• Posteaza articol
  • Log in

       Urmareste ultimele tendinte    coafuri    manichiura    diete    moda    blog tendinte
  • Cosmetica
  • Machiaj

  • Like

Recent Entries

  • Frumusete bio: 5 retete speciale pentru tenul tau

    Posted on December 06, 2019 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Vara asta, ai grija de tenul tau cu ajutorul acestor retete naturale, bio, usor de confectionat si economice. Iata retetele!

    O crema protectoare

    O crema buna pentru ten este o crema ce iti va proteja pielea de agresiunile exterioare. Cu ajutorul unei pomade pe baza de ceara de albine si ulei de masline vei reusi sa prepari produsul perfect pentru tenul tau. Intr-un recipient opac din sticla, pune la topit in bain marie, 5 g de ceara de albine netratata si 5 linguri de ulei de masline bio. Poti sa adaugi acestei retete uleiuri esentiale, un ulei de migdale dulci sau chiar o apa florala.

    O lotiune cu apa de trandafiri

    Pentru a fabrica o lotiune home made pentru ten, este de ajuns sa prepari o infuzie. Pune la fiert ¼ l de apa. Vars-o intr-un recipient din apa in care adauga un pumn de petale de trandafiri. Lasa la infuzat timp de 15 minute dupa care filtreaza lichidul. Aceasta infuzie se poate prepara si cu ajutorul altor flori precum lavanda, melisa sau cu coaja citricelor bio. O lotiune perfecta pentru toate tipurile de piele, chiar si pentru pielea bebelusilor.

    O masca pentru ten pe baza de argila

    Iti recomandam sa iti prepari o masca pe baza de argila cel putin o data pe saptamana. Amesteca ½ lingura de argila alba cu putina apa. Lasa preparatul obtinut sa stea timp de 10 minute pana cand se formeaza o pasta consistenta. Aplica preparatul obtinut pe ten si lasa-l sa se usuce timp de 10 minute. Dupa care clateste cu apa rece. Argila alba se poate cumpara din magazinele bio si are un pret acceptabil.

    Frumusete bio: demachiant pe baza de galbenele

    Galbenelele sunt extrem de usor de gasit, sunt usor de cultivat in gradina proprie. Datorita acesteia, iti poti prepara un demachiant bio home made, sanatos si economic. Amesteca intr-un pahar petale de galbenele (proaspete sau uscate) cu un ulei vegetal bio. Lasa preparatul obtinut sa stea timp de doua saptamani dupa care filtreaza. Pentru o conservare cat mai indelungata, iti recomandam sa tii preparatul intr-un recipient opac la adapost de caldura si lumina. Timp de conservare: cateva luni. Stiai ca te poti demachia cu ajutorul unui ulei vegetal bio? Uleiul de masline de exemplu!

    Scrub gurmand cu cafea si ulei din samburi de prune

    Ai nevoie de ½ cana de cafea macinata si de 3 linguri de ulei din samburi de prune. Se amesteca ingredientele si se aplica sub dus cu ajutorul unor miscari circulare.

  • Masca revigoranta cu struguri

    Posted on December 05, 2019 in Cosmetica by admin

    Fb-Button

    Strugurii rezolva si problemele tenului. Putine dintre noi avem tenul perfect, din pacate. Majoritatea femeilor se plang fie de pielea prea uscata, nu doar tenul, ci si zonele problematice cum ar fi calcaiele, coatele, genunchii, iar alte femei se plang de tenul mult prea gras, uleios, cu predispozitie spre acnee.

    Fa o masca revigoranta pentru fata. Striveste 6 boabe de struguri cu o furculita si amesteca-i cu 2 lingurite de iaurt, o jumatate lingurita de suc de lamaie, 12 lingurite ulei de masline si o jumatate lingurita de miere. Intinde masca pe fata curata si maseaza timp de cateva secunde. Las-o pentru 10 minute si clateste-te cu apa calduta.

  • Uleiul de masline, secretul anti-age

    Posted on December 05, 2019 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Arbore sacru al tarilor occidentale, simbol al longevitatii si al fortei, maslinul are o serie de proprietati de neegalat asupra sanatatii si frumusetii noastre. Frunzele si fructele sale sunt in special cunoscute pentru faptul ca ne pastreaza in forma si ne ajuta sa traim mai mult.

