Posted on November 10, 2024 in Machiaj by admin
Machiajul natural este trend pretios care va fi mereu la moda. Feminin si creativ, evidentiaza trasaturile fetei fara a utiliza prea multe produse cosmetice, punand in valoare frumusetea naturala a tenului. Un alt mare avantaj al acestui tip de machiaj este ca se realizeaza foarte usor, fiind ideal pentru momentele cand esti in intarziere.
Pasul 1
Utilizeaza ca baza de machiaj o crema hidratanta; intinde-o foarte bine pe fata si pe gat. Astfel fondul de ten isi va mentine aspectul catifelat pentru o perioada mai indelungata de timp, intrand mai bine in piele si tenul va capata o stralucire cat mai naturala. De asemenea, in anotimpul rece o crema de fata cu proprietati hidratante este foarte utila, deoarece protejeaza pielea impotriva agentilor externi: praf, umiditate sau temperaturi scazute.
Pasul 2
Cu ajutorul unei pensule speciale, aplica o cantitate mica de fond de ten pe fata si gat. Intinde-l foarte bine, insistand in zona cearcanelor, a pleoapelor si a pometilor. Aplica apoi anticearcanul pe zonele cu probleme sub forma unor semicercuri si intinde-l foarte bine cu varful degetelor. Pudra translucida cu o textura delicata confera tenului un aspect cat mai prospat, omogenizand nuanta acestuia. Se va aplica intr-un strat fin, cu ajutorul unei pensule cu par moale, pe pometi, frunte si barbie. Completeaza machiajul pometilor cu un blush roz-pal.
Pasul 3
Confera pleoapelor o stralucire naturala aplicand un strat fin de fard pulbere alb sidefat. Confera mister privirii, aplicand eyeliner lichid negru intr-o line subtire spre coltul interior. Spre exterior, linia devine mai groasa, usor ridicata. Coditele exterioare in coltul ochilor creeaza impresia de marire, aprofundand privirea. Pentru un aspect impecabil, cat mai placut, traseaza linia cat mai aproape de gene. Apoi, aplica doua sau trei straturi de mascara neagra. In ton cu machiajul expresiv al ochilor, subliniaza si forma sprancenelor. Coloreaza buzele cu un creion moale, intr-o nuanta naturala. Defineste machiajul cu un ruj crema roz pal si un gloss pentru stralucire.
Posted on November 09, 2024 in Machiaj by admin
Daca trebuie sa participi la o petrecere, machiajul trebuie adaptat evenimentului si desigur ca nu poti purta acelasi stil de machiaj pe care il ai in viata de zi cu zi. Ai nevoie de unul care sa te scoata in evidenta si sa te faca sa pari sexy si irezistibila.
Iata in continuare cateva sfaturi in acest sens:
In primul rand pentru o piele stralucitoare aplica in prima faza un strat usor de fond de ten. Nu uita, nu vrei sa dai un strat gros, vizibil si oarecum inestetic. De fapt, daca stii ca ai tenul curat, poti renunta cu totul la fondul de ten.
Ai grija si la fardul de ochi pe care il folosesti, daca doresti un look a la anii 1970 poti folosi o nuanta de albastru,dar nu trebuie sa te limitezi, poti de asemenea sa aplici o nuanta de roz sau verde deschis. Ar fi interesant sa alegi un fard de ochi cu calitati iridiscente. In plus un fard de ochi lichid are avantajul ca dureaza mai mult, mai ales in conditiile de club unde se danseaza si se petrece.
Nu te zgarci la fardul de ochi, vrei ca acesta sa fie vazut. Poti chiar sa aplici mai multe straturi pe intreaga suprafata a pleoapelor iar in zona sprancenelor este recomandat sa aplici doar un strat subtire de fard.
Odata ce ai terminat pasul acesta aplica cateva straturi de mascara sau alege direct varianta genelor false. Ideal este sa ai genele cat mai lungi si cat mai frumos arcuite.
Renunta la fardarea discreta a obrajilor.Aplica un strat mai pronuntat de fard si alege o nuanta aprinsa de roz sau portocaliu.
O regula de baza in cazul gloss-ului de buze este ca trebuie sa alegi fie o culoare pala, fie una aprinsa cum ar fi rosul. Nu uita, cu cat stratul de gloss e mai gros cu atat va iesi mai mult in evidenta.
Optional poti aplica o linie groasa de tus de ochi sau pudra cu sclipici de-a lungul obrajilor si a tamplelor.
