Moda

Moda

Prin comparație cu anul trecut, tendințele de primăvară ale anului 2013 ar putea fi percepute ca o actualizare subtilă a unor direcții deja cunoscute. Reîntâlnim imprimeurile orientale, folosirea intensivă a formelor grafice și deja „tradiționalul“ curent retro.

Dacă este să ne uităm la bloggerii de modă şi chiar pe catwalk, toate culorile merg de minune împreună. Cu toate acestea, femeile stylish cunosc deja codul culorilor, respectiv faptul că alegerile cele mai sigure când vine vorba despre combinaţii sunt, bineînţeles, cele complementare: roşu-verde, albastru-portocaliu, galben-violet şi cele analog (“vecinii”).

Cu două dintre aceste combinaţii te vei întâlni şi mai jos, asta deoarece sunt cheia unui look atemporal, însă cum mulţi asociază combinaţia de culori rosu-verde cu perioada sărbătorilor, am zis să o “împrospătăm”, iar apoi să ne reorientăm către alte combinaţii fresh cu care poţi atrage atenţia.

Pentru a ieşi din monotonia look-urilor clasice, dar care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei – ţinutele alb cu negru, “Micuţa Rochie Neagră” şi accesoriile roşii – încearcă una dintre combinaţiile de mai jos.

Mov cu verde

Despre mov se spune că merge de minune cu verde deoarece cu toate că nu sunt complementare, dacă se păstrează intensitatea nuanţelor se scot reciproc în evidenţă. Pe când mov este o culoare regală, verde – culoarea anului 2013 – este “fresh”.

Ce trebuie specificat, este faptul că aceste combinaţii nu au fost asociate aleatoriu. Dacă în cercul culorilor creezi un triunghi echilateral imaginar, vârfurile sale ar arăta atât către trioul roşu-galben-albastru, cât şi spre cel portocaliu-verde-mov. Nu este niciodată vorba despre coincidenţe în modă.

Portocaliu cu albastru

Această combinaţie de culori complementară este una clasică, care va atrage atenţia oriunde vei merge. Asocierea de culori “opuse” înseamnă că se evidenţiază reciproc, iar cu un astfel de look plin de senzualitate vei fii o apariţie de neuitat.

Dacă nu eşti adepta nuanţelor puternice, poţi opta pentru un element bleumarin şi unul coral, care ar contura look-ul perfect pentru o seară romantică într-o zonă mediteraneană.

Roz cu roşu

Dupa cum ne arată şi frumoasa actriţă Emma Stone, atunci când look-urile monocromatice roşu sau roz ar fi prea mult, combină-le. Ambele culori sunt sexy, feminine şi puternice, iar impreuna par să se “tempereze” reciproc, cu toate că nu se scot în evidenţă.

Acest look este perfect pentru o femeie tânără, iar la fel ca în cazul perechii mov cu verde, nici această asociere de culori nu este o coincidenţă: roz şi rosu sunt culori analog, adica se află una lângă alta.

Violet cu galben

Aceasta pereche de culori face parte din trio-ul clasic şi este extrem de versatilă, putând fi purtată atât ziua, la birou, cât şi noaptea, mai ales dacă înlocuieşti elementele galbene cu cele glamour, aurii.

Kaki cu vişiniu

Citeste mai multe pe blogul nostru despre Tendinte Moda.

About Dorel Oprisan

about me http://doreloprisan.virtualme.info
This entry was posted in News and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply