23.03.2025, 0 comments
Pentru a avea buze mari, senzuale nu trebuie neaparat sa apelezi la operatiile estetice. Mult mai simplu read more
Posted on March 23, 2025 in Machiaj by admin
Pentru a avea buze mari, senzuale nu trebuie neaparat sa apelezi la operatiile estetice. Mult mai simplu e sa creezi un efect optic de marire a buzelor prin machiaj. Iata cateva reguli de baza:
Hidratarea
Inainte de a folosi orice produs pe buze, este necesar sa-ti exfoliezi pielea cu ajutorul unui gel cu particule abrazive, dupa care trebuie sa aplici un strat generos de balsam de buze sau putina miere, inainte de a trece la urmatorii pasi.
Conturul da volum
Creionul pentru contur este aliatul numarul unu atunci cand vrei sa creezi efectul unor buze cu mai mult volum. Foloseste un creion intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a buzelor si cu unu-doua nuante mai inchis decat rujul. Traseaza cu grija o linie fina, si estompeaza surplusul cu ajutorul unui servetel.
Cum se obtine efectul de marire
Inainte de aplicarea rujului, foloseste un creion de buze alb, cu ajutorul caruia sa marchezi un punct pe mijlocul buzelor. Odata dispersat cu ajutorul rujului, va crea impresia unui degrade care va acentua efectul de marire.
Cum aplici corect rujul
Pentru a estompa intensitatea creionului alb, incepe aplicarea rujului din centrul buzelor . Evita culorile inchise, deoarece efectul este de micsorare si nu de marire.
Un plus de stralucire
Ultimul pas il constituie aplicarea unui strat subtire de gloss transparent, insistand pe centrul buzelor.
22.03.2025, 0 comments
Pentru a fi frumoasa, nu este nevoie sa cheltui o avere. Este posibil sa fii frumoasa din cap read more
Posted on March 22, 2025 in Cosmetica by anca
Pentru a fi frumoasa, nu este nevoie sa cheltui o avere. Este posibil sa fii frumoasa din cap pana in picioare aproape fara efort si fara sa cheltui prea multi bani. Iata cateva trucuri de frumusete ieftine si usor de aplicat.
Trucuri de frumusete home made pentru ten
Cuburile de gheata. Cuburile de gheata se folosesc adesea pentru dezumflarea ochilor si pentru tonifierea epidermei. Insa, inainte de aplicarea cuburilor de gheata pe ten iti recomandam sa iti speli tenul cu apa altfel risti sa iti arzi pielea.
Lingura inghetata pentru pleoape. Trebuie sa ai mereu la indemana o lingura pastrata la congelator. In diminetile mai grele cand te trezesti cu ochii umflati, aplica lingura inghetata, trecuta in prealabil pe sub un jet de apa, pe pleoapele umflate. Maseaza pe orizontala, din interiorul ochiului spre tample.
Lotiune mediteraneana. Amesteca sucul de la doua portocale (fara pulpa) cu o jumatate de pahar de apa de flori de portocal si 20 de picaturi de ulei esential de levantica. Aplica aceasta lotiune astringenta pe tenul tau dimineata la trezire. Lotiunea mediteraneana se poate pastra la frigider timp de 10 zile.
Anti-acnee. Lotiunile astringente curata si purifica pielea, sunt ideale pentru tenul cu tendinta acneica. Putin otet de cidru de mere sau de lamaie aplicat pe o discheta demachianta inlocuieste cu succes orice lotiune astringenta. Cea mai ieftina solutie este urmatoarea: aplica pasta de dinti pe cosuri si las-o sa actioneze toata noaptea.
Trucuri de frumusete home made pentru corp
Uleiurile esentiale. Uleiurile esentiale au o multime de proprietati benefice corpului. In plus, au o aroma care te duce cu gandul la vacanta. Insa, asta nu inseamna ca le poti folosi fara moderatie. Nu mai mult de trei in acelasi timp.