Posted on November 09, 2024 in Cosmetica by admin
Posted on November 08, 2024 in Cosmetica by anca
Frumusetea este naturala insa are nevoie de ingrijire si intretinere. Iata cum poti obtine o piele sanatoasa si stralucitoare cu ajutorul unor trucuri si sfaturi usoare.
Ce mancam?
Consuma 160mg de izoflavoni din soia sau mananca cerealele cu lapte din soia. Consumul de soia favorizeaza sanatatea pielii si furnizeaza proteine de inalta calitate, necesare pentru construirea si intretinerea colagenului, materialul esential tesuturilor conjunctive. Izoflavonii din soia pot sa actioneze ca niste antioxidanti pentru a proteja colagenul de pagubele provocate de radicalii liberi, molecule extrem de reactive care pot sa slabeasca sau sa distruga membranele celulare. Radicalii liberi pot distruge si ADN-ul, sa duca la formarea unor pete pigmentare (de imbatranire), la formarea de riduri si sa deprime sistemul imunitar ceea ce poate duce la aparitia cancerului la piele.
Somon cu ulei de masline si nuci
Astfel, ii vei conferi pielii tale o doza sanatoasa de grasimi poli si mononesaturate, de acizi grasi Omega 3 in special. Studiile arata ca acestia din urma reduc procesul de imbatranire al pielii si protejeaza pielea de efectele nefaste ale soarelui. Asigura-te ca uleiul de masline este principala sursa de materii grase din bucataria ta si consuma somon cel putin de doua ori pe saptamana.
Gateste cu usturoi zilnic
Un studiu danez din 1996 arata faptul ca celulele cutanate din cutiile de cultura, tratate cu usturoi, aveau o lonegvitate, de sapte ori mai mare decat cele din celulele din culturile obisnuite. Acestea aveau tendinta sa para mai sanatoase si mai tinere decat cele netratate.
Ce bem?
Fa-ti o infuzie, las-o sa se raceasca dupa care pune-o la frigider si bea de-a lungul intregii zile. Ceaiul, dupa cum bine stii, este o sursa excelenta de antioxidanti, acele molecule care combat pagubele provocate de radicalii liberi cauzate de expunerea la soare sau fumat. Un studiu efectuat in Arizona a scos in evidenta faptul ca persoanele care consuma ceai (ceai cu lamaie in special) au mai putine sanse sa dezvolte un carcinom malpingian. In ceea ce priveste bauturile alcoolice, opreste-te la un pahar pe zi. Acestea dilata vasele sanguine de la suprafata pielii fetei.
Ce poti face in plus fata de alimentatie
Ia o capsula de multivitamine zilnic. Exista o multime de nutrienti esentiali pielii sanatoase precum Vitaminele C, A si B. Cea mai buna modalitate de a-i obtine este sa te alimentezi in mod corespunzator si sa iei multivitamine.
Dimineata, bea ceai de cynorrhodon, bogat in Vitamina C care contribuie la catifelarea si intinerirea tenului.
Posted on November 08, 2024 in Cosmetica by anca
Vara asta, ai grija de tenul tau cu ajutorul acestor retete naturale, bio, usor de confectionat si economice. Iata retetele!
O crema protectoare
O crema buna pentru ten este o crema ce iti va proteja pielea de agresiunile exterioare. Cu ajutorul unei pomade pe baza de ceara de albine si ulei de masline vei reusi sa prepari produsul perfect pentru tenul tau. Intr-un recipient opac din sticla, pune la topit in bain marie, 5 g de ceara de albine netratata si 5 linguri de ulei de masline bio. Poti sa adaugi acestei retete uleiuri esentiale, un ulei de migdale dulci sau chiar o apa florala.
O lotiune cu apa de trandafiri
Pentru a fabrica o lotiune home made pentru ten, este de ajuns sa prepari o infuzie. Pune la fiert ¼ l de apa. Vars-o intr-un recipient din apa in care adauga un pumn de petale de trandafiri. Lasa la infuzat timp de 15 minute dupa care filtreaza lichidul. Aceasta infuzie se poate prepara si cu ajutorul altor flori precum lavanda, melisa sau cu coaja citricelor bio. O lotiune perfecta pentru toate tipurile de piele, chiar si pentru pielea bebelusilor.
O masca pentru ten pe baza de argila
Iti recomandam sa iti prepari o masca pe baza de argila cel putin o data pe saptamana. Amesteca ½ lingura de argila alba cu putina apa. Lasa preparatul obtinut sa stea timp de 10 minute pana cand se formeaza o pasta consistenta. Aplica preparatul obtinut pe ten si lasa-l sa se usuce timp de 10 minute. Dupa care clateste cu apa rece. Argila alba se poate cumpara din magazinele bio si are un pret acceptabil.