    Uleiul de masline: detoxifiant

    Cercetarile medicale sunt unanime: uleiul de masline are un efect anti-colesterol, detoxifiant si regenerant.  Cu o compozitie de 70% de acizi grasi mononesaturati care actioneaza ca niste veritabili protectori ai arterelor, ai sistemului digestiv si biliar, uleiul de masline indeparteaza bolile cardiovasculare. Cercetatorii americani au adaugat recent listei lungi de beneficii ai uleiului de masline inca unul: protectia impotriva cancerului de san. Uleiul de masline ar fi capabil sa diminueze ingerinta unei gene implicate in transformarea celulelor normale in celule tumorale.

    Ulei de masline: pe care sa il alegi?

    Atentie, exista patru tipuri de ulei de masline! Cel mai bun din toate acestea este cel extra virgin. Obtinut cu ajutorul unor procedee mecanice, nivelul sau de aciditate nu depaseste 0,8%.

    Uleiul de masline are grija de frumusetea ta

    Majoritatea persoanelor au obiceiul sa consume uleiul de masline in salate. Insa putine sunt persoanele care profita si de beneficiile cosmetice ale uleiului de masline. Calmant, hidratant, cicatrizant si protector, uleiul de masline poate fi aplicat atat pe piele cat si pe par.

    Regenerant, emolient, antioxidant, uleiul de masline are capacitatea de proteja in mod eficient epiderma de agresiunile exterioare. Un alt atu al uleiului de masline este prezenta Vitaminei E, cunoscuta pentru faptul ca incetineste procesul imbatranirii cutanate.

    Extrem de bogat in vitamine si antioxidanti, uleiul de masline poate fi folosit si pentru tratarea acneei, deoarece curata in profunzime pielea, elimina absolute toate impuritatile lasand o piele stralucitoare.

    Datorita antioxidantilor continuti, uleiul de masline este ingredientul vedeta, extreme de utilizat in prepararea produselor cosmetice anti-aging.

    Uleiul de masline este foarte bogat in proteine, minerale si vitamine, dar si in acizi grasi esentiali, fiind benefic atat pentru tenul deshidratat cat si pentru cel iritat sau sensibil.

    Uleiul de masline este un puternic antioxidant. Acesta iti protejeaza pielea de efectele daunatoare ale radicalilor liberi si previne imbatranirea pielii.

    Daca ai ramas in pana de demachiant, ai la indemana o metoda naturala pentru a-ti indeparta machiajul, uleiul de masline. Asadar, inmoaie un disc demachiant in ulei de masline si sterge-ti fata. Spala-te cu apa si sapun din abundenta.

    Poti folosi uleiul de masline si pentru exfolierea tenului.  Pentru asta, amesteca doua linguri de ulei de masline cu doua de zahar. Aplica pe ten cu miscari circulare, pentru a indeparta celulele moarte de pe fata, buze, maini sau coate si genunchi.

  • Apa florala de muscata, aliatul pielii grase

    Posted on December 04, 2019 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Frunzele de muscata sunt pline de activi purifianti. Acestia sunt cei care corecteaza excesul de sebum al pielii grase si reduce inflamatia, responsabila de aparitia acneii. Epidermele fragile sunt cele mai rasfatate de apa florala de muscata deoarece aceasta din urma calmeaza roseata si elimina senzatia de disconfort.

    Pe la sfarsitul secolului al XVI-lea, muscata si-a facut aparitia in Europa. Parfumul sau suav, similiar trandafirului, a cucerit rapid lumea parfumeriei devenid in scurt timp un ingredient extrem de cautat. Cu peste sase sute de varietati de muscate, cea mai apreciata este Muscata de Bourbon, datorita aromei pronuntate. Ai fi tentat sa crezi ca in realizarea hidrolatului (apei florale) de muscata se folosesc florile distilate, insa nu este asa. Frunzele sunt extrem de bogate in principii active.

    Astringenta si antiseptica, muscata este capabila sa reechilibreze flora cutanata perturbata de catre un exces de sebum de exemplu. Extrem de blanda, apa florala de muscata calmeaza iritatiile. Aceasta apa florala este cel mai adesea comercializata in stare pura. Si, datorita, costurilor scazute si usurintei cu care se poate realiza, marcile cosmetice profita si adauga ulei esential in produsele realizate pentru a profita de un numar si mai mare de activi.