Exfoliant home made cu scortisoara si ghmibir
Daca pielea ta este uleioasa si simti nevoia de a indeparta eficient sebumul in exces, aceasta reteta de exfoliant iti va indeplini dorinta. Ai nevoie de: 1 cana de sare de mare 1/2 de lingura de ghimbir-praf 1 lingura de ghimbir proaspat ras, 1/2 lingura scortisoara macinata, 1 cana de ulei de masline sau de migdale. Trebuie sa amesteci foarte bine toate ingredientele pana ce obtii o pasta omogena si sa aplici exfoliantul sub dus, masand viguros tot corpul.
Scrub natural anticelulitic.
Amesteca intr-un recipient o lingura de zahar alb, doua linguri de zahar brun, cinci linguri de ulei de masline, ½ lingurita de scortisoara si inca ½ lingurita de boia de ardei iute, o lingura de iaurt. Amestecul se va omogeniza (insa fara sa se topeasca zaharul) si se freaca delicat pielea in timpul dusului, timp de cateva minute. Nu clati imediat pielea, ci lasa sa treaca 5 minute ca amestecul sa hidrateze epiderma. Clateste apoi doar cu apa (spala-ti corpul in prealabil cu gel de dus sau alte produse). Scrubul se va pastra la frigider cel mult o saptamana.
22.03.2025, 0 comments
Demachiati si tonifiati pielea, iar apoi aplicati o crema hidratanta potrivita tipului dumneavoastra de ten. Aplicati un fond read more
Posted on March 22, 2025 in Machiaj by admin
Demachiati si tonifiati pielea, iar apoi aplicati o crema hidratanta potrivita tipului dumneavoastra de ten.
Aplicati un fond de ten care sa se potriveasca culorii dumneavoastra naturale. Aplicati corector pentru a masca imperfectiunile care nu au fost acoperite complet de fond de ten.
Aplicati bronzer pe obraji, tample, barbie, nas, pentru a da impresia unui bronz natural. Nu aplicati in exces.
Aplicati un blush natural, tinand cont de forma fetei dumneavoastra.
Conturati ochii cu un creion gri sau maro inchis, folositi apoi un fard de pleoape intr-o culoare naturala (maroul este o alegere buna). Incercati culori care sa se potriveasca culorii parului dumneavoastra. Evitati negrul, acesta arata mai bine seara.
Definiti-va sprancenele cu un creion potrivit culorii parului dumneavoastra.
Folositi iluminator pe osul sprancenei si la coltul interior al ochiului.
Aplicati mascara de culoare maro sau neagra.
Folositi un ruj care sa fie cu un ton sau doua mai inchis decat culoarea naturala a buzelor dumneavoastra. Aplicati un contur de buze rezistent, in aceeasi nuanta cu rujul ales.
Puteti aplica gloss pe deasupra sau doar gloss, fara ruj, depinde de preferinte.
21.03.2025, 0 comments
Uleiul de migdale dulci este cunoscut pentru aroma sa deosebita si textura sa delicata. Mamele si bunicile noastre read more
Posted on March 21, 2025 in Cosmetica by anca
Uleiul de migdale dulci este cunoscut pentru aroma sa deosebita si textura sa delicata. Mamele si bunicile noastre ni l-au recomandat de atatea ori! Cine nu a auzit de uleiul de migdale dulci? Dar, odata cu inmultirea produselor din raioanele magazinelor avem tendinta sa uitam de delicatetea uleiului de migdale dulci, de beneficiile acestuia si de accesibilitatea sa.
Uleiul de migdale dulci este bogat in vitaminele A, B, D si E, in proteine, in saruri minerale si in materii nutritive. Inodor si onctuos, uleiul de migdale dulci este folosit in stare pura pentru aplicatiile externe sau amestecat cu alte uleiuri esentiale pentru masaj.
Bogat in vitamine diferite, in vitamina A in special, uleiul de migdale dulci imbunatateste elasticitatea pielii. Bogat in vitamina E, uleiul de migdale dulci accelereaza repararea celulara. Este extrem de bogat si in minerale care contin potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc si cupru.
