Posted on April 21, 2025 in Cosmetica by anca
Toata lumea stie deja ca morcovul ajuta la vedere. Putini stiu insa ca morcovul revitalizeaza pielea si te ajuta sa ai un ten de vis!
Bogat in vitamine
Crud sau fiert, morcovul trebuie sa faca parte din alimentatia noastra deoarece contine o multime de vitamine extrem de benefice frumusetii pielii. Aceasta planta din familia umbeliferelor este prezenta in piete de-a lungul intregului an. Pe langa faptul ca este extrem de gustos, morcovul este un alicament (aliment medicament) natural datorita concentratiei ridicate in vitamine si saruri minerale (potasiu, calciu si magneziu). Bogat in Vitamina C, morcovul poseda proprietati de neegalat in ceea ce priveste frumusetea pielii. Morcovul contine vitamine din grupa B, cu proprietati calmante si protectoare, precum si Vitamina E, antiradicalara. Provitamina A este cea care distinge morcovul de alte legume radacina. Datorita prezentei acestei molecule, morcovul este ingredientul ideal pentru orice produs cosmetic.
Proprietati regenerante si detoxifiante
O alta parte interesanta a morcovului o reprezinta semintele acestuia. In aceasta parte se afla de altfel si uleiul esential cu multiple proprietati. Un atu detox care are o multime de efecte benefice asupra corpului. Morcovul are o actiune drenanta suplimentara, are o actiune interesanta si asupra acneii dar si proprietati cicatrizante. Este chiar recomandat ca uleiul esential de morcovi sa fie utilizat in stare pura impotriva cosurilor.
Morcovul este recunoscut si datorita proprietatilor regenerante care ne permit sa luptam impotriva procesului de imbatranire. Hidrolatul sau (apa florala), completeaza aceasta actiune favorizand reinnoirea celulara si cicatrizarea. Un al atu al acestei legume este urmatorul: uleiul esential de morcovi, amestecat cu ulei esential de argan trateaza pielea uscata sau terna. Asociat cu ulei esential de muscate, uleiul esential de morcovi este recomandat in tratarea petelor brune legate de fotoimbatranire. Extrem de parfumat, uleiul esential de morcovi este folosit si de catre parfumerii.
Preparator solar si anti-aging
Pe langa toate proprietatile cosmetice enumerate mai sus, beta-carotenul este in egala masura si un preparator solar. Nu numai din cauza ca este antiradicalar, dar si pentru ca are capacitatea de a colora lejer pielea, declansand procesul natural de pigmentare, activand productia de melanina. Pentru asta, pune cateva picaturi de ulei esential de morcovi cu crema ta obisnuita de zi, pentru a favoriza bronzarea naturala a pielii.
O actiune anti-age puternica
Morcovul este una din cele mai bogate legume in beta-caroten, un precursor al Vitaminei A, cu proprietati antioxidante, drept urmare anti-age. Cu cat este mai colorat morcovul, cu atat acesta contine mai mult beta-caroten. Aceasta este molecula care da culoarea portocalie a morcovului. In timpul fotosintezei, aceasta permite evitarea oxidarii. Idem si in cazul pielii. Astfel, provitamina A va fi transformata de catre organism in provitamina A (retinol) care reactiveaza mecanismele celulare si repara tesuturile cutanate.
Iata o reteta de masca pentru stralucire a tenului:
Se fierbe morcovul razuit, pana devine moale. Dupa aceea, se zdrobeste cu furculita pana devine piure. Adauga restul ingredientelor, in afara de uleiul de masline daca ai pielea grasa. Las-o sa se raceasca. Aplic-o pe pielea curate si las-o sa actioneze timp de 10 minute. Clateste cu apa calduta.
Posted on April 21, 2025 in Cosmetica by anca
Cine a spus ca pentru alegerea unui anti-cearcan trebuie sa cheltuim o avere? Am adunat pentru tine cinci produse anti-cearcane, 100% naturale, menite sa atenueze cearcanele, chiar sa le elimine definitiv.
Ceaiul
Ceaiul este un excelent anti-cearcan. Pentru asta, poti folosi un simplu ceai verde. Aseaza doua saculete cu ceai verde usor infuzate pe pleoape timp de cinci minute. Sau prepara-ti pansamente in care ai introdus in prealabil frunze de ceai verde infuzate si aplica-le pe pleoape.
