• Posteaza articol
  • Log in

       Urmareste ultimele tendinte    coafuri    manichiura    diete    moda    blog tendinte
  • Cosmetica
  • Machiaj

  • Like

Recent Entries

  • Machiaj pentru brunete

    Posted on April 20, 2018 in Machiaj by admin

    Fb-Button

    Scopul oricarui machiaj este acela de a-ti accentua trasaturile fara insa a dezvalui efortul pe care l-ai depus pentru a arata impecabil. Urmand sfaturile de mai jos insa, te poti asigura ca vei scoate in evidenta frumusetea ta naturala. Pentru ca machiajul perfect va ascunde partile negative evidentiind in acelasi timp toate trasaturile pozitive. Pentru aceasta insa, va trebui sa folosesti un makeup potrivit pentru culoarea parului tau. Si brunetele, nu vor putea fi puse niciodata in valoare asa cum trebuie de machiaje destinate blondelor sau roscatelor. Pentru ele insa, avem cateva sfaturi:

       1. Arunca lipstick-ul roz.

    Culorile puternice precum teracota, scortisoara sau rosul aprins vor complimenta mai degraba femeile cu par inchis la culoare decat pe cele cu parul deschis. Foloseste  doar culori puternice, chiar mai inchise, care vor scoate in evidenta buzele. Daca totusi preferi rozul, alege o nuanta cat mai inchisa de roz si in acelasi timp perfectioanza-ti machiajul ochilor pentru a atrage atentia asupra lor si nu asupra buzelor.

       2. Adauga bronz.

    La fel cum culoarea roz de pe buze poate strica complet machiajul unei brunete, al fel o poate face si obrajii palizi, fara culoare. Optiunea cea mai la indemana este folosirea unui gel sau pudra bronzanta in zona obrajilor. Astfel, acestia vor arata mai natural si vor fi pusi in evidenta. Atentie insa, fii cat se poate de moderata, pentru ca prea mult bronz va rezulta intr-un luciu deloc placut care va ruina machiajul deopotriva.

       3. Scoate in evidenta ochii.

    O alta optiune excelenta pentru brunete este cea de a crea ochi dinamici, lasand in acelasi timp restul fetei cat se poate de naturala. Brunetele cu ochi albastri vor folosi culori calde si puternice. Cele cu ochi caprui sau negri in schimb, vor utiliza culori inchise inclusiv albastru si liliac. Pentru un ton deschis al tenului, recomandam o mascara de culoare brun inchis, care sa pastreze genele proeminente.

       4. Alege fondul perfect.

    Pentru femei, indiferent de culoarea parului alegerea fondului potrivit este vital pentru un machiaj perfect si reusit. Fondul nepotrivit poate face fata sa arate  nesanatoasa de aceea recomandam ca atunci cand va cumparati fondul sa va consultati si cu specialistii unui salon de machiaj sau ai magazinului respectiv. Oricum, inainte de a cumpara fondul, testati-l pe fata, in lumina naturala a soarelui. Si nu uita, fondul nu trebuie sa dea niciodata senzatia de masca. Daca pare prea consistent, alege alt brand.

       5. Nu-ti fie frica sa experimentezi.

    Sfaturile specialistilor iti pot fi intotdeauna de ajutor. Cu toate acestea, cea mai in masura sa judece ce iti va sta bine si ce nu esti chiar tu. De aceea incearca intotdeauna stiluri si culori noi, experimenteaza si gaseste mereu noi si noi look-uri care sa te avantajeze. Nu incerca insa experimente inaintea unui eveniment important, cand timpul te preseaza si, in cazul in care machiajul nu-ti reuseste vei avea probleme mari. Rezerva-ti zile speciale pentru asa ceva, zile in care sa nu ai alta treaba decat repetatele incercari de machiaje.