Frumusete bio: demachiant pe baza de galbenele
Galbenelele sunt extrem de usor de gasit, sunt usor de cultivat in gradina proprie. Datorita acesteia, iti poti prepara un demachiant bio home made, sanatos si economic. Amesteca intr-un pahar petale de galbenele (proaspete sau uscate) cu un ulei vegetal bio. Lasa preparatul obtinut sa stea timp de doua saptamani dupa care filtreaza. Pentru o conservare cat mai indelungata, iti recomandam sa tii preparatul intr-un recipient opac la adapost de caldura si lumina. Timp de conservare: cateva luni. Stiai ca te poti demachia cu ajutorul unui ulei vegetal bio? Uleiul de masline de exemplu!
Scrub gurmand cu cafea si ulei din samburi de prune
Ai nevoie de ½ cana de cafea macinata si de 3 linguri de ulei din samburi de prune. Se amesteca ingredientele si se aplica sub dus cu ajutorul unor miscari circulare.
Posted on November 07, 2024 in Cosmetica by admin
Strugurii rezolva si problemele tenului. Putine dintre noi avem tenul perfect, din pacate. Majoritatea femeilor se plang fie de pielea prea uscata, nu doar tenul, ci si zonele problematice cum ar fi calcaiele, coatele, genunchii, iar alte femei se plang de tenul mult prea gras, uleios, cu predispozitie spre acnee.
Fa o masca revigoranta pentru fata. Striveste 6 boabe de struguri cu o furculita si amesteca-i cu 2 lingurite de iaurt, o jumatate lingurita de suc de lamaie, 12 lingurite ulei de masline si o jumatate lingurita de miere. Intinde masca pe fata curata si maseaza timp de cateva secunde. Las-o pentru 10 minute si clateste-te cu apa calduta.
Posted on November 07, 2024 in Cosmetica by anca
Arbore sacru al tarilor occidentale, simbol al longevitatii si al fortei, maslinul are o serie de proprietati de neegalat asupra sanatatii si frumusetii noastre. Frunzele si fructele sale sunt in special cunoscute pentru faptul ca ne pastreaza in forma si ne ajuta sa traim mai mult.
Uleiul de masline: detoxifiant
Cercetarile medicale sunt unanime: uleiul de masline are un efect anti-colesterol, detoxifiant si regenerant. Cu o compozitie de 70% de acizi grasi mononesaturati care actioneaza ca niste veritabili protectori ai arterelor, ai sistemului digestiv si biliar, uleiul de masline indeparteaza bolile cardiovasculare. Cercetatorii americani au adaugat recent listei lungi de beneficii ai uleiului de masline inca unul: protectia impotriva cancerului de san. Uleiul de masline ar fi capabil sa diminueze ingerinta unei gene implicate in transformarea celulelor normale in celule tumorale.
Ulei de masline: pe care sa il alegi?
Atentie, exista patru tipuri de ulei de masline! Cel mai bun din toate acestea este cel extra virgin. Obtinut cu ajutorul unor procedee mecanice, nivelul sau de aciditate nu depaseste 0,8%.
Uleiul de masline are grija de frumusetea ta
Majoritatea persoanelor au obiceiul sa consume uleiul de masline in salate. Insa putine sunt persoanele care profita si de beneficiile cosmetice ale uleiului de masline. Calmant, hidratant, cicatrizant si protector, uleiul de masline poate fi aplicat atat pe piele cat si pe par.
Regenerant, emolient, antioxidant, uleiul de masline are capacitatea de proteja in mod eficient epiderma de agresiunile exterioare. Un alt atu al uleiului de masline este prezenta Vitaminei E, cunoscuta pentru faptul ca incetineste procesul imbatranirii cutanate.
Extrem de bogat in vitamine si antioxidanti, uleiul de masline poate fi folosit si pentru tratarea acneei, deoarece curata in profunzime pielea, elimina absolute toate impuritatile lasand o piele stralucitoare.
Datorita antioxidantilor continuti, uleiul de masline este ingredientul vedeta, extreme de utilizat in prepararea produselor cosmetice anti-aging.
Uleiul de masline este foarte bogat in proteine, minerale si vitamine, dar si in acizi grasi esentiali, fiind benefic atat pentru tenul deshidratat cat si pentru cel iritat sau sensibil.