Cafeaua
Un alt produs anti-cearcan la un pret mic. Nu mai arunca zatul de cafea, acesta are o multitudine de intrebuintari. Aplica zatul de cafea pe cearcane timp de 15 minute. Dupa 15 minute, inlatura-l in mod delicat cu ajutorul unei dischete demachiante. Gata cu cearcanele! Gata cu ochii umflati.
Cartofii
Cartofii reprezinta o solutie eficienta impotriva cearcanelor. Nu conteaza sub ce forma ii aplici: suc, rondele, rasi. Aplica cartofii pe pleoape timp de 15 minute dupa care clateste cu apa rece.
Lamaia
O lamaie simpla poate face minuni impotriva cearcanelor. Ideal ar fi sa alegi o lamaie bio. Imbiba doua dischete demachiante in putin suc natural de lamaie si in putin ulei de masline. Aplica acest amestec pe pleoape si lasa-l sa actioneze timp de 15-20 de minute. Clateste. De aplicat seara de preferinta.
Castravetii
Cine n-a incercat macar o data sa scape de cearcane cu ajutorul rondelelor de castraveti ? Un remediu clasic dar eficient. Taie un castrevete rondele si aplica doua pe pleoape. Aceeasi recomandare ca in cazul lamaii: alege un castravete bio pentru a evita ca produsele chimice (pesticide) sa ajunga pe pielea ta.
Alte solutii eficiente impotriva cearcanelor
Bea cat mai multe lichide. Cel putin opt ore de somn pe noapte iti vor mentine pielea elastica si hidratata. De asemenea, trebuie sa fii foarte atenta la soare. Poarta intotdeauna ochelari de protectie, chiar si iarna, pentru a le oferi ochilor tai o protectie cat mai eficienta. Tot pentru protectie, aplica pe cearcane, o crema cu factor de protectie ridicat.
Masca pe baza de miere si lapte praf
Amesteca o lingurita cu miere cu o lingurita de lapte praf. Aplica compozitia obtinuta pe cearcane si las-o sa actioneze timp de 15-20 de minute.
Inainte de a merge la culcare aplica o crema sau un gel din plante special concepute pentru cearcane. Ar fi indicat sa nu le lasi sa actioneze toata noaptea.
Dieta echilibrata este extrem de eficienta impotriva cearcanelor. Alimentele bogate in fier sunt aliatele tale cele mai de pret impotriva cearcanelor inestetice. Consuma cat mai des cu putinta legume si fructe proaspete.
Posted on April 20, 2025 in Machiaj by admin
Cunoscutul eyeliner conferă privirii un farmec incredibil, te ajuta să definesti forma ochilor si să obtii un machiaj spectaculos.
Poate ca instrumentul care presupune cea mai mult migala, tusul de ochi are o precizie mult mai mare fata de celelalte farduri traditionale, daca este folosit corect.
Tusul de ochi a fost folosit pentru prima oara in Egipt si Mesopotamia, pentru trasarea unei linii negre de-a lungul ochiului si evidentierea acestuia. A fost folosit adesea si de femeile arabe si a devenit un trademark al gheiselor.
Multitudinea de tendinte in materie de make-up ne-a adus de-a lungul timpului o varietate de modele de eyeliner, facandu-l accesibil oricarui stil : clasic, extravagant, glamour. Iata cateva modele de eyeliner :
Eyeliner subtire
Pentru un aspect natural poti alege o linie de tus subtire care va conferi intensitate privirii intr-un mod discret.Termina conturul exact la finalul ochiului pentru ca efectul sa fie natural si sa intensifice genele, lasandu-le sa para mai dese.
Eyeliner coada de randunica
Tehnica de eyeliner coada de randunica, presupune trasarea partiala a liniei de pe pleoapa inferioara.In loc să te opresti cu coada liniei de tus înainte să ajungi la linia pliului, extinde-o şi subliniază tot coltul ochiului. Desenează mai întai conturul cu un creion khol si apoi conturează cu tus pentru o definire dramatică, însa eleganta. Acest stil e ideal pentru ochii apropiati.
Eyeliner cat- eye
Nimic nu este mai sexy decat un machiaj cat-eye, care îti defineste privirea şi îti conferă acel look “flirty”.Machiajul cat-eye este adesea evitat de femei, pe fundamentul că linia de tus trasată atat pe pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara ar micsora ochii.
