• Posteaza articol
  • Log in

       Urmareste ultimele tendinte    coafuri    manichiura    diete    moda    blog tendinte
  • Cosmetica
  • Machiaj

  • Like

Recent Entries

  • Masca Castravete

    Posted on January 21, 2021 in Cosmetica by admin

    Fb-Button

    Castravetele revitalizeaza tenul si in acelasi timp este astringent pentru tenul mixt si chiar gras. Pentru aceasta masca ai nevoie de jumatate de castravete si o lingura de iaurt. Paseaza bine castravetele si amesteca-l cu iaurtul. Aplica masca pe fata uniform. Lasa-o sa actioneze 15-20 de minute si la final clateste fata cu apa calduta

    Pentru un plus de prospetime si racoare, foloseste iaurt direct de la frigider sau chiar de la congelator. Temperaturile scazute accelereaza circulatia sanguina la nivel local, ceea ce are ca efect o mai buna oxigenare a tenului si, prin urmare, o piele mai sanatoasa.

  • masca pentru ten cu banane

    Posted on January 20, 2021 in Cosmetica by admin

    Fb-Button

    Bananele sunt excelente in a vitaminiza si hrani tenul. Tot ele intră în componenţa unor măşti pentru tenul uscat. Amestecaţi două banane mai verzi cu o lingură cu miere şi o jumătate de pahar cu iaurt. Aplicaţi masca pe faţă pentru 20 de minute, apoi spălaţi-vă cu apă călduţă. Această mască ajută la prevenirea ridurilor.
    Banana, ale cărei proprietăţi sunt cunoscute de sute de ani, poate fi considerată hrana ideală, iar beneficiile ei asupra tenului sunt date de conţinutul de potasiu, vitamina B6, acid folic şi vitamina C.

    Iata o alta masca cu banane cu efect exfoliant: amesteca o jumatate de banana strivita cu o lingura de fulgi de ovaz. Intinde pasta pe fata si maseaza usor. Apoi lasa masca sa actioneze timp de 20 de minute. Indeparteaza totul cu un servetel si clateste fata cu apa calduta.

  • Sauna faciala – beneficii

    Posted on January 20, 2021 in Cosmetica by admin

    Fb-Button

    SAUNA FACIALA

    Cu mult timp in urma, romanii se foloseau de aburi pentru curatare, sauna si chiar masaj, in zilele noastre terapia de acest fel face parte din pachetele cosmetice ale celor mai multe cabinete de infrumusetare.

    Tratamentul cosmetic cu aburi aduce urmatoarele beneficii:

    * deschide porii

    * indeparteaza celulele epiteliale moarte

    * imbunatateste circulatia

    * ajuta la inlaturarea acneei  si a punctelor negre

    * permite purificare adanca a fetei

    Poti repeta aceasta maniera de curatare a pielii saptamanal;  ea constituie o baza ideala pentru aplicarea oricarei masti faciale. Vestea cea buna este ca poti efectua sauna faciala chiar la tine acasa. Nu ai nevoie decat de cateva dischete din bumbac, tonerul tau preferat, un bol, apa si un prosop mare.

    1. Demachiaza fata, apoi spal-o folosind sapun si apa, ori lotiune tonica cu efect de curatare; curata foarte bine supragata pielii cu apa calduta, dupa care sterge-te tamponand usor cu dischetele din bumbac.

    2. Incalzeste intr-un vas 3 cani mari cu apa. Ai grija  sa nu o dai  in clocot! Apa trebuie sa aiba in jur de 80°C.

    3. Pune lichidul incalzit intr-un bol larg.

    4. Asaza-te cu fata spre bolul cu apa, si pune prosopul deasupra. Aburul trebuie sa fie caldut, si nu fierbinte! Daca il simti prea cald, sau iti provoaca disconfort, indiferent de ce natura, inceteaza imediat!