Uleiul de migdale dulci hidrateaza pielea in profunzime fiind adesea folosit pentru masaj. Este extrem de benefic pielii si parului. Restructurant, acesta catifeleaza si tonifica pielea. Calmant si onctuos, uleiul de migdale dulci poseda printre altele si proprietati anti-inflamatorii care trateaza iritatiile cutanate, eczemele, dermatozele, arsurile lejere, precum si arsurile solare. Uleiul de migdale dulci elimina matreata si regleaza productia de sebum. Proprietatile sale emoliente permit eliminarea pielii moarte de la suprafata. Uleiul de migdale dulci este extrem de bogat in acizi grasi nesaturati (omega 6 si 9) care contribuie la fabricarea celulelor cutanate. Aplicat pe piele, acesta ajuta la reconstituirea filmului hidrolipidic care protejeaza epiderma.
Uleiul de migdale dulci constituie un produs de ingrijire naturala pentru orice femeie. Aplicarea zilnica a uleiului de migdale dulci pe maini va da pielii tale un aspect ingrijit. Un gomaj al pielii este posibil combinand uleiul de migdale dulci cu zahar cristal. Cateva picaturi de ulei de migdale dulci aplicate pe o discheta demachianta ajuta la inlaturarea machiajului rezistent la apa. Parul tau va straluci de sanatate dupa aplicarea unei masti pe baza de ulei de migdale dulci. Pentru ca masca sa actioneze mai bine, infasoara-ti parul intr-un prosop cald timp de o ora.
Uleiul de migdale dulci era deja folosit in Egiptul Antic de catre faraoni sub forma de ulei pentru masaj. Acesta este folosit inca din Antichitate datorita proprietatilor sale hidratante si catifelante. Atunci de ce sa nu profiti din plin de beneficiile acestui ulei miraculos?
Deoarece atingerea este primul simt prin care bebelusul intra in contact cu lumea, masajul este un act benefic dezvoltarii senzoriale ale acestuia. Practicat cu ajutorul uleiului de migdale dulci, acesta confera bebelusului tandrete si protectie epidermei sale sensibile.
Uleiul de migdale dulci este recomandat in special in caz de uscaciune, deshidratare sau iritatie. Acesta poate fi aplicat pe pielea umeda dupa baie, fiind excelent impotriva eritemelor fesiere.
Vegetal in totalitate, uleiul de migdale dulci sustine functiile naturale ale epidermei si confera senzatia de bunastare. Intr-un cuvant, este un ulei excelent care nu ar trebui sa lipseasca din trusa ta de frumusete!
21.03.2025, 0 comments
Aloe vera este o planta foarte cunoscuta in intreaga lume si este utilizata in diferite moduri de foarte read more
Posted on March 21, 2025 in Cosmetica by admin
Aloe vera este o planta foarte cunoscuta in intreaga lume si este utilizata in diferite moduri de foarte mult timp. Proprietatile sale utile in tratarea arsurilor, pielii uscate si diferitelor afectiuni ale pielii sunt cu adevarat miraculoase. Cel mai important este ca aloe vera este foarte accesibila, fiind un aliat al frumusetii tale intotdeauna la indemana.
De la aloe vera este folosit in special gelul, un lichid vascos care se afla in frunze. Acesta poate contine:
20 de minerale – calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu, fier, etc.
12 vitamine – A, B, C, E, beta caroten, acid folic, etc.
22 de tipuri de aminoacizi, dintre care 20 sunt necesari organismului uman
peste 200 de substante active, incluzand enzime si polizaharide
saponine – agenti ati-inflamatorii
Aloe vera are un efect antiseptic (distruge bacteriile si ciupercile) si poate stimula procesul de reface al celulelor, ceea ce o transforma intr-un tratament de noapte ideal impotriva ridurilor.
20.03.2025, 0 comments
Iarna, pielea noastra necesita o cu totul alta ingrijire decat vara de exemplu. Agresiunile la care epiderma noastra read more
Posted on March 20, 2025 in Cosmetica by anca
Iarna, pielea noastra necesita o cu totul alta ingrijire decat vara de exemplu. Agresiunile la care epiderma noastra este supusa nu sunt aceleasi. De aceea, solutiile trebuiesc adaptate. Cum poti avea cat mai bine grija de pielea ta in sezonul rece? Iata cateva trucuri simple dar eficiente.