Incearcă pe cat posibil ca linia de tus trasata sub linia genelor inferioare să fie cat mai subtire, si sa se piarda în conturul genelor odată ajunsa în dreptul irisului. Nu uita să unesti linia de tus cu codita.
Eyeliner smoky eye
Secretul atunci cand realizezi un machiaj smoky eye este să obtii acel efect fumuriu, care porneste dintr-un negru intens la baza genelor si se pierde intr-o nuanta aproape translucida pe arcade.
Indiferent că folosesti pentru intensitate fard negru sau creion dermatograf, look-ul nu ar fi complet şi nu ar dura o seara întreaga fara o linie de tus la baza genelor.
Machiajul diva de epoca este deseori asimilat cu eyeliner-ul dramatic. Pentru a realiza acest look desprins din filme, trasează linia de tus indepartandu-te de linia genelor şi urmarind pliul.
Posted on April 20, 2025 in Cosmetica by anca
Sezonul cald si rece nu este intotdeauna bland cu tenul si pielea noastra. Climatul, incalzirea, razele soarelui, alimentatia mai putin sanatoasa, praful, poluarea…iata o multime de lucruri care ne agreseaza tenul si pielea. Acum, ca vara bate la usa, trebuie sa avem o piele impecabila nu-i asa? Ce ar fi sa iti prepari o masca extrem de usor de realizat la tine acasa?
Iata o serie de masti naturale cu ajutorul carora te vei rasfata. Costurile sunt minime. Cu ajutorul indicatiilor noastre, este de ajuns sa amesteci ingredientele, sa aplici masca pe o piele curata dupa care sa o inlaturi cu apa calduta.
Inainte de a incepe: sfaturi generale
In momentul in care iti prepari o masca pentru par sau piele poti mixa amestecul intreg cu ajutorul unui mixer inainte de aplicare. Astfel, efectele mastii vor fi mai uniforme. Cand iti prepari o masca de frumusete, asigura-te ca ai la dispozitie timpul necesar. Timpul de actiune al mastii variaza intre 15-30 minute, asta daca vrei sa ai rezultate vizibile. Nu aplica mastile foarte des. Chiar daca efectele lor sunt benefice, vorbim totusi despre tratamente intense care solicita epiderma sau parul. Folosite mult prea des, efectele nu vor fi cele dorite.
Masca se va aplica intotdeauna pe o piele curata. Nu uita sa te relaxezi. Cele 15-30 de minute cat astepti sa actioneze masca, relaxeaza-te total.
Piele uscata
La iesirea din iarna, tenul nostru este adesea uscat si deshidratat. Trebuie sa aplici o crema hidratanta potrivita dimineata si seara dar si o masca pentru ca tenul tau sa-si recapete stralucirea.
Masca cu avocado (20 minute)
Masca desert (15 minute)
Piele grasa
Daca pielea ta este grasa, nu trebuie sa folosesti masti pe baza de ulei sau alte materii grase. Vei opta pentru ingrediente care permit absorbtia excesului de ulei al pielii.
Masca pe baza de aspirina
Piele iritata
Sezonul rece si cald este un cosmar pentru persoanele cu piele sensibila.
Masca cu iaurt
Ten tern
Masca cu capsuni (15 minute)
Posted on April 19, 2025 in Cosmetica by anca
Sprancene prea subtiri, piele incorect demachiata, alimentatie dezechilibrata…acest lucru ti se poate parea ciudat insa acumularea acestor nenumarati pasi falsi te poate costa scump. Imbatranita, pielea se degradeaza mult mai rapid. Intretine-ti capitalul de frumusete schimband aceste proaste obiceiuri.
Nu iti cureti uneltele de machiaj
Pensule de machiaj, burete pentru aplicarea fondului de ten, pensule pentru aplicarea rujului…toate coabiteaza de ani buni in trusa ta de machiaj. Pe aceste unelte de machiaj se afla o multime de bacterii pe care cu siguranta nu iti doresti sa le vezi la microscop, nu-i asa?
Fa o curatenie de toamna curatandu-ti uneltele de machiaj pentru a evita iritatiile cutanate. Pensulele se pot curata cu ajutorul alcoolului de 70 de grade. Buretii se pot curata cu ajutorul sapunului de Marseille.
