Dieta Seignalet, o dieta minune?

Creata de doctorul si biologul Seignalet, dieta alimentara eponima se pare ca are o actiune preventiva si benefica asupra unui numar impresionant de boli: 91.O promisiune incredibila

Cunoscuta si sub numele de dieta hipotoxica sau ancestrala, dieta Seignalet ne propune reintoarcerea la radacini. Cu alte cuvinte, la alimentatia pe care o aveau oamenii in urma cu 10 000 de ani. Dr. Seignalet pretinde ca este o dieta ideala pentru suferinzii de cancer, astm, scleroza, migrena sau depresie.

Dieta Seignalet se bazeaza pe sase mari principii. Iata care sunt acestea:

  • Eliminarea produselor lactate de orice fel. Estimand ca un adult nu este capabil sa digere proteinele provenite de la animale, dr. Seignalet preconizeaza eliminarea tuturor tipurilor de lapte – de vaca, capra, magarita, oaie – precum si derivatele acestora – unt, branzeturi, smantana.
  • Eliminarea tuturor tipurilor de cereale care contin gluten. Cerealele care contin gluten provin adesea din modificari genetice. Grau, porumb, orz, ovaz…toate acestea trebuie eliminate din alimentatie. Dr. Seignalet este de parere ca, corpul uman nu este adaptat sa asimileze toate aceste alimente. Porumbul, chiar daca nu contine gluten, este rezultatul mai multor incrucisari, drept urmare trebuie sa fie si el exclus din alimentatie. Bineinteles si derivatele acestora trebuie eliminate: paine, pizza, paste.
  • Eliminarea tuturor modalitatilor de gatire la o temperatura mai mare de 110 grade. Dr. Seignalet recomanda alimentatia cruda. Daca totusi gatim trebuie sa evitam sa depasim 110 grade Celsius, temperatura ce distruge vitaminele, nutrientii, acizii grasi Omega 3 si antioxidantii. In plus, caldura ar putea face toxice unele alimente. De evitat total: folosirea cuptorului cu microunde. Modalitati de gatire recomandate: bain marie, la aburi, fierberea.
  • Eliminarea unor anumite tipuri de uleiuri si a margarinei. Dr. Seignalet propune inlocuirea materiilor grase rafinate sau provenite de la animale cu uleiul de masline virgin, uleiul de rapita, uleiul de nuci, uleiul de alune, toate provenite din prima presare la rece.
  • Privilegierea consumului de alimente bio. Conform dr. Seignalet, consumul alimentelor bio este de preferat. Acestea confera mai multe beneficii sanatatii.
  • Suplimentarea alimentatiei. Ce inseamna aceasta suplimentare? Vitamine, nutrienti, saruri minerale, oligoelemente pentru evitarea carentelor de orice gen. Si folosirea probioticelor este recomandata deoarece ajuta le reechilibrarea intestinelor.

Care sunt alimentele autorizate in cadrul dietei Seignalet?

Pestele crud, carnea, oule crude, fructele de mare, mezelurile crude, legumele verzi preparate la aburi, fructele proaspete, orezul, mierea, polenul, apa minerala, apa de la robinet, ceaiurile si infuziile dar cu moderatie.

Avantajele

Punctele pozitive ale acestei diete sunt extraordinare. Aceasta promite protectia impotriva unor boli, chiar si vindecarea unora.

Dezavantajele

Este destul de greu de urmat din cauza nenumaratelor restrictii impuse. Majoritatea persoanelor care incep aceasta dieta o abandoneaza inca din primele zile. Exista si riscul unor intoxicatii alimentare.

Dieta Seignalet nu este neaparat o dieta de slabit ci o dieta alimentara ce are ca scop principal reechilibrarea florei intestinale pentru ca organismul sa poata lupta mai bine impotriva anumitor afectiuni. 

Be Sociable, Share!