  • Cum se realizeaza corect machiajul ochilor mici

    Posted on April 20, 2018 in Machiaj by admin

    Fb-Button

    Femeile cu ochii mici trebuie sa se machieze intr-un mod diferit fata de restul.
    – Aplica pe pleoape un fard de ochi in culori si nuante pastelate, deschise.
    – Aplica in pliurile pleoapelor un fard de ochi in tonuri nu foarte inchise.
    – Pentru a-ti face ochii sa para mai proeminenti aplica sub sprancene putin fard de pleopae pentru a creea o usoara umbra.
    – Contureaza-ti pleoapele in culori mai pale.
    – Aplica mascara neagra pe gene.
    Trucuri:
    – Umbrele usoare facute cu ajutorul fardului de ochi creeaza iluzia unor ochi mai mari.
    – Foloseste farduri de ochi in culori pastelate pentru zonele dinspre interiorul ochiului.
    – Aplica fardul de ochi in nuante mai inchise pe portiunile exterioare ale ochilor.
    – Evita nuantele intunecate de fard care de obicei iti fac ochii sa para chiar mai mici decat sunt.
    – Foloseste un creion dermatograf in colturile interioare ale ochiului si sub sprancene.
    Creionul dermatograf este unul dintre cele mai utile instrumente atunci cand vrei sa creezi aparenta unor ochi mari.
    – Foloseste un creion dermatograf intr-o culoare deschisa pentru a contura pleoapele incepand de la iris si terminand in coltul exterior al ochiului, eventual chiar arcuind putin in sus cele doua linii odata ce se intersecteaza.
    – Evita liniile negre, groase care pot sa creeze exact efectul contrar si sa iti faca ochii sa para chiar mai mici decat sunt in realitate.

  • 5 remedii naturale impotriva arsurilor solare

    Posted on April 19, 2018 in Machiaj by anca

    Fb-Button

    Cine se gandeste sa se dea cu crema solara inca de la primele gratare cu prietenii? Si iata cum ne trezim cu o arsura solara de toata frumusetea! Iata cateva remedii naturale pe baza de ingrediente din bucatarie sau din baie pentru a vindeca rapid arsurile solare.

    Lapte degresat sau iaurt

    Daca arsura solara este mai lejera, atunci pielea ta are nevoie doar sa fie calmata si reimprospatata. Proteinele pe care le contine laptele degresat sau iaurtul au un efect calmant si fementii lactici au proprietati anti-inflamatorii. Amesteca 250ml de lapte degresat intr-un litru de apa si adauga cateva cuburi de gheata. Aplica comprese cu acest amestec pe zonele arse, timp de 10 minute si reinnoieste operatiunea odata la patru ore. Sau, poti aplica un strat gros de iaurt natural pe pielea arsa de soare si sa il lasi sa actioneze timp de 15 minute.

    Otetul

    Otetul are capacitatea de a calma iritatiile. Este perfect pentru calmarea durerilor provocate de arsura solara. Poti folosi in acest sens otetul alb sau otetul de cidru. Ph-ul otetului este capabil sa il reechilibreze pe cel al pielii care tocmai a fost agresata de catre soare, conferind o senzatie de prospetime imediata. Umple un bol cu jumatate de apa rece si jumatate de otet alb. Imbiba o compresa in acest amestec si aplic-o pe arsura solara timp de cinci minute. Reia aceasta operatiune de 2-3 ori.

    Bicarbonatul de sodiu

    Bicarbonatul de sodiu creeaza un mediu alcalin care vindeca pielea. De altfel, bicarbonatul are proprietati antiseptice deloc de neglijat. Varsa putin bicarbonat de sodiu in putina apa rece si imbiba comprese in amestectul obtinut pe care le aplici pe arsura solara timp de 10 minute. Daca suferi de alergie la soare, amesteca patru linguri de bicarbonat cu cateva picaturi de otet de cidru pana obtii o pasta omogena. Aplica aceasta pasta sub forma de cataplasme pe decolteu, umeri si pe ten, locurile in care isi face aparitia de obicei lucita estivala.

    Aloe Vera

    Toate lumea cunoaste proprietatile digestive ale sucului de Aloe Vera. Insa, folosita sub forma de gel, aceasta planta poseda o serie de proprietati cicatrizante si calmante incredibile. Aloe Vera face minuni in cazul arsurilor solare datorita continutului de acizi aminati (7 din 8 acizi aminati esentiali), esentiali regenerarii celulelor pielii si enzime anti-inflamtorii.