Dormi doar 3-4 ore pe noapte
O multime de studii stiintifice au demonstrat-o insa este suficient sa te uiti in oglinda pentru a constata si tu acest lucru: noptile pierdute te imbatranesc. Care este explicatia? Celulele cutanate se reinnoiesc noaptea. De aceea, daca nu dormi suficient nu te vei pricopsi doar cu cearcane si ochi umflati ci si cu riduri. Trebuie sa incerci sa dormi cel putin 7-8 ore pe noapte, sa nu pierzi noptile.
Iti pensenzi mult prea tare sprancenele
Sprancenele subtiri nu sunt deloc cool. Te pot face sa semeni cu bunica ta. Incearca sa le conferi un aspect cat mai natural si sa le pensezi respectand linia si conturul. Daca nu te descurci, lasa-te pe mana unui profesionist.
Iti storci cosurile
O greseala clasica, inca populara prin randul femeilor care sufera de acnee. Storsul unui cos reprezinta cea mai buna modalitate de a-l infecta si mai tare si sa iti provoci pe fata cicatrici de acnee. Lupta impotriva naturii si adopta un produs anti-inflamatoriu care te va scapa de acnee.
Uiti sa te demachiezi dimineata si seara
Praful, poluarea, sebumul, toate acestea formeaza un strat de impuritati care iti impiedica pielea sa respire. Este esential sa iti cureti tenul in fiecare seara si dimineata. Apa micelara, lotiune tonica, ulei, alege produsul care ti se potriveste cel mai bine.
Exagerezi cu gomajul
Gomajul este indicat toamna pentru a-i permite epidermei sa se regenereze, sa elimine celulele moarte. Insa acesta trebuie facut de maxim doua ori pe saptamana. Daca exagerezi cu gomajul risti sa iti agresezi pielea.
Crezi ca zaharul nu are incidenta asupra pielii tale
Zaharul nostru are nevoie de zahar dar de glucide bune. Pentru a preveni aparitia cosurilor si imbatranirea tenului mizeaza pe alimente cu index glicemic slab spre moderat. Fructe, legume verzi, leguminoase, oleaginoase.
Posted on April 19, 2025 in Cosmetica by anca
Punctele negre sau comedoanele sunt extrem de frecvente la adolescenti si la adulti, la cei care au pielea grasa in special. Punctele negre reprezinta un exces de sebum intepenit in porii pielii. Acestea degenereaza cel mai adesea in puncte albe, mai apoi in cosuri inestetice.
Orice tip de piele este afectata la un moment dat de punctele negre. Punctele negre sunt localizate in special pe frunte, pe nas si pe barbie. Este regiunea cunoscuta sub numele de zona T. Punctele negre se pot forma si pe umeri, in spatele urechilor si pe tors.
Punctele negre se datoreaza unui exces de sebum. Aceasta substanta grasa care are drept scop principal protejarea pielii, se acumuleaza in porii pielii, formand niste puncte care mai apoi se pot infecta.
Care sunt gesturile care trebuie sa le adopti daca ai puncte negre?
Pentru a limita formarea punctelor negre, primul gest pe care trebuie sa il adopti este sa ai o igiena corporala ireporosabila. Ideal este sa alegi un sapun special conceput pentru pielea cu probleme, sa nu folosesti un sapun clasic al carui efect astringent agreseaza pielea. Trebuie sa stii ca o piele agresata raspunde automat printr-o noua secretie de sebum ceea ce va provoca aparitia unor puncte negre noi sau cosuri noi. Sapunurile antimicrobiene sunt deci indispensabile. Sunt non comedogene, altfel spus impiedica formarea punctelor negre. Actiunea lor de curatare este profunda: elimina mult mai eficient excesul de sebum.
In afara de folosirea unui sapun special, trebuie sa folosesti o lotiune purifianta speciala. Aceasta lotiune va inchide porii pielii si va impiedica formarea excesului de sebum. In afara de folosirea produselor existente pe piata, special concepute pentru inlaturarea punctelor negre, mai poti face bai de aburi. Dupa o baie de aburi de aproximativ 15 minute, punctele negre vor fi mult mai usor de extras, porii de vor inchide iar pielea va fi mai catifelata si mai supla.