Pielea este constituita din mai multe straturi dintre care unul este expus in mod direct la tot felul de agresiuni: epiderma. Acest strat superficial al pielii reprezinta o veritabila bariera intre corp si agresiuni. Drept urmare, epiderma este cea care resimte din plin efectele frigului in sezonul rece. Deshidratare, uscare, pielea are mult de suferit din cauza frigului si isi pierde elasticitatea.
De fapt si frigul, la fel ca si razele UV, este responsabil de imbatranirea pielii. Partile expuse (fata, maini, gat) resimt in mod direct efectele frigului. Ce am putea face noi ca sa-i redam pielii stralucirea si hidratarea? Sa o hidratam.
Toate visam sa avem o piele de bebelus, nu-i asa? Dar ce inseamna o piele de bebelus? Este o piele care contine 80% apa. Cum perioada in care am fost bebelusi a trecut de mult, a venit vremea sa facem apel la creme si alte artificii pentru a ne hidrata epiderma si pentru a o proteja de frig.
Este posibil sa continuam sa folosim crema de vara pentru a ne proteja pielea de frigul din timpul iernii? Din pacate nu, deoarece nevoile pielii sunt complet diferite de la un anotimp la altul. Contrar cremelor de vara care sunt extrem de lejere, nu au o textura grasa, cremele de iarna sunt mai onctuoase si lasa un un strat fin lipidic care ne protejeaza pielea impotriva uscarii. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru o crema ce contine creatina (actiune energizanta) si antioxidanti puternici.
Utilizarea cremei adaptate tipului tau de piele nu este suficienta pe timp de iarna. Trebuie sa aplici pe ten in mod regulat o masca regeneranta, macar o data pe saptamana. Iarna, este important sa iti ingrijesti si buzele. Daca nu ai grija de ele in mod corespunzator, vor avea ele grija sa-ti aminteasca ca a venit iarna. Exista o multime de balsamuri pentru buze pe piata care te vor ajuta sa previi craparea acestora.
Si mainile au de suferit iarna, fiind expuse in mod direct la frigul hivernal. Este bine sa optezi pentru creme pe baza de vaselina, uleiuri vegetale sau silicon, care vor depune un strat fin pe acestea. Daca mainile tale sunt extrem de afectate de frig, atunci este bine sa lasi crema sa actioneze pe timp de noapte. La trezire, mainile tale vor fi extrem de catifelate.
Hainele reprezinta prima bariera intre piele si frig. Este necesar sa folosesti haine adaptate acestui sezon. La fel ca si vara, si in sezonul rece trebuie sa optezi pentru haine din tesuturi naturale care nu agreseaza pielea. Mainile le vei proteja de frig cu ajutorul unor manusi.
20.03.2025, 0 comments
Trasaturi perfecte, o piele de bebelus, o piele stralucitoare, hidratata si fara riduri…visul oricarei femei. Uneori, sfaturile avizate read more
Posted on March 20, 2025 in Cosmetica by anca
Trasaturi perfecte, o piele de bebelus, o piele stralucitoare, hidratata si fara riduri…visul oricarei femei. Uneori, sfaturile avizate ale unui specialist sunt de ajuns pentru ca acest vis frumos sa se indeplineasca. De aceea, azi, am adunat pentru tine, o serie de sfaturi dermatologice pe care ar trebui sa le urmezi.
Nu iti trata pielea ca si cum ar fi sensibila
Unele femei confunda sensibilitatea pasagera cu sensibilitatea permanenta a pielii si aleg drept produse de ingrijire pe cele adresate pielii sensibile si reactive. De cele mai multe ori,sensibilitatea tenului este pasagera si este datorata proastelor obiceiuri cosmetice sau unui element exterior precum vantul sau frigul.
Pentru moment, foloseste o crema calmanta pentru tratarea rosetii, uscaciunii, pana cand pielea ta isi regaseste echilibrul. Dupa care, hidrateaz-o zilnic si foloseste produsele adaptate tipului tau de piele.
Evita sa atingi cosurile
Nu este un lucru usor, insa trebuie sa iti lasi in pace cosurile si punctele negre. Unele femei sunt de parere ca, extragandu-le le va face sa dispara mai repede! Nimic mai fals! Mai intai, trebuie sa faci diferenta intre comedoanele deschise si cele inchise: primele cauzeaza cosuri inflamate (albe si rosii), iar cele inchise cauzeaza puncte negre. Extragandu-le intr-un mod barbar cum au femeile obiceiul, risti sa ramai cu cicatrici si urme. In plus, contactul cu degetele risca sa dezvolte bacteriile.
Iti poti scoate punctele negre cu ajutorul unei manusi trecute in prealabil pe sub apa calda, pe care o aplici timp de cateva minute pe piele pentru ca porii sa se dechida sub actiunea caldurii. Daca sebumul refuza sa iasa, nu mai insista. Risti sa iti inflamezi toata zona. Trateaza cosurile cu ajutorul unor activi anti-bacterieni pentru a le usca si pentru a le elimina progresiv.
Foloseste o crema de noapte de-a lungul intregului an
Ideea raspandita este urmatoarea: pielea trebuie sa respire pe timp de noapte si ca nu trebuie aplicat niciun fel de produs in aceasta perioada. Pielea functioneaza dupa un principiu cronobiologic: ziua, aceasta se apara punand in actiune mecanismele de aparare impotriva numeroaselor agresiuni externe. Noaptea, in timpul repausului, pielea se auto-repara si poate beneficia din plin de activii existenti intr-o crema. Alege o crema de noapte care sa contina lipide non-comedogene (acizi grasi esentiali, ceramide si colesterol) care formeaza un film, limitand pierderile de apa, drept urmare, deshidratarea. In plus, acest lucru le permite activilor sa actioneze mult mai eficient.
19.03.2025, 0 comments
Pentru intretinerea tenului mixt sau pentru a da un pic de stralucire sanatoasa pielii tale, incearca o masca read more
Posted on March 19, 2025 in Cosmetica by admin
Pentru intretinerea tenului mixt sau pentru a da un pic de stralucire sanatoasa pielii tale, incearca o masca pe baza de avocado, bogata in vitamina E.
Ingrediente
Avocado
Iaurt natural
Suc de lamaie
Alege un avocado copt, taie o felie din el si piseaz-o bine. Amesteca cu o lingurita de iaurt naural, fara fructe, si adauga o lingurita de suc de lamaie. Daca ai tenul sensibil, patat de la soare sau de la acnee, poti sa adaugi si o lingurita de miere pentru a obtine o masca foarte hranitoare, care iti va lasa pielea curata si stralucind de sanatate.
19.03.2025, 0 comments
Albusul de ou este in general bun pentru toate tipurile de ten, dar este ideal mai ales pentru read more
Posted on March 19, 2025 in Cosmetica by admin
Albusul de ou este in general bun pentru toate tipurile de ten, dar este ideal mai ales pentru cel uscat. Ai nevoie de un albus de ou, o lingurita de miere si o lingurita de lapte gras. Amesteca toate ingredientele si aplica masca pe fata. Daca masca ti se pare prea lichida mai poti sa mai adaugi o lingurita de miere. Lasa masca pe baza de albus de ou si miere pe fata 20 de minute si la final clateste cu apa calduta.
18.03.2025, 0 comments
Formele usoare de acnee pot fi tratate cu ajutorul mierii Manuka, care este un bun antibacterian. Aceasta foloseste read more
Posted on March 18, 2025 in Cosmetica by admin
Formele usoare de acnee pot fi tratate cu ajutorul mierii Manuka, care este un bun antibacterian. Aceasta foloseste continutul sau de pH acid si peroxid de hidrogen pentru prevenirea dezvoltarii bacteriilor. De asemenea, datorita continutului ridicat de zahar, porii se curata de infectii si de fluide. In plus, accelereaza procesul de vindecare a petelor. Aplica miere Manuka, intr-un strat gros, pe zonele afectate de cosuri si puncte negre. Poti adauga si alte ingrediente – aloe vera, ulei de arbore de ceai, scortisoara sau mere.