    Aplica gel de Aloe Vera pe arsura solara si lasa pielea sa absoarba gelul inainte de a mai aplica un strat. Gelul se poate pastra pana la sase luni in frigider.

  • Masca cu ulei de masline

    Posted on April 19, 2018 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Stresul, plouantii atmosferici, unele alimente, medicamentele si expunerea la razele UV sunt niste factori care ne maltrateaza pielea si contribuie la imbatranirea prematura a acesteia. Uleiul de masline extra virgin este un ingredient cosmetic ideal pentru a hrani, repara, hidrata si proteja pielea. Iata o masca extrem de simpla, anti-age, potrivita tuturor tipurilor de piele.

    Reteta:

    • ½ lingura de ulei extra virgin;
    • 1 ou;
    • 1 lingura de faina nealbita;
    • ¼ lingura de sare de mare;
    • 1 lingura de lapte integral;

    Intr-un bol, bate oul, adauga uleiul de masline si faina. Amesteca bine pana formezi o pasta omogena. Adauga apoi sarea, apoi laptele. Pe tenul curat, aplica masca, las-o sa actioneze timp de 20 de minute dupa care clateste cu apa calduta.

    Proprietatile ingredientelor ce compun masca

    Uleiul de masline contine acizi grasi mononesaturati si acizi grasi polinesaturati care contribuie la hidratarea pielii. Acidul oleic continut de uleiul de masline se dovedeste a fi un excelent regenerant al pielii. Uleiul de masline mai contine Vitamina E, un agent antioxidant care favorizeaza microcirculatia cutanata. Pielea devine mai sanatoasa si mai frumoasa. Uleiul de masline este un excelent demachiant natural.

     

    Uleiul de masline contine trei substante antioxidante care ajuta in procesul de intarziere al imbatranirii cutanate: scualen, scualan si hidroxitirosol. Scualenul si scualanul confera protectie impotriva radicalilor liberi si previne oxidarea lipidelor pielii. Scualanul are proprietatea de a proteja pielea de agresiunile externe. Hidroxitirisolul (compus fenolic) este unul din cei mai puternici antioxidanti cunoscuti la ora actuala. Acesta neutralizeaza radicalii liberi si impiedica deteriorarea proteinelor pielii. In momentul in care este aplicat pe piele dupa o expunere la soare, uleiul de masline reduce riscul dezvoltarii unui cancer de piele. Hidroxitirisolul are si proprietati antiinflamatorii si antimicrobiene, fiind benefic si in tratarea arsurilor solare sau arsurilor de piele minore.

    Oul este un ingredient natural care, in domeniul cosmeticii, are proprietatea de a inchide porii dilatati ai pielii. Galbenusul de ou este compus din albumina care inchide porii. Albusul de ou calmeaza arsurile solare si inlatura delicat excesul de grasime de la nivelul pielii.

    Faina nealbita este folosita pentru a conferi consistenta mastii de frumusete. Sarea de mare stimuleaza circulatia sanguina si contribuie la stimularea regenerarii celulare. Sarea poseda si proprietati exfoliante care ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii si imbunatateste aspectul tenului cu tendinta acneica.

    Laptele integral contine acid lactic si poseda proprietatea de a calma si catifela pielea uscata. Laptele are proprietatea de a hidrata pielea participand la estopmarea ridurilor.

    Pentru a profita din plin de toate beneficiile uleiului de masline, iti recomandam sa-l consumi si pe cale interna, integrandu-l in regimul alimentar din viata de zi cu zi. Exista mai multe tipuri de ulei de masline, uleiul de masline extra virgin fiind singurul care detine toate proprietatile enumerate mai sus.

  • Clinici pentru remodelare corporala din Bucuresti

    Posted on April 18, 2018 in Cosmetica by admin

    Fb-Button

    Cu ceva timp in urma mi-a fost solicitata o recomandare de clinica pentru remodelare corporala din Bucuresti. Inainte de a trece la subiect, iata cateva consideratii legate de remodelarea corporala.

    Ce trebuie sa stii despre remodelarea corporala ?