Iata o masca naturala pentru combaterea punctelor negre
Masca pe care ti-o propunem iti va exfolia delicat pielea, va indeparta orice urma de sebum si piele moarta care acopera porii si va contribui la regenerarea celulelor. Ai nevoie de:
– 2 lingurite de miere.
– 1/2 lingurita de scortisoara.
– 1/2 lingurita vitamina E uleioasa.
Lasa aceasta masca sa actioneze timp de 10 minute. Punctele negre nu au nicio sansa sa supravietuiasca.
Bicarbonatul de sodiu este un alt ingredient-minune. Este un produs ieftin si foarte eficient atat pentru tratarea acneei, cat si pentru indepartarea punctelor negre. Ai nevoie doar de 1 lingura de bicarbonat si cateva picaturi de apa, pentru a obtine o pasta groasa. Aplic-o in zonele cu puncte negre si dupa 10 minute clateste fata.
Posted on April 18, 2025 in Cosmetica by anca
Acest lichid auriu, produs artizanal, confera pielii tale hidratare, hranire si protejare. Insa nu numai pielea este rasfatata de acest ulei pretios ci si parul si unghiile. Haideti sa aflam mai multe despre uleiul de argan!
Rar se intampla ca un ulei sa suscite atata interes. Uleiul de argan a devenit, in ultimii ani, ingredientul numarul 1 in numeroase produse hidratante si anti-age. Originar din Maroc, uleiul de argan este obtinut din Arganier (Argania Spinosa), un arbore ce creste doar pe un anumit teritoriu arid din sudul tarii. Pretiosul ulei de argan este obtinut dupa o serie de gesturi ancestrale, executate timp de mai multe ore. Dupa aceea, acesta este filtrat si introdus in recipiente de sticla.
Care este diferenta dintre uleiul alimentar si uleiul cosmetic?
Primul, uleiul alimentar, este obtinut din presiunea fructelor de argan, avand o aroma de migdale. Pentru fabricarea uleiului de argan cosmetic nu este nevoie de miros care ar putea duce la distrugerea acestuia. Fructele de argan sunt folosite asa cum sunt, uleiul fiind uneori dezodorizat pentru a-l debarasa de orice substanta odoranta.
Proprietati recunoscute stiintific
Marocanii folosesc uleiul de argan de mai multe secole in alimentatie, in cadrul medicinei traditionale sau sub forma de produs pentru frumusete. Dar, abia la inceputul anilor 80 au fost recunoscute proprietatile uleiului de argan. Azi, Marocul produce numai putin de 32 000 de tone de ulei de argan pe an. Acesta este folosit in stare pura sau asociat unor altor molecule in cadrul unor creme, seruri, creme pentru corp, masti impotriva tenului uscat sau pentru hidratarea tenului si corpului.
Proprietati hidrtatante si nutritive
La fel ca toate uleiurile, uleiul de argan poseda un continut ridicat de acizi grasi esentiali printre care acidul linoleic (Omega 6), acid alfa-linoleic (Omega 3). Aceasta compozitie face din uleiul de argan un activ hidratant si nutritiv fara egal. Acesti acizi grasi esentiali se integreaza in cimentul inter-celular al pielii pentru a-l consolida si pentru a restaura filmul hidrolipidic. Rezultatul? Pielea este protejata de agresiunile externe, pierderile de apa ale pielii sunt nesemnificative. De aceea, uleiul de argan este recomandat in special persoanelor cu o piele uscata. Uleiul de argan este recomandat si pentru fortifierea unghiilor casante. Cat despre par, uleiul de argan are capacitatea de a-i reda acestuia stralucirea.
Uleiul de argan este excelent si in tratarea vergeturilor. Aplicat in fiecare dimineata si seara, in cantitate de cateva picaturi, uleiul de argan va reduce in mod vizibil vergeturile.
Continutul unic si bogat in vitamine al uleiului de argan il face sa un aliat de nadejde al sanatatii si al unei diete echilibrate. In plus, uleiul de argan regleaza nivelul colesterolului, previne si trateaza bolile cardiovasculare si creste sistemul imunitar. O multime de beneficii pe care nu trebuie sa le ratezi.