Uleiul de masline este un puternic antioxidant. Acesta iti protejeaza pielea de efectele daunatoare ale radicalilor liberi si previne imbatranirea pielii.
Daca ai ramas in pana de demachiant, ai la indemana o metoda naturala pentru a-ti indeparta machiajul, uleiul de masline. Asadar, inmoaie un disc demachiant in ulei de masline si sterge-ti fata. Spala-te cu apa si sapun din abundenta.
Poti folosi uleiul de masline si pentru exfolierea tenului. Pentru asta, amesteca doua linguri de ulei de masline cu doua de zahar. Aplica pe ten cu miscari circulare, pentru a indeparta celulele moarte de pe fata, buze, maini sau coate si genunchi.
Posted on November 06, 2024 in Cosmetica by anca
Frunzele de muscata sunt pline de activi purifianti. Acestia sunt cei care corecteaza excesul de sebum al pielii grase si reduce inflamatia, responsabila de aparitia acneii. Epidermele fragile sunt cele mai rasfatate de apa florala de muscata deoarece aceasta din urma calmeaza roseata si elimina senzatia de disconfort.
Pe la sfarsitul secolului al XVI-lea, muscata si-a facut aparitia in Europa. Parfumul sau suav, similiar trandafirului, a cucerit rapid lumea parfumeriei devenid in scurt timp un ingredient extrem de cautat. Cu peste sase sute de varietati de muscate, cea mai apreciata este Muscata de Bourbon, datorita aromei pronuntate. Ai fi tentat sa crezi ca in realizarea hidrolatului (apei florale) de muscata se folosesc florile distilate, insa nu este asa. Frunzele sunt extrem de bogate in principii active.
Astringenta si antiseptica, muscata este capabila sa reechilibreze flora cutanata perturbata de catre un exces de sebum de exemplu. Extrem de blanda, apa florala de muscata calmeaza iritatiile. Aceasta apa florala este cel mai adesea comercializata in stare pura. Si, datorita, costurilor scazute si usurintei cu care se poate realiza, marcile cosmetice profita si adauga ulei esential in produsele realizate pentru a profita de un numar si mai mare de activi.
Apa florala de muscata, un purifiant fara pereche
Acest hidrolat curata epiderma eliminand excesul de sebum fara sa agreseze in vreun fel pielea. Asta deoarece apa florala de muscata inlatura doar ceea ce trebuie ceea ce garanteaza un bun echilibru cutanat, pastrand un amestec savant de apa si de lipide. Uleiul sau esential, prezent sub forma de urme de hidrolat are proprietati antifungice asupra pielii.
Strapungand membrana celulara a ciupercilor, apa florala de muscata provoaca eliminarea acestora din urma. Antibacteriana, apa florala de muscata ataca si bacteriile care sunt frecvente in special in cazul unei epiderme cu probleme, bacterii ce sunt responsabile de aparitia cosurilor. Astringenta, apa florala de muscata rezolva problema porilor dilatati si fluxul de sebum care este destul de dificil de evacuat. Inca de la prima aplicare, apa florala de muscata tonifica si imbunatateste aspectul zonelor cu probleme. De aceea, apa florala de muscata este extrem de apreciata de doamnele si domnisoarele care se confrunta cu o piele grasa.
Apa florala de muscata are o actiune calmanta. Aceasta atenueaza durerea si disconfortul cutanat. Calmanta, apa florala de muscata blocheaza reactia in cascada, responsabila de roseata si de aparitia acneii. Moleculele active din apa florala de muscata favorizeaza regenerarea celulara.
Posted on November 06, 2024 in Cosmetica by admin
Masca cu petale de trandafir este recomandata persoanelor cu tenul mixt
Bazata pe trandafiri, aceasta masca este perfecta pentru echilibrarea zonelor uleioase si uscate ale pielii.
Ingrediente:
– 6 petale proaspete de trandafiri
– 2 lingurite de apa de trandafiri
– 1 lingurita de iaurt al temperatura camerei ( nu trebuie sa fie sarac in grasimi sau fara grasimi)
– 1 lingurita de miere
Mod de preparare:
Scufunda petalele de trandafiri intr-un bol, dupa care zdrobeste-le. Adauga apa de trandafiri, iaurtul si mierea. Amesteca-le bine si aplica aceasta solutie pe piele. Las-o sa actioneze pe fata timp de 10 minute. Dupa aceea, spala-te cu apa calduta.