    Remodelarea corporala implica mai multe tehnici si proceduri prin care anumite parti ale corpului sunt aduse la dimensiunile dorite. Ea afecteaza numeroase tesuturi si are o complexitate ridicata, in functie de rezultatele pe care oamenii vor sa le obtina. Datorita remodelarii corporale, muschii devin mai tonifiati, celulita este eliminata de pe anumite parti ale corpului, iar pielea isi imbunatateste elasticitatea si aspectul.

    Ea nu inseamna neaparat tehnici chirurgicale, ci si tratamente specializate. Acestea pot implica impachetari cu anumite substante, masaj si electrostimulare. Unele metode de remodelare corporala isi arata eficienta in timp, ceea ce inseamna ca e nevoie de rabdare pentru ca totul sa fie vizibil. In cazul persoanelor care au pe corp tesut adipos in exces, exista mai multe tipuri de tratamente ce se pot aplica.

    Ele sunt radiofrecventa, limfodrenajul, criolipoliza sau mezoterapia lipolitica. Criolipoliza este des utilizata deoarece reduce numarul de celule adipoase din anumite parti ale corpului in doar cateva saptamani. Ea implica scaderea temperaturii tesutului gras la aproximativ 10 grade Celsius si nu presupune niciun fel de durere.

    Laserul este si el utilizat in tratamentele de remodelare corporala. El prezinta avantajul unor interventii de lipoliza care nu sunt dureroase, iar dupa acestea se vad rezultate in reducerea taliei. Remodelarea corporala nu se adreseaza exclusiv femeilor, ci si barbatilor. Pot fi si situatii in care barbatii nu sunt multumiti de felul cum arata si vor sa isi remodeleze anumite parti ale corpului.

    Este posibil ca dieta sau exercitiile fizice sa nu dea rezultatele pe care oamenii le doresc. In general, barbatii vizeaza zone precum umerii, bustul, abdomenul si coapsele. Femeile vor sa aiba talia cat mai mica, bustul ferm si coapsele subtiri. In alegerea clinicii potrivite si a metodelor optime de tratament, e important sa faceti alegerea potrivita deoarece va puteti expune unor riscuri inutile. Nu putine au fost situatiile in care pacientii care au recurs la remodelare corporala au ramas cu sechele in urma unor tratamente si proceduri incorect executate.

    Remodelarea corporala nu exclude sportul si dieta. De fapt, combinarea lor duce la rezultate mult mai bune decat atunci cand cineva apeleaza doar la remodelarea corporala. Cei care nu sunt consecventi in ceea ce fac nu vor avea rezultatele dorite. Cateva sedinte de remodelare corporala nu vor duce la o talie de invidiat si nu vor scapa de celulita pe cineva intr-un timp scurt. De asemenea, se recomanda o alimentatie echilibrata si sanatoasa pe parcursul sedintelor de remodelare corporala si chiar dupa incheierea unui asemenea program. Iata cateva dintre cele mai cunoscute proceduri de remodelare corporala.

    Electrostimularea

    Aceasta metoda implica aplicarea de impulsuri electrice pe corp. Ele au o intensitate redusa si ajuta la contractarea muschilor. Electrostimularea este folosita de foarte mult timp, ea avand efecte si in cazul pacientilor care fac tratamente de recuperare. Electrostimularea nu implica senzatia de disconfort si este absolut sigura atunci cand este executata de personal calificat, conform unei scheme de tratament pe care o elaboreaza un specialist.

    Presoterapia

    Cu ajutorul presoterapiei, pacientii elimina mai usor toxinele din corp, atat prin transpiratie, cat si prin urina. Ea ajuta la reducerea celulitei de pe corp si confera flexibilitate si un aspect placut pielii. Presoterapia se face prin drenaj limfatic, fiind recunoscuta pentru rezultatele bune pe care le ofera celor ce vor sa slabeasca. In plus, ea ajuta la relaxarea intregului corp.

    Practic, presoterapia se face cu ajutorul unei perechi speciale de pantaloni cu cinci camere. Fiecare dintre ele se umfla separat, de la degetele picioarelor ajungandu-se la regiunea bustului. In general, e nevoie de 10 sedinte de presoterapie, acestea facandu-se de 2 sau 3 ori saptamanal. Dar e bine de stiut ca aceasta metoda ajuta la slabire doar daca e folosita in combinatie cu altele.

