, sunt excelente.
Glicerina
Glicerina este numele comercial al glicerolului, un constituent natural si un puternic agent humectant.
Avantaje: se poate incorpora cu usurinta in majoritatea preparatelor (lotiuni, emulsii, sapunuri).
Dezavantaje: glicerina standard se gaseste cam peste tot, insa glicerina bio, mai greu.
Gel de Aloe
Adevarat produs cosmetic, gelul de Aloe este un ingredient excelent pentru piele. Este hidratant, fiind extrem de bogat in polizaharide dar si in acizi aminati si in acizi de fructe.
Avantaje: contine o serie de factori nutritivi (minerale, vitamine) precum si activi anti-inflamatorii care calmeaza iritatiile, eczemele si arsurile solare.
Dezavantaje: se poate dovedi iritant sau sensibilizant la unele persoane.
Mierea
Mierea este, inainte de toate, o adevarata sursa de agenti humectanti (zaharuri, acizi aminati, acizi organici). Mierea este exfolianta datorita prezentei acestor acizi organici dar si datorita unor enzime.
Avantaje: contine o multime de elemente nutritive (minerale, oligoelemente, numeroase vitamine). Are proprietati antiseptice si cicatrizante.
Dezavantaje: folosita in stare pura, este lipicioasa.
Iaurtul
Iaurtul este un produs cu o afinitate excelenta pentru piele. Este hidratant, sursa de numerosi agenti humectanti (lactoza, acizi aminati) dar si de acid lactic.
Avantaje: fiind o emulsie, iaurtul constituie o excelenta baza pentru mastile de frumusete, combinand ingrediente hidrosolubile si liposolubile.
Dezavantaje: iaurtul nu se poate conserva, se poate folosi doar sub forma de masti proaspete.
Posted on April 15, 2025 in Cosmetica by admin
La serviciu ii fortam la maximum in fata calculatorului, orele prelungite in fata televizorului dauneaza si ele, citim la lumina nepotrivita si nu dormim atat cat ar trebui. Daca vrei sa ai ochi frumosi si sanatosi, nu uita sa-i ingrijesti ca la carte! Trucurile pentru o privire limpede sunt mai la indemana decat crezi. Iata cateva:
1. Foloseste o crema emolienta sau un ser special pentru ochi care sa aiba in compozitie colagen. Acesta formula patrunde in straturile profunde ale epidermei si ajuta la refacerea celulelor, dand elasticitate tenului.
2. Maseaza circular dinspre coada ochiului spre interior cu degetul inelar cu ulei de ricin. Compozitia sa il recomanda pentru pielea sensibila din jurul ochilor, care se irita repede. Foloseste seara, inainte de culcare.
3. Compresele reci cu infuzii de plante sunt o binecuvantare pentru ochii obositi. Musetelul, albastrelele, teiul sau patlagina sunt plante benefice pentru pielea din jurul ochilor. Compresele reci calmeaza si au efect revigorant.
4. O alta solutie, care da rezultate pe loc, dar mai ales daca o aplici zilnic, sunt cele doua linguri pe care le tii in congelator si pe care le scoti si le tii pe zona de sub ochi, cea unde se formeaza pungile care dau privirii un aspect pufos si obosit.
5. Castravetii si cartofii sunt folositi in special dupa o noapte de nesomn. Rondelele de castravete sau cele de cartof au calitati antiiflamatoare. Daca le lasi la rece vreo 10 minute, vei obtine un efect instant de racorire.
Posted on April 14, 2025 in Cosmetica by admin
Argila se poate folosi ca suport in mastile pentru ten cu fructe reusind sa ne intretinem tenul usor si eficient acasa. Pentru a avea un ten curat si sanatos trebuie aplicata macar o data pe saptamana masca cu fructe pe suport de argila si veti avea un ten stralucitor si catifelat.
Va prezentam urmatoarele masti pentru ten cu argila:
MASCA PENTRU TEN ACNEIC
Omogenizati o lingura de argila cu o lingurita de fulgi de ovaz si o lingurita de infuzie (la un pahar cu apa fierbinte o lingurita de frunze de brusture si o lingurita de trei frati patati). Se lasa sa actioneze circa 20 de minute dapa carea se indeparteaza prin clatire folosind restul de infuzie. La sfarsit se aplica o crema hidratanta.
MASCA NUTRITIVA PENTRU TEN SENSIBIL
Se poate obtine foarte usor amestecand un mar ras cu un pliculet de argila si cu o lingurita de miere de albine. Se omogenizeaza iar pasta obtinuta se intinde pe piele. Se va lasa sa actioneze 25-30 de minute, dupa care se va indeparta cu grija prin clatire cu apa calduta.
TENUL DESHIDRATAT REACTIONEAZA FOARTE BINE LA MASCA CU STRUGURI.
Cand se aplica masca pe baza de argila este recomandat sa aveti o bucata de tifon decupata dupa forma fetei pe care o veti umezi si pe care o veti aplica peste masca, pastrandu-i umiditatea.
PENTRU ESTOMPAREA CEARCANELOR
Este recomandata masca pentru ten cu argila omogenizata cu suc de castraveti. O data pe saptamana este recomandata o baie de abur de ceai de musetel dupa care se va aplica masca din argila si suc de castraveti. Se lasa sa actioneze 25 de minute dupa care se indeparteaza cu apa calduta.
Posted on March 19, 2025 in Cosmetica by admin
Albusul de ou este in general bun pentru toate tipurile de ten, dar este ideal mai ales pentru cel uscat. Ai nevoie de un albus de ou, o lingurita de miere si o lingurita de lapte gras. Amesteca toate ingredientele si aplica masca pe fata. Daca masca ti se pare prea lichida mai poti sa mai adaugi o lingurita de miere. Lasa masca pe baza de albus de ou si miere pe fata 20 de minute si la final clateste cu apa calduta.
https://www.trenduri.info:443/cosmetica/masca-pe-baza-de-albus-de-ou-si-miere
https://www.trenduri.info/cosmetica