Posted on April 18, 2025 in Machiaj by admin
1. Trateaza-ti fata cu lapte demachiant sau de curatare.
2. Daca ai tenul gras spala-ti fata inainte de aplicarea machiajului.
3. Dupa spalare foloseste o lotiune astringenta.
4. Foloseste putina crema emolienta.
5. Foloseste un fond de ten pe intreaga suprafata a fetei.
6. Pudreaza-ti usor fata.
7. Foloseste o pensula de sprancene pentru a indeparta pudra de pe sprancene.
8. Aplica o usoara culoare incepand de la pometi spre nas si inapoi la obraji si urechi. Nu intinde fardul mai jos de urechi si dincolo de linia de mijloc a ochilor.
9. Evidentiaza-ti sprancenele cu un creion gri inchis sau negru. Foloseste un dermatograf pentru a trasa o linie pe pleoapa de jos.
10. Foloseste un fard de ochi intr-o culoare care sa se asorteze cu cea a rochiei pe care o porti si aplica-l de la un colt al ochiului la celalalt.
11. In zona de sub sprancene poti folosi un fard putin mai deschis, incepand de la mijlocul spancenei spre tampla, acoperind intreaga lungime a spancenei si terminand gradual spre tample.
12. Acum foloseste un dermatograf negru, maro sau albastru inchis, trasand o linie subtire pe pleoapa superioara. Porneste din coltul interior al ochiului spre exterior.
13.Foloseste un creion de sprancene gri inchis pentru a completa linia in colturile ochilor acolo unde pleoapele se intalnesc.
14. Foloseste mascara atat pentru genele superioare cat si pentru cele inferioare.
15. Foloseste un gloss de buze. Intai fa conturul lor apoi umple-le cu ajutorul pensulei.
16. Pune-ti in evidenta discret, cu ajutorul machiajului tamplele, pometii , nasul si barbia.
17. La final verifica daca nu ai urme de pudra, fond de ten sau alte produse cosmetice in par.
Posted on April 17, 2025 in Cosmetica by anca
Acneea este o afectiune a pielii care poate surveni atat in adolescenta cat si la varsta adulta. O buna igiena de viata cat si folosirea unor produse adecvate pot da rezultate. Iata ce trebuie sa faci sa scapi de aceasta problema.
Intelegerea acneii
La pubertate, glandele sebacee care produc sebumul sunt hiperactive. Aceasta problema, combinata cu proliferarea bacteriana, genereaza un „festival” de puncte negre si de cosuri. Factorii genetici, igiena deficitara, stresul, la adulti in special, pot favoriza in egala masura aparitia acneii.
Curatarea
De fiecare data cand te demachiezi trebuie sa te asiguri de faptul ca ti-ai curatat perfect tenul de orice impuritate. Evita pe cat posibil produsele grase care obstrueaza porii. Limiteaza folosirea fondului de ten si a altor produse precum pudra, BB cream, din aceleasi motive. Curata perfect instrumentele folosite la machiaj: pensula, burete – deoarece bacteriile se pot dezvolta si pe aceste instrumente.
Oxigenarea
Curata-ti tenul dimineata si seara cu ajutorul unei lotiuni special concepute pentru pielea grasa. Clateste dupa aceea din abundenta si tamponeaza usor tenul cu ajutorul unui prosop moale si curat. Aplica o crema speciala pentru tenul acneic si, cel mai important, non comedogena. Sapunurile abrazive, solutiile alcoolice sau cele care au in component lor sulf, sunt de evitat.
Ingrijirea
O data pe saptamana, fa un gomaj al tenului pentru a elimina pielea moarta. Cu cat pielea ta este mai problematica, cu atat produsul ales pentru gomaj trebuie sa fie mai delicat, sa nu irite si mai tare pielea, sa nu accelereze productia de sebum. Pe cosuri, poti aplica o crema sau un gel anti-acneic. Inainte sa iti atingi tenul trebuie sa te asiguri de fiecare data ca mainile iti sune perfect curate.
Tratarea
In ceea ce priveste cosurile, cel mai bine este sa mergi la medicul dermatolog sa iti prescrie un tratament potrivit. Acidul salicilic este ideal pentru tratarea cosurilor inflamate si dureroase, deoarece are proprietati calmante si antiinflamatorii. Acidul salicilic patrunde rapid in folicul inflamat si il va curata de microbi. Acest tratament este indicat femeilor care au pielea uscata sau sensibila fiind mai putin iritant decat alte tratamente similare. Foloseste o crema care sa contina acid salicilic si aplic-o o data pe zi, pe zonele afectate.