    Vacuum corporal anticelulitic

    Aceasta procedura are numeroase efecte benefice asupra organismului. Printre cele mai apreciate efecte se numara cele care privesc eliminarea celulitei, tonifierea pielii, eliminarea toxinelor si imbunatatirea circulatiei sanguine. O sedinta dureaza circa 45 de minute si este eficienta, in primul rand, pentru eliminarea celulitei din corp. Datorita acesteia, circulatia sanguina este si ea imbunatatita, metabolismul e activat, iar sistemul imunitar este intarit.

    Tratamentul cu ultrasunete

    Remodelarea corporala se poate face si cu ajutorul ultrasunetelor. Acest tratament se executa prin aplicarea unei creme anticelulitice. Ultrasunetele patrund in piele si actioneaza asupra tesutului adipos. Metoda este apreciata datorita faptului ca rezultatele ei sunt vizibile pe termen mediu si lung. Drept urmare, vergeturile nu se mai formeaza nici ele, iar celulita este eliminata eficient din stratul adipos. In plus, actiunea termica a ultrasunetelor ajuta si la imbunatatirea circulatiei vasculare cutanate (denumita si microcirculatie cutanata).

    In concluzie, remodelarea corporala nu inseamna un singur tip de tratament. Ea implica mai multe metode si mijloace prin care anumite zone ale corpului capata forma sau dimensiunea optima, in functie de ceea ce isi doreste fiecare persoana in parte.

    Revenind la intrebarea initiala, va recomandam sa consultati o lista completa de clinici de remodelare corporala din Bucuresti.

     

    Sursa: fashion.co.ro

  • Machiaj fata rotunda

    Posted on April 18, 2018 in Machiaj by admin

    Fb-Button

    Ai fata rotunda daca obrajii sunt plini si o latime mai mare in zona pometilor, structura fetei este simetrica si uniforma, fara linii patratoase sau colturoase. Iata cateva trucuri de machiaj fata rotunda pe care le poti pune in aplicare:

     Fondul de ten si pudraContureaza fata cu doua nuante de fond de ten, una mai deschisa si una mai inchisa decat culoarea naturala a pielii tale. Cu ajutorul unui buretel aplica nuanta mai inchisa in zona tamplelor si de-a lungul maxilarului.

    Nuanta deschisa este potrivita sub ochi, pe nas, pe barbie si de-a lungul fruntii. O pudra translucenta va face ca fondul de ten sa stea mai bine si nu va afecta culoarea. Vei fi surprinsa sa observi cum folosirea subtila a culorii inchise si a celei deschise iti va schimba forma fetei.

    Machiajul ochilor si forma sprancenelor

    Asigura-te ca sprancenele sunt proportionale cu restul trasaturilor (ochi, nas, buze). Sprancenele groase pe o fata delicata vor face ca fata sa arate disproportionata. Ai grija ca sprancenele sa nu fie prea apropiate.
    O fata rotunda are nevoie de linii verticale pentru a o face sa para mai ovala.Cameron Diaz si Rene Zellwegger sunt bune exemple pentru fata rotunda.


                               

    Profesionistii recomanda o spranceana bine arcuita. Arcuirea ar trebuie sa fie spre capatul sprancenei, iar coada sa fie scurta.

    Atunci cand te machiezi, tine minte sa aplici fardul si creionul de ochi cu miscari inspre exteriorul ochiului, trecand usor peste capatul natural al genelor.

    Blush si autobronzant

    Folosindu-te de o pensula mare, aplica pudra autobronzata in scobitura obrajilor. Aplica apoi pe pleoape, de-a lungul maxilarului, pe gat si decolteu.

    Daca nu vrei sa folosesti pudra autobronzanta opteaza pentru pudra compacta intr-o nuanta mai inchisa decat folosesti in mod obsinuit.

    Nu aplica blush pe centrul obrajilor deoarece acest lucru ii va face sa arate si mai rotunzi decat sunt. Aplica blush dinspre osul obrazului spre tample. Sublinierea fetei cu ajutorul blush-ului o poti face pe osul obrajilor, arcada, puntea nasului si coltul ochilor. Trebuie sa te concentrezi in special pe centrul fetei.