    Apa florala de muscata, un purifiant fara pereche

    Acest hidrolat curata epiderma eliminand excesul de sebum fara sa agreseze in vreun fel pielea. Asta deoarece apa florala de muscata inlatura doar ceea ce trebuie ceea ce garanteaza un bun echilibru cutanat, pastrand un amestec savant de apa si de lipide. Uleiul sau esential, prezent sub forma de urme de hidrolat are proprietati antifungice asupra pielii.

    Strapungand membrana celulara a ciupercilor, apa florala de muscata provoaca eliminarea acestora din urma. Antibacteriana, apa florala de muscata ataca si bacteriile care sunt frecvente in special in cazul unei epiderme cu probleme, bacterii ce sunt responsabile de aparitia cosurilor. Astringenta, apa florala de muscata rezolva problema porilor dilatati si fluxul de sebum care este destul de dificil de evacuat. Inca de la prima aplicare, apa florala de muscata tonifica si imbunatateste aspectul zonelor cu probleme. De aceea, apa florala de muscata este extrem de apreciata de doamnele si domnisoarele care se confrunta cu o piele grasa.

    Apa florala de muscata are o actiune calmanta. Aceasta atenueaza durerea si disconfortul cutanat. Calmanta, apa florala de muscata blocheaza reactia in cascada, responsabila de roseata si de aparitia acneii. Moleculele active din apa florala de muscata favorizeaza regenerarea celulara.

  • masca cu petale de trandafir pentru ten catifelat

    Posted on December 04, 2019 in Cosmetica by admin

    Fb-Button

    Masca cu petale de trandafir este recomandata persoanelor cu tenul mixt

    Bazata pe trandafiri, aceasta masca este perfecta pentru echilibrarea zonelor uleioase si uscate ale pielii.
    Ingrediente:
    – 6 petale proaspete de trandafiri
    – 2 lingurite de apa de trandafiri
    – 1 lingurita de iaurt al temperatura camerei ( nu trebuie sa fie sarac in grasimi sau fara grasimi)
    – 1 lingurita de miere
    Mod de preparare:
    Scufunda petalele de trandafiri intr-un bol, dupa care zdrobeste-le. Adauga apa de trandafiri, iaurtul si mierea. Amesteca-le bine si aplica aceasta solutie pe piele. Las-o sa actioneze pe fata timp de 10 minute. Dupa aceea, spala-te cu apa calduta.
    Dupa efectuarea acestei masti, pielea ta va fi mai frumoasa, mai perfecta si se va simti mai fina, mai moale si mai matasoasa.

  • Ai pielea grasa? Iata de ce activi naturali ai nevoie pentru a o ingriji

    Posted on December 03, 2019 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Femeile care au pielea grasa nu vor folosi aceleasi produse de ingrijire ca si femeile cu pielea uscata de exemplu. Ce caracteristici are pielea grasa? De ce activi naturali ai nevoie pentru a o rasfata? Specialistii te sfatuiesc!

    Pielea grasa este destul de greu de ingrijit. Este plina de imperfectiuni, luceste, nu este usor de ingrijit fara o rutina bine pusa la punct. De ce este atat de dificila pielea grasa? Pielea grasa se explica printr-o supra productie de sebum la nivelul folicului pilosebaceu. Surplusul de sebum provoaca aparitia imperfectiunilor de tipul punctelor negre sau a petelor rosii aparute in zona mediana a fetei si anume frunte, barbie si nas.

    Pentru a scapa de ele, o multime de femei incearca sa le scoata singure, acasa, ceea ce nu face decat sa agraveze problema. Manipulandu-l, contaminam punctul negru, acesta ajungand sa arate ca o inflamatie in toata regula.

    Nevoile pielii grase

    Solutia acestui cosmar epidermic se rezuma la un program cat se poate de strict: curatarea pielii fara sa o agresezi. Obiectivul este inchiderea porilor luptand in acelasi timp impotriva infectiei bacteriene si calmand eventualele inflamatii.