18.03.2025, 0 comments
Nu este nevoie sa fii vegetariana pentru a sti ca fructele si legumele sunt foarte bune pentru piele read more
Posted on March 18, 2025 in Cosmetica by anca
Nu este nevoie sa fii vegetariana pentru a sti ca fructele si legumele sunt foarte bune pentru piele si ca au doar efecte benefice asupra sanatatii. Fructele si legumele contin antioxidanti, ce au un rol esential in ingrijirea si protejarea pielii. Papaya este noul fruct miracol in ceea ce priveste ingrijirea pielii si a tenului.
Papaya este un fruct ce te ajuta sa te pastrezi in forma. Stresul si anxietatea au lasat urme vizibile pe tenul tau? Esti in cautarea unui ingredient natural pentru piele, ten si par? Poti folosi tratamente pe baza de papaya si masti pentru ten pe baza de papaya. Care sunt avantajele fructului de papaya asupra pielii si tenului?
Papaya, cunoscut si sub numele de “fructul ingerilor”, este un fruct originar din America Centrala, fiind cultivat in majoritatea zonelor tropicale. Fructul de papaya este exportat in aproape toate tarile din lume. Papaya este un fruct bogat in vitamine, Vitamina C in special dar si in potasiu, magneziu, calciu si betacaroten.
Papaya contine o enzima digestiva importanta cunoscuta sub numele de papaina, enzima ce lupta cu succes impotriva ridurilor deoarece are capacitatea de a reface colagenul si elastina, doua fibre ce contribuie la mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii.
Papaya este un exfoliant 100% natural, un hidratant excelent, ofera protectie solara, ne protejeaza pielea de radiatiile UV, este fructul ideal pentru pielea sensibila si iritata.
Orice masca de fata pe baza de papaya se va aplica pe un ten si un gat perfect demachiat pentru o perioada de maxim 15-20 de minute. Acest timp de aplicare este esential deoarece fructele se oxideaza foarte repede si poat provoca iritatii.
Masca energizanta cu papaya pentru tenul mixt
Papaya este fructul ideal pentru tenul mixt deoarece curata in profunzime zonele grase contribuind in acelasi timp la eliminarea cosurilor si la hidratarea tenului. Pentru zonele mai grase iti recomandam sa folosesti papaya pe post de exfoliant. Paseaza jumatate de fruct de papaya si aplica compozitia timp de 15-20 de minute pe ten. Dupa 20 de minute clateste cu apa calduta. Pentru zonele uscate foloseste jumatate de fruct de papaya la care adauga o jumatate de lingura de miere. Aceasta masca ii va reda tenului tau stralucirea si o va hidrata in profunzime.
Masca cu papaya pentru tenul uscat
Prepara o masca din 100g de papaya si 60ml de ulei de masline. Mixeaza-le in blender si aplica amestecul pe fata masand usor cu varful degetelor. Lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute si clateste fata cu apa rece. Aplica o crema hidratanta.
17.03.2025, 0 comments
Gomajul este o etapa esentiala in ritualul tau de frumusete. De aceea, azi venim in ajutorul tau cu read more
Posted on March 17, 2025 in Cosmetica by anca
Gomajul este o etapa esentiala in ritualul tau de frumusete. De aceea, azi venim in ajutorul tau cu o serie de retete home-made, un adevarat rasfat pentu tenul tau. Iata-le!
Gomaj cu faina de ovaz
Amesteca 2-3 linguri de faina de ovaz cu putina apa minerala pana cand obtii o pasta omogena. Aplica amestecul obtinut pe ten, masand delicat, evitand conturul ochilor. Lasa sa actioneze in jur de 10 minute dupa care clateste cu apa calduta.
Gomaj hidratant cu vanilie si cocos
Intr-un bol mic, amesteca semintele dintr-o pastaie de vanilie cu o lingura de lapte de cocos, o lingura de nuca de cocos razuita. Aplica aceasta pasta omogena pe ten efectuand miscari ciculare. Clateste cu apa calduta.