    Pentru  buze, foloseste un ruj rosu aprins sau un roz inchis, care nu iti vor face fata atat de rotunda.
  • Bijuteriile dentare, un nou trend in estetica dentara

    Posted on April 17, 2018 in Cosmetica by admin

    Fb-Button

    O bijuterie dentara eleganta si discreta reprezinta accesoriul ideal pentru un zambet stralucitor. Realizate din aur alb sau galben, platina sau argint, rubin, safir, diamant sau cristale Swarovski, bijuteriile dentare vor conferi zambetului tau un aspect cat se poate de rafinat. In plus, bijuteriile dentare desavarsesc o dantura armonioasa si frumoasa.

    Bijuteriile dentare din cristale pretioase sau semi-pretioase se aplica cu ajutorul unor tehnici adezive speciale pe dintele pacientei. Procedura de aplicare a bijuteriei dentare este una simpla, nedureroasa, neinvaziva. Bjiuteria dentara poate fi scoasa extrem de usor oricand se doreste acest lucru, fara sa lase vreo urma pe dinte. Adezivul cu ajutorul caruia se lipeste bijuteria dentara se numeste bonding. Acest tip de adezvi nu afecteaza in niciun fel structura dintelui tau.

    Procedura de aplicare a bijuteriei dentare nu necesita anestezie, este nedureroasa. O astfel de procedura nu dureaza mai mult de 15-20 de minute.

    Bijuteria dentara afecteaza dintele?
    Nu, in niciun fel. Pe parcursul acestei proceduri nu este nevoie sa se intervina cu freza, tehnica, materialele folosite pentru aplicarea bijuteriei dentare sunt neinvazive, ultramoderne, acestea nu vor lasa absolut nicio urma pe dintele tau. Se poate renunta oricand la aceasta bijuterie, fara ca sanatatea dintelui pe care a fost aplicata bijuteria sa fie compromisa.

    Trebuie sa stii ca bijuteria dentara se va aplica doar pe o dantura perfect sanatoasa. Inainte de aplicare, medicul stomatolog va face un control pentru a se asigura ca dintele pe care urmeaza sa fie aplicata bijuteria nu este afectat, deteriorat si ca acesta va permite aplicarea unei bijuterii dentare. Urmeaza o igienizare dentara completa ce are drept scop inalturarea placii bacteriane si a resturilor de mancare cu ajutorul unui periaj profesional.

    Pe dintele care a fost ales pentru aplicarea bijuteriei dentare se va aplica un gel demineralizant. Acest gel va favoriza alaturarea cu materialul de lipit. Apoi, medicul stomatolog aplica un adeziv special pe bijuterie si va plasa bijuteria dentara pe locul ales. Adezivul va fixa bijuteria pe dinte cu ajutorul fotopolimerizarii acestuia cu lampa stomatologica.

    Ce presupune ingrijirea dintelui pe care am aplicat bijuteria dentara?
    Purtarea unei bijuterii dentare nu incomodeaza in niciun fel periajul normal al dintilor, folosirea atei dentare sau a gumei de mestecat. Iti recomandam mentinerea unei bune igiene orale, in special in zona in care a fost aplicata bijuteria dentara. Purtarea unei astfel de bijuterii favorizeaza retentia placii bacteriene care duce intr-un final la depunerea de tartru, aparitia cariilor sau dezlipirea bijuterii dentare.

    Atentie la consumul alimentelor dure deoarece si acestea pot duce la accidente nedorite. Daca igiena orala este una corespunzatoare, atunci bijuteria dentara poate rezista in jur de 2-3 ani, fara probleme. Medicul stomatolog care va aplica bijuteria iti va oferi toate recomandarile de care ai nevoie pentru a-ti intretine bijuteria dentara si pentru a te bucura de zambetul tau stralucitor cat mai mult timp cu putinta.

  • Vinoterapia in cosmetica

    Posted on April 17, 2018 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Este posibil sa profiti de toate beneficiile strugurelui fara sa-l consumi. Unele dintre voi au auzit cu siguranta de uleiul din samburi de struguri. Exista o multime de alti activi ale strugurelui care contribuie la frumusetea pielii noastre.