    Activi naturali adaptati

    Actioneaza asupra productiei de sebum privilegiind ingrijirile bio si/sau retete naturale care sa contina extract de capucin (purifiant), de hamamelis (astringent si dezinfectant) si de lemn dulce (antiinflamator).

    Previne infectiile cu ajutorul activilor antibacterieni precum frunzele de maslin, extractul de rozmarin, propolis sau cimbru.

    Calmeaza inflamatia cu ajutorul antioxidantilor (care vor oxida microbii) cu ajutorul extractelor de Nu ma Uita, de albastrele, de ienupar, de coacaze, de afine.

    Iti poti curata tenul cu ajutorul unui sapun de fata purificator, menit sa inlature excesul de sebum si sa curete impuritatile. Apa termala este si ea foarte buna pentru pielea grasa. Pulverizeaz-o pe fata si las-o sa se usuce.

    Exfoliaza tenul cu ajutorul acestei retete naturale: um amestec de zahar si iaurt, excelent pentru curatarea pielii, fara s-o atace sau faina de grau.

    Salvia, coada soricelului si menta sunt si ele recomandate pentru pielea grasa. Pune o lingura din acestea intr-o cana, dupa care acopera cu apa calda si lasa sa stea asa timp de 30 de minute. Filtreaza lichidul obtinut, lasa-l la racit si spala-te apoi cu el pe fata.

    Iata o reteta home made pentru pielea grasa

    Realizeaza aceasta sauna faciala din confortul casei tale care iti va deschide porii si te va scapa de imperfectiuni.

    Ingrediente:

    –         2l de apa;

    –         1 lingura de ulei vegetal la alegere (jojoba sau macadamia de exemplu);

    –         un pumn de frunze uscate de hamamelis;

    Intr-o caserola, varsa apa pe care ai fiert-o in prealabil. Introdu o lingura de ulei vegetal in apa inainte de a varsa frunzele de hamamelis. Aseaza-ti fata nemachiata deasupra vaporilor de apa si acopera-ti capul cu ajutorul unui prosop ca si cum ai face inhalari. Dupa 10 minute, curata-ti tenul cu ajutorul unei dischete demachiante imbibate in apa florala de levantica.

     

  • Ten stralucitor – greseli de evitat

    Posted on December 03, 2019 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Demachiere, curatare…atatea gesturi pe care trebuie sa le integrezi in ritualul tau de frumusete. Daca nu vrei sa ai un ten de sharpei, evita sa comiti urmatoarele greseli.

    Demachiaza-te si nu sari peste micul-dejun

    Nu te demachiezi dimineata

    Unul din primele reflexe de dimineata ar trebui sa fie demachierea tenului cu ajutorul unui produs de curatare. Dupa care, cu ajutorul unei dischete demachiante, il mai cureti odata cu loctiune tonica. Acest gest de frumusete stimuleza si pregateste pielea pentru infruntarea unei multitudini de factori (polulare, stres, soare). Nu uita ca dupa acest ritual sa aplici crema de zi.

    Neglijezi conturul ochilor

    In aceasta regiune, pielea este de 10 ori mai fina decat in restul fetei. Aici isi fac aparitia primele riduri. Pentru a le preveni, trebuie sa folosesti un produs special conceput pentru conturul ochilor incepand cu varsta de 25 de ani. Acest produs va drena, va tonifia si va decongestiona ochii. Se aplica dimineata si seara.

    Sari peste micul-dejun

    Citind acest subtitlu iti pui cu siguranta urmatoarea intrebare: ce legatura are micul-dejun cu tenul stralucitor? Cu toate acestea, micul-dejun este o masa esentiala pentru tenul tau!  Dupa o noapte de somn, corpul tau are nevoie de a-si recapata fortele. Are nevoie de nutrienti (proteine, lipide, glucide, saruri minerale si vitamine) nu doar pentru a fi in forma ci si pentru a-si asigura reinnoirea celulelor. Drept urmare, este esential sa incepi ziua cu un mic-dejun echilibrat si cu o bautura (ceai de exemplu pentru curatarea organismului), cereale sau paine integrala (glucide), un fruct sau un suc de fructe datorita multitudinii de vitamine continute (acestea ne protejeaza de radicalii liberi, drept urmare de imbatranirea cutanata).