Gomaj cu zahar si apa
Amesteca trei linguri de zahar pudra cu una sau doua linguri de apa minerala, dar nu mai mult daca apa respectiva contine deja zahar. Aplica amestecul obtinut pe pielea umeda, evitand conturul ochilor si al gurii pentru a nu fragiliza aceste zone delicate. Clateste din abundenta cu apa calduta. Acest exfoliant este unul extrem de bland, economic si eficient, ideal pentru tenul sensibil.
Gomaj cu ulei, zahar si miere
O lingura de ulei vegetal (fie de jojoba, argan, masline extra-virgin, migdale dulci), o lingura de zahar pudra, o lingura de miere si ai obtinut un gomaj extem de eficient care inlatura absolut toate celulele moarte ale pielii, asta fara sa o irite. Maseaza delicat pe pielea umeda dupa care clateste cu apa calduta.
Gomaj cu pudra de migdale, iaurt si miere
Amesteca un iaut natur cu doua linguri de pudra de migdale si o lingura de miere. Aplica amestecul obtinut pe ten evitand conturul ochilor, apoi aplica-l delicat, cu ajutorul unor miscari circulare, insistand asupra zonei T (frunte, nas, barba). Clateste cu apa calduta. Daca ai porii dilatati, inlocuieste lingura de miere cu o lingura cu suc natural de lamaie.
Gomaj cu lamaie – special pentru punctele negre
Cu sucul obtinut de la o lamaie si ajutata de o discheta demachianta, vei obtine gomajul perfect impotriva punctelor negre. Aplica-l si lasa-l sa actioneze timp de 15 minute dupa care clateste cu apa rece. Lamaia este astringenta, inchide porii si punctele negre vor deveni mai putin vizibile. Realizat o data-de doua ori pe saptamana, aceste gomaj te va scapa in cele din urma de aceasta problema. Insa nu trebuie sa abuzezi doarece lamaia risca sa-ti irite pielea, sa accelereze productia de sebum si sa favorizeze aparitia punctelor negre si al cosurilor.
Gomaj cu malai si lapte
Ai nevoie de o jumatate de cana de lapte, o lingura de ulei de masline si o jumatate de cana de malai. Amesteca cele trei ingrediente pana se omogenizeaza si aplica pe toata suprafata corpului.
17.03.2025, 0 comments
Castravetele revitalizeaza tenul si in acelasi timp este astringent pentru tenul mixt si chiar gras. Pentru aceasta masca read more
Posted on March 17, 2025 in Cosmetica by admin
Castravetele revitalizeaza tenul si in acelasi timp este astringent pentru tenul mixt si chiar gras. Pentru aceasta masca ai nevoie de jumatate de castravete si o lingura de iaurt. Paseaza bine castravetele si amesteca-l cu iaurtul. Aplica masca pe fata uniform. Lasa-o sa actioneze 15-20 de minute si la final clateste fata cu apa calduta
Pentru un plus de prospetime si racoare, foloseste iaurt direct de la frigider sau chiar de la congelator. Temperaturile scazute accelereaza circulatia sanguina la nivel local, ceea ce are ca efect o mai buna oxigenare a tenului si, prin urmare, o piele mai sanatoasa.
16.03.2025, 0 comments
Bananele sunt excelente in a vitaminiza si hrani tenul. Tot ele intră în componenţa unor măşti pentru tenul read more
Posted on March 16, 2025 in Cosmetica by admin
Bananele sunt excelente in a vitaminiza si hrani tenul. Tot ele intră în componenţa unor măşti pentru tenul uscat. Amestecaţi două banane mai verzi cu o lingură cu miere şi o jumătate de pahar cu iaurt. Aplicaţi masca pe faţă pentru 20 de minute, apoi spălaţi-vă cu apă călduţă. Această mască ajută la prevenirea ridurilor.
Banana, ale cărei proprietăţi sunt cunoscute de sute de ani, poate fi considerată hrana ideală, iar beneficiile ei asupra tenului sunt date de conţinutul de potasiu, vitamina B6, acid folic şi vitamina C.