    Strugurele, un concentrat de activi

    Daca exista un domeniu in care strugurele poate fi „consumat” fara moderatie acela este fara indoiala cosmetica. Pe langa faptul ca este anti-age, acesta pastreaza hidratarea si stralucirea pielii si previne aparitia petelor de pigmentare. Aceste beneficii multiple se datoreaza diferitilor activi ascunsi in strugure. Iata cateva lucruri pe larg despre acesti activi:

    Resveratrol anti-age

    Una din comorile ascunse in vin este resveratrolul care garanteaza speranta de viata a vinului, aceasta putand ajunge pana la 100 de ani. Resveratrolul protejeaza strugurii si vita de vie impotriva agresiunilor vantului, de ploaie si de frig. De inteles de ce cercetatorii sunt atat de fascinati de latura anti-age a strugurelui. In domeniul cosmeticii, aceasta substanta stimuleaza productia de colagen si de elastina, substante care intervin in mentinerea pielii. Resveratrolul lupta impotriva glicatiei, proces chimic care distruge fibrele dermei si accelereaza imbatranirea cutanata.

    Polifenoli antioxidanti

    Aceste molecule antioxidante sunt reputate pentru faptul ca lupta impotriva radicalilor liberi si impiedica distrugerea acidului hialuronic. Acest constituant natural al dermei confera frumusete pielii fiind sintetizat intr-un numar mare de produse de ingrijire a tenului.

    Viniferina anti-pete

    Pe vremuri, femeile aveau obiceiul sa-si aplice seva vitei de vie direct pe fata pentru atenuarea petelor. Azi, viniferina este un ingredient vedeta in numeroase produse de marca.

    Uleiul de samburi de struguri ultra-hranitor

    Samburii de struguri sunt reciclati in ulei bogat in Omega6, un acid gras esential, in Vitamina E anti-age. Acest ulei, disponibil in toate magazinele bio, hraneste intens pielea, fiind ideal prepararea diferitelor masti de frumusete la tine acasa.

    Struguri in baie…

    Principiile active ale semintelor de struguri sunt exploatate la maxim de producatorii de produse anti-age. Acasa, poti exploata la maxim principiile naturale active ale strugurelui realizand o serie de retete de frumusete. Uleiul din samburi de struguri este ideal atat pentru pielea matura cat si pentru cea uscata sau deteriorata.

    Iti poti face o reteta de gomaj extrem de usoara, zdrobind cateva boabe de struguri proaspete pe care le amesteci cu putina miere. Acizii de fructe din strugure vor actiona ca niste exfolianti naturali in timp ce zaharul va exercita o actiune hidratanta. Preparatul obtinut se aplica pe ten sau pe corp eliberand porii de deseurile acumulate. Dupa aceea se va clati cu apa in abundenta.

    Vinoterapie si Spa

    Exista Spa-uri care asociaza vinoterapia cu aromaterapia si propun un program alcatuit din exfoliere pe baza de extract din samburi de struguri precum si o sedinta de masaj aromat cu ulei de struguri. Majoritatea Spa-urilor din strainatate sunt amplasate in imediata vecinatate a domeniilor viticole. Iata ce tratamente propun acestea: exfoliere pe baza de Pinot Noir, baie hidratanta pe baza de elixir de vin…Suna bine, nu?

    Efectele vinoterapiei in cosmetica pot fi spectaculoase atata vreme cat se tine cont de specificul fiecarui tip de piele.

  • Machiajul Smokey Eyes

    Posted on April 16, 2018 in Machiaj by admin

    Fb-Button

    Pentru machiajul smokey eyes este necesara, de regula, o oarecare experienta in alegerea si combinarea culorilor si in manipularea pensulelor pentru aplicarea fardurilor.

    Nu te ingrijora insa, nu trebuie decat sa tii cont de cateva reguli de baza si vei vedea ca vei reusi si tu sa obtii un machiaj smokey eyes care sa iti faca privirea mai seducatoare.