    Alcoolul si stresul, inamicii tenului nostru

    Fructe si legume de-a lungul intregii zile

    Ramanem la capitolul pentru a-ti reaminti cat sunt acestea de importante pentru a avea o piele stralucitoare. Concentratii aflati in sucurile de fructe si legume sunt excelente pentru ten contribuind la hidratarea acestora. Evita pe cat posibil stresul si alcoolul, acestia nu ii fac deloc bine tenului tau.

    Aplici fondul de ten imediat dupa ce ai folosit crema hidratanta

    Este esential  sa ii acorzi cremei tale de zi 5 minute pentru a patrunde in piele si pentru a-si face efectul. In caz contrar, produsul va conferi tenului un aspect neuniform si isi va diminua puterea de acoperire. Nici aplicarea pudrei nu este indicata in acest caz. Combinarea celor doua texturi va rezulta intr-un aspect artificial, inestetic.

     

  • Masca din miere si menta pentru ingrijirea tenului iarna

    Posted on December 02, 2019 in Cosmetica by admin

    Fb-Button

    Pentru aceasta masca aveti nevoie de o lingurita de menta maruntita si doua lingurite de miere de albine. Amestecati ingredientele pana obtineti un produs uniform. Inainte de aplicarea mastii, curatati bine tenul si gatul. Aplicati masca pe piele si lasati sa actioneze timp de 20 de minute si apoi clatiti cu apa calduta. Dupa ce ati inlaturat masca, aplicati pe ten o lotiune tonica si o crema hidratanta.

  • Demachiere: alege formula care ti se potriveste

    Posted on December 02, 2019 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Primul gest de frumusete consta in demachierea tenului atat dimineata, cat si seara. Spuma, lapte, apa micelara, ulei…imposibil sa nu gasesti un demachiant pe placul tau, care sa se potriveasca pielii tale. Descopera diferitele produse de demachiere cu ajutorul nostru.

    Esential dimineata pentru a prepara pielea pentru machiaj, acest mic ritual de frumusete este capital si seara pentru a elibera pielea de toate impuritatile acumulate pe timp de zi. Aplicarea unui produs anti-age nu va avea nici un efect daca tenul nu este curatat in prealabil. Demachiantul ofera o mare diversitate de texturi. Exista pentru toate gusturile si pentru toate tipurile de piele.

    Laptele demachiant

    Laptele demachiant este recomandat pielii normale, mixte, mature si uscate. Textura cremoasa a laptelui demachiant ofera instant o senzatie de confort, de prospetime. Lejer, laptele demachiant elimina impuritatile si machiajul si este ideal pana si pentru cele mai sensibile tipuri de piele.

    Apa micelara

    Apa micelara reprezinta solutia ideala pentru doamnele si domnisoarele grabite, aflate mereu pe fuga. Aceasta curata tenul printr-un singur gest, nu mai este nevoie de clatire, lasand pe ten o senzatie placuta de prospetime. Apa micelara este potrivita tenului mixt sau gras. Insa, exista ape micelare special concepute pentru pielea sensibila sau uscata. Apa micelara este ideala pentru inlaturarea unui machiaj lejer.

    Spuma demachianta

    Spuma demachianta este ideala pentru doamnele si domnisoarele care nu pot concepe etapa de demachiere fara apa. De altfel, cu ajutorul spumei demachiante, tenul nostru va fi mult mai bine curatat de machiaj si de impuritati. Spuma demachianta este ideala pentru pielea grasa si mixta. Spuma demachianta previne uscarea tenului si confera o senzatie de prospetime.

    Uleiul demachiant

    Uleiurile demachiante, foarte la moda in Japonia si in Statele Unite, se bucura de un mare succes si in Europa. Curatarea grasimii continute de produsele cosmetice folosite poate parea un lucru surprinzator. Uleiurile demachiante sunt ideala datorita faptului ca poseda o structura chimica  apropiata de cea a sebumului prezent pe tenul nostru. Uleiurile demachiante nu usuca pielea dar nici nu o incarca. Multe persoane nu folosesc uleiurile demachiante considerand ca aceastea ingrasa si mai tare pielea. Exista uleiuri demachiante pentru toate tipurile de piele. Sunt ideale pentru pielea uscata in special.