    5. Mentine pozitia 5-10 minute, apoi clateste pielea cu apa rece; in acest fel, se vor inchide porii.

    6. La final, aplica o masca faciala sau un strat subtire de crema hidratanta.

    Poti adauga in apa calda utilizata la tratament si diferite ierburi cu efect calmant, cum ar fi : frunze de ceai verde, musetel, levantica si menta. Inainte de a folosi oricare dintre elementele mentionate, asigura-te ca nu esti alergica la vreunul dintre ele!

    O alta maniera de aplicare a tratamentului, impune respectarea urmatorilor pasi:

    1. Curatarea tenului

    2. Inmuierea unui prosop micut in bol, inlaturarea excesului de apa si tamponarea fetei.

    3. Dupa racirea tamponului, se recomanda repetarea procedeului. Ca sa fie eficient, udati si aplicati prosopul de 5-10 ori.

    4. La final, aplica o masca faciala sau un strat subtire de crema hidratanta.

    Nu uita ca daca incalzesti prea mult apa pentru sauna faciala, ai putea sfarsi prin a face mai mult rau decat bine! Aburul in exces poate arde pielea, asa ca verifica atent temperatura apei! Daca ai tenul sensibil sau cu probleme, stai de vorba cu medicul tau dermatolog pentru a stabili maniera cea mai fericita de abordare a tratamentului.

     

  • Apa de trandafiri, un super regenerant pentru piele

    Posted on January 19, 2021 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Bogata in activi anti-aging, apa de trandafiri contribuie la repararea celulelor deteriorate si contribuie la mentinerea tineretii cutanate. Datorita actiunii sale calmante, apa de trandafiri este excelenta pentru tenul sensibil. Aceasta floare cu parfum mitic este un ingredient vedeta in domeniul cosmeticii.

    Apreciat inca din Antichitate pentru parfumul si culoarea sa, trandafirul este una din cele mai cultivate plante din lume. De-a lungul secolelor, floarea a evoluat, existand in zilele noastre peste 3000 de varietati in lumea intreaga. Trandafirul de Damasc si trandafirul de dulceata sunt extrem de folosite in domeniul cosmeticii datorita principiilor active dar si in domeniul parfumeriei datorita aromei delicate. Petalele de trandafir sunt bogate in Vitmina A si acizi grasi esentiali. Hidrolatul de petale de trandafiri este un secret de frumusete ancestral.

    Un aliat anti-imbatranire

    Trandafirul stimuleaza cresterea keratinocitelor, aceste celule care participa la reinnoirea epidermei. Datorita acestora, pielea noastra isi pastreaza capitalul de tinerete, reparand zonele deteriorate. Insa, trandafirul are si o actiune puternica asupra hidratarii. Aceasta limiteaza pierderea de apa (transpiratie). In plus, puternica concentratie de acizi grasi esentiali imbunatateste bariera hidrolipidica si are un rol esential in calitatea fibroblastelor, acesti gardieni ai fermitatii pielii, gazduiti in derma dar si in fabricarea colagenului. Si, datorita continutului bogat de Vitamina E, apa de trandafiri ofera o protectie impotriva radicalilor liberi.

    Apa florala constituie un produs special, bland si bine tolerat de piele. Folosind apa florala beneficiem doar de principiile sale active, fara restrictii de folosire, spre deosebire de uleiurile esentiale de exemplu. In apa florala exista doar apa si planta. Drept urmare, se limiteaza riscurile unei reactii alergice. Apa de trandafiri calmeaza senzatia de disconfort cu care se confrunta pielea sensibila. Atenueaza roseata. Actiunea sa antiinflamatorie este extrem de eficienta in tratarea arsurilor solare. Apa de trandafiri are o actiune astringenta si inchide porii pielii. Aplicata direct pe scalp, apa de trandafiri calmeaza mancarimile si stimuleaza microcirculatia.

    Stiai ca iti poti prepara tu singura acasa apa de trandafiri? Se iau 6 linguri de petale de trandafiri maruntite cu mana. Se pun 3 linguri la macerat in