Cremele pe baza de retinoizi nu sunt utile doar in prevenirea ridurilor, ci si in tratarea cosurilor. Retinolul sau vitamina A, aflat in compozitia cremelor antiaging, ajuta la reducerea acneei prin inhibarea producerii cantitatii mari de sebum a pielii.
Alimentatia
In ciuda numeroaselor idei preconcepute, poti manca ciocolata sau mezeluri fara sa agravezi starea pielii tale in vreun fel. Consuma cat mai multe alimente bogate in vitamine ( morcovi, spanac, varza, cartofi dulci, somon, linte, banana).
Posted on April 08, 2025 in Cosmetica by anca
Femeile care au pielea grasa nu vor folosi aceleasi produse de ingrijire ca si femeile cu pielea uscata de exemplu. Ce caracteristici are pielea grasa? De ce activi naturali ai nevoie pentru a o rasfata? Specialistii te sfatuiesc!
Pielea grasa este destul de greu de ingrijit. Este plina de imperfectiuni, luceste, nu este usor de ingrijit fara o rutina bine pusa la punct. De ce este atat de dificila pielea grasa? Pielea grasa se explica printr-o supra productie de sebum la nivelul folicului pilosebaceu. Surplusul de sebum provoaca aparitia imperfectiunilor de tipul punctelor negre sau a petelor rosii aparute in zona mediana a fetei si anume frunte, barbie si nas.
Pentru a scapa de ele, o multime de femei incearca sa le scoata singure, acasa, ceea ce nu face decat sa agraveze problema. Manipulandu-l, contaminam punctul negru, acesta ajungand sa arate ca o inflamatie in toata regula.
Nevoile pielii grase
Solutia acestui cosmar epidermic se rezuma la un program cat se poate de strict: curatarea pielii fara sa o agresezi. Obiectivul este inchiderea porilor luptand in acelasi timp impotriva infectiei bacteriene si calmand eventualele inflamatii.
Activi naturali adaptati
Actioneaza asupra productiei de sebum privilegiind ingrijirile bio si/sau retete naturale care sa contina extract de capucin (purifiant), de hamamelis (astringent si dezinfectant) si de lemn dulce (antiinflamator).
Previne infectiile cu ajutorul activilor antibacterieni precum frunzele de maslin, extractul de rozmarin, propolis sau cimbru.
Calmeaza inflamatia cu ajutorul antioxidantilor (care vor oxida microbii) cu ajutorul extractelor de Nu ma Uita, de albastrele, de ienupar, de coacaze, de afine.
Iti poti curata tenul cu ajutorul unui sapun de fata purificator, menit sa inlature excesul de sebum si sa curete impuritatile. Apa termala este si ea foarte buna pentru pielea grasa. Pulverizeaz-o pe fata si las-o sa se usuce.
Exfoliaza tenul cu ajutorul acestei retete naturale: um amestec de zahar si iaurt, excelent pentru curatarea pielii, fara s-o atace sau faina de grau.
Salvia, coada soricelului si menta sunt si ele recomandate pentru pielea grasa. Pune o lingura din acestea intr-o cana, dupa care acopera cu apa calda si lasa sa stea asa timp de 30 de minute. Filtreaza lichidul obtinut, lasa-l la racit si spala-te apoi cu el pe fata.
Iata o reteta home made pentru pielea grasa
Realizeaza aceasta sauna faciala din confortul casei tale care iti va deschide porii si te va scapa de imperfectiuni.
Ingrediente:
– 2l de apa;
– 1 lingura de ulei vegetal la alegere (jojoba sau macadamia de exemplu);
– un pumn de frunze uscate de hamamelis;
Intr-o caserola, varsa apa pe care ai fiert-o in prealabil. Introdu o lingura de ulei vegetal in apa inainte de a varsa frunzele de hamamelis. Aseaza-ti fata nemachiata deasupra vaporilor de apa si acopera-ti capul cu ajutorul unui prosop ca si cum ai face inhalari. Dupa 10 minute, curata-ti tenul cu ajutorul unei dischete demachiante imbibate in apa florala de levantica.
https://www.trenduri.info:443/cosmetica/ai-pielea-grasa-iata-de-ce-activi-naturali-ai-nevoie-pentru-a-o-ingriji
https://www.trenduri.info/cosmetica