    Gelurile

    Gelurile sunt mai degraba potrivite tenului gras si mixt. Acestea curata pielea in profunzime lasand o senzatie placuta de prospetime. Insa, dupa folosirea gelului demachiant, este nevoie de o clatire cu apa rece.

Beneficiile uleiului de migdale dulci - Cosmetica & Beauty

Posted on November 16, 2019 in Cosmetica by anca

Fb-Button

Uleiul de migdale dulci este cunoscut pentru aroma sa deosebita si textura sa delicata. Mamele si bunicile noastre ni l-au recomandat de atatea ori! Cine nu a auzit de uleiul de migdale dulci? Dar, odata cu inmultirea produselor din raioanele magazinelor avem tendinta sa uitam de delicatetea uleiului de migdale dulci, de beneficiile acestuia si de accesibilitatea sa.

Uleiul de migdale dulci este bogat in vitaminele A, B, D si E, in proteine, in saruri minerale si in materii nutritive. Inodor si onctuos, uleiul de migdale dulci este folosit in stare pura pentru aplicatiile externe sau amestecat cu alte uleiuri esentiale pentru masaj.

Bogat in vitamine diferite, in vitamina A in special, uleiul de migdale dulci imbunatateste elasticitatea pielii. Bogat in vitamina E, uleiul de migdale dulci accelereaza repararea celulara. Este extrem de bogat si in minerale care contin potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc si cupru.

Uleiul de migdale dulci hidrateaza pielea in profunzime fiind adesea folosit pentru masaj. Este extrem de benefic pielii si parului. Restructurant, acesta catifeleaza si tonifica pielea. Calmant si onctuos, uleiul de migdale dulci poseda printre altele si proprietati anti-inflamatorii care trateaza iritatiile cutanate, eczemele, dermatozele, arsurile lejere, precum si arsurile solare. Uleiul de migdale dulci elimina matreata si regleaza productia de sebum. Proprietatile sale emoliente permit eliminarea pielii moarte de la suprafata. Uleiul de migdale dulci este extrem de bogat in acizi grasi nesaturati (omega 6 si 9) care contribuie la fabricarea celulelor cutanate. Aplicat pe piele, acesta ajuta la reconstituirea filmului hidrolipidic care protejeaza epiderma.

Uleiul de migdale dulci constituie un produs de ingrijire naturala pentru orice femeie. Aplicarea zilnica a uleiului de migdale dulci pe maini va da pielii tale un aspect ingrijit. Un gomaj al pielii este posibil combinand uleiul de migdale dulci cu zahar cristal. Cateva picaturi de ulei de migdale dulci aplicate pe o discheta demachianta ajuta la inlaturarea machiajului rezistent la apa. Parul tau va straluci de sanatate dupa aplicarea unei masti pe baza de ulei de migdale dulci. Pentru ca masca sa actioneze mai bine, infasoara-ti parul intr-un prosop cald timp de o ora.

Uleiul de migdale dulci era deja folosit in Egiptul Antic de catre faraoni sub forma de ulei pentru masaj. Acesta este folosit inca din Antichitate datorita proprietatilor sale hidratante  si catifelante. Atunci de ce sa nu profiti din plin de beneficiile acestui ulei miraculos?

Deoarece atingerea este primul simt prin care bebelusul intra in contact cu lumea, masajul este un act benefic dezvoltarii senzoriale ale acestuia. Practicat cu ajutorul uleiului de migdale dulci, acesta confera bebelusului tandrete si protectie epidermei sale sensibile.

Uleiul de migdale dulci este recomandat in special in caz de uscaciune, deshidratare sau iritatie. Acesta poate fi aplicat pe pielea umeda dupa baie, fiind excelent impotriva eritemelor fesiere.

Vegetal in totalitate, uleiul de migdale dulci sustine functiile naturale ale epidermei si confera senzatia de bunastare. Intr-un cuvant, este un ulei excelent care nu ar trebui sa lipseasca din trusa ta de frumusete!

http://www.trenduri.info/cosmetica/beneficiile-uleiului-de-migdale-dulci

http://www.trenduri.info/cosmetica

Load Posts

▲
TOP

▲
Sitemap