    Acest machiaj este ceva mai pretentios fata de celelalte, pentru ca:
    – presupune combinarea mai multor culori, care sa incadreze si sa evidentieze culoarea ochilor;
    – se potriveste cel mai bine cu o forma a sprancenelor ceva mai arcuita si frumos conturata;
    – este de obicei ales pentru seara sau evenimente speciale, fiind ceva mai incarcat pentru a fi aplicat pe timp de zi.
    Inainte de aplicarea oricarui tip de machiaj, trebuie sa iti pregatesti tenul astfel:

    1. aplica o crema hidratanta pe tenul bine curatat si demachiat in prealabil si las-o sa se fixeze bine in piele, timp de 1 minut.
    2. aplica apoi fondul de ten potrivit tipului tau de piele (cremos daca ai ten uscat sau normal, pudra ori compact daca ai tenul gras sau mixt) si in nuanta adecvata.
    3. cu o pensula pentru pudra, aplica pe toata suprafata fetei si pe gat, un strat subtire de pudra care va ajuta la fixarea machiajului.
    4. daca ai cearcane, ascunde-le cu un anticearcan pe care il poti aplica cu pensula speciala. Anticearcanul poate fi folosit si pentru a estompa pigmentarea pielii din jurul nasului sau din colturile gurii.

    Pentru machiajul smokey eyes, vei avea nevoie de farduri in 3-4 nuante:
    nuanta 1: deschis – pentru baza
    nuanta 2: mediu – pentru a da profunzime privirii
    nuanta 3: inchis – pentru conturarea formei ochilor
    inca o nuanta foarte inchisa sau chiar negru – pentru expresivitate

    Cele mai potrivite culori pentru machiajul smokey eyes, sunt: verde inchis, albastru inchis, violet, maron-ciocolatiu, aramiu sau mov.
    Nuanta de baza poate fi: piersica, culoarea sampaniei, gri deschis, bej, crem sau nud, nisipiu, galben-pai.
    Iata care este ordinea pasilor ce trebuie urmati pentru machiajul smokey eyes:
    Baza
    Aplica pe intreaga suprafata a pleoapelor, de la linia genelor pana la sprancene, un fard deschis la culoare (nuanta 1), care sa dea luminozitate privirii si care sa ajute la o aplicare mai usoara a fardului colorat.

    Conturarea ochilor
    Cu culoarea de nuanta medie (nuanta 2), aplica fardul cu o pensula ceva mai groasa, in pliul ochiului. Fixeaza pensula in pliu, exact in punctul care se afla in dreptul coltului sprancenei si apoi intinde fardul prin miscari stanga-dreapta dar numai pe jumatatea dinspre exterior, estompand usor culoarea spre coltul sprancenei.

    Cu culoarea mai inchisa (nuanta 3) contureaza forma ochiului trasand o linie la baza genelor pe care o intinzi usor spre exterior si urci spre arcada, astfel incat sa creezi un V in coltul ochiului. Astfel, ochii vor parea mai mari si mai alungiti si vor capata o forma migdalata.
    Tot cu nuanta mai inchisa (nuanta 3) dar folosind o pensula mai subtire, contureaza linia genelor inferioare.

    Cu nuanta foarte inchisa (nuanta 4) aplicata cu o pensula subtire, contureaza linia genelor superioare si inferioare, insa numai spre coada ochiului.
    Contureaza apoi liniile genelor inferioare si superioare, pe interior, cu un dermatograf negru sau gri foarte inchis. Acesta este pasul care definitiveaza efectul smokey al machiajului, pentru ca da expresivitate privirii si accentueaza forma migdalata a ochiului.

    Finisarea machiajului
    Finalizeaza machiajul aplicand pe genele superioare un rimel, de preferat cu efect de alungire si volum, insistand mai mult pe coltul exterior al ochiului. Pe genele inferioare aplica numai daca te machiezi pentru un eveniment special, de seara.

     

Posteaza articol - Cosmetica & Beauty

Fb-Button

As a new user, you should go to your dashboard to create new post. Have fun!

 

 

 

Log In to post your comment.

http://www.trenduri.info/cosmetica/sample-page

http://www.trenduri.info/cosmetica

Load Posts

▲
TOP

▲
Sitemap