Dupa efectuarea acestei masti, pielea ta va fi mai frumoasa, mai perfecta si se va simti mai fina, mai moale si mai matasoasa.
Posted on October 25, 2024 in Machiaj by admin
Pentru machiajul smokey eyes este necesara, de regula, o oarecare experienta in alegerea si combinarea culorilor si in manipularea pensulelor pentru aplicarea fardurilor.
Nu te ingrijora insa, nu trebuie decat sa tii cont de cateva reguli de baza si vei vedea ca vei reusi si tu sa obtii un machiaj smokey eyes care sa iti faca privirea mai seducatoare.
Acest machiaj este ceva mai pretentios fata de celelalte, pentru ca:
– presupune combinarea mai multor culori, care sa incadreze si sa evidentieze culoarea ochilor;
– se potriveste cel mai bine cu o forma a sprancenelor ceva mai arcuita si frumos conturata;
– este de obicei ales pentru seara sau evenimente speciale, fiind ceva mai incarcat pentru a fi aplicat pe timp de zi.
Inainte de aplicarea oricarui tip de machiaj, trebuie sa iti pregatesti tenul astfel:
1. aplica o crema hidratanta pe tenul bine curatat si demachiat in prealabil si las-o sa se fixeze bine in piele, timp de 1 minut.
2. aplica apoi fondul de ten potrivit tipului tau de piele (cremos daca ai ten uscat sau normal, pudra ori compact daca ai tenul gras sau mixt) si in nuanta adecvata.
3. cu o pensula pentru pudra, aplica pe toata suprafata fetei si pe gat, un strat subtire de pudra care va ajuta la fixarea machiajului.
4. daca ai cearcane, ascunde-le cu un anticearcan pe care il poti aplica cu pensula speciala. Anticearcanul poate fi folosit si pentru a estompa pigmentarea pielii din jurul nasului sau din colturile gurii.
Pentru machiajul smokey eyes, vei avea nevoie de farduri in 3-4 nuante:
nuanta 1: deschis – pentru baza
nuanta 2: mediu – pentru a da profunzime privirii
nuanta 3: inchis – pentru conturarea formei ochilor
inca o nuanta foarte inchisa sau chiar negru – pentru expresivitate
Cele mai potrivite culori pentru machiajul smokey eyes, sunt: verde inchis, albastru inchis, violet, maron-ciocolatiu, aramiu sau mov.
Nuanta de baza poate fi: piersica, culoarea sampaniei, gri deschis, bej, crem sau nud, nisipiu, galben-pai.
Iata care este ordinea pasilor ce trebuie urmati pentru machiajul smokey eyes:
Baza
Aplica pe intreaga suprafata a pleoapelor, de la linia genelor pana la sprancene, un fard deschis la culoare (nuanta 1), care sa dea luminozitate privirii si care sa ajute la o aplicare mai usoara a fardului colorat.
Conturarea ochilor
Cu culoarea de nuanta medie (nuanta 2), aplica fardul cu o pensula ceva mai groasa, in pliul ochiului. Fixeaza pensula in pliu, exact in punctul care se afla in dreptul coltului sprancenei si apoi intinde fardul prin miscari stanga-dreapta dar numai pe jumatatea dinspre exterior, estompand usor culoarea spre coltul sprancenei.
Cu culoarea mai inchisa (nuanta 3) contureaza forma ochiului trasand o linie la baza genelor pe care o intinzi usor spre exterior si urci spre arcada, astfel incat sa creezi un V in coltul ochiului. Astfel, ochii vor parea mai mari si mai alungiti si vor capata o forma migdalata.
Tot cu nuanta mai inchisa (nuanta 3) dar folosind o pensula mai subtire, contureaza linia genelor inferioare.
Cu nuanta foarte inchisa (nuanta 4) aplicata cu o pensula subtire, contureaza linia genelor superioare si inferioare, insa numai spre coada ochiului.
Contureaza apoi liniile genelor inferioare si superioare, pe interior, cu un dermatograf negru sau gri foarte inchis. Acesta este pasul care definitiveaza efectul smokey al machiajului, pentru ca da expresivitate privirii si accentueaza forma migdalata a ochiului.
Finisarea machiajului
Finalizeaza machiajul aplicand pe genele superioare un rimel, de preferat cu efect de alungire si volum, insistand mai mult pe coltul exterior al ochiului. Pe genele inferioare aplica numai daca te machiezi pentru un eveniment special, de seara.
https://www.trenduri.info:443/cosmetica/machiajul-smokey-eyes
https://www.trenduri.info/cosmetica