Iata o alta masca cu banane cu efect exfoliant: amesteca o jumatate de banana strivita cu o lingura de fulgi de ovaz. Intinde pasta pe fata si maseaza usor. Apoi lasa masca sa actioneze timp de 20 de minute. Indeparteaza totul cu un servetel si clateste fata cu apa calduta.
16.03.2025, 0 comments
Bogata in activi anti-aging, apa de trandafiri contribuie la repararea celulelor deteriorate si contribuie la mentinerea tineretii cutanate. read more
Posted on March 16, 2025 in Cosmetica by anca
Bogata in activi anti-aging, apa de trandafiri contribuie la repararea celulelor deteriorate si contribuie la mentinerea tineretii cutanate. Datorita actiunii sale calmante, apa de trandafiri este excelenta pentru tenul sensibil. Aceasta floare cu parfum mitic este un ingredient vedeta in domeniul cosmeticii.
Apreciat inca din Antichitate pentru parfumul si culoarea sa, trandafirul este una din cele mai cultivate plante din lume. De-a lungul secolelor, floarea a evoluat, existand in zilele noastre peste 3000 de varietati in lumea intreaga. Trandafirul de Damasc si trandafirul de dulceata sunt extrem de folosite in domeniul cosmeticii datorita principiilor active dar si in domeniul parfumeriei datorita aromei delicate. Petalele de trandafir sunt bogate in Vitmina A si acizi grasi esentiali. Hidrolatul de petale de trandafiri este un secret de frumusete ancestral.
Un aliat anti-imbatranire
Trandafirul stimuleaza cresterea keratinocitelor, aceste celule care participa la reinnoirea epidermei. Datorita acestora, pielea noastra isi pastreaza capitalul de tinerete, reparand zonele deteriorate. Insa, trandafirul are si o actiune puternica asupra hidratarii. Aceasta limiteaza pierderea de apa (transpiratie). In plus, puternica concentratie de acizi grasi esentiali imbunatateste bariera hidrolipidica si are un rol esential in calitatea fibroblastelor, acesti gardieni ai fermitatii pielii, gazduiti in derma dar si in fabricarea colagenului. Si, datorita continutului bogat de Vitamina E, apa de trandafiri ofera o protectie impotriva radicalilor liberi.
Apa florala constituie un produs special, bland si bine tolerat de piele. Folosind apa florala beneficiem doar de principiile sale active, fara restrictii de folosire, spre deosebire de uleiurile esentiale de exemplu. In apa florala exista doar apa si planta. Drept urmare, se limiteaza riscurile unei reactii alergice. Apa de trandafiri calmeaza senzatia de disconfort cu care se confrunta pielea sensibila. Atenueaza roseata. Actiunea sa antiinflamatorie este extrem de eficienta in tratarea arsurilor solare. Apa de trandafiri are o actiune astringenta si inchide porii pielii. Aplicata direct pe scalp, apa de trandafiri calmeaza mancarimile si stimuleaza microcirculatia.
Stiai ca iti poti prepara tu singura acasa apa de trandafiri? Se iau 6 linguri de petale de trandafiri maruntite cu mana. Se pun 3 linguri la macerat in 250 ml de apa, de seara pana dimineata, iar celelalte 3 se infuzeaza timp de 20 de minute in 250 ml de apa. Se strecoara apa, se arunca petalele si se amesteca cu cealalta apa in care au stat petalele de trandafir la macerat. Apa de trandafiri se pastreaza la frigider.
Apa de trandafiri se poate folosi si pentru buze, in starea ei naturala, pulverizand peste buze, sau sub forma de balsam, pe care il poti face chiar tu acasa. Ai nevoie de doua lingurite de apa de trandafiri si doua lingurite de miere putin incalzita. Se amesteca cele doua ingrediente pana la omogenizare si se foloseste amestecul obtinut pentru a-ti masa usor buzele. Balsamul are un efect hidratant si calmant pentru buzele crapate.
https://www.trenduri.info:443/cosmetica/
https://www.trenduri.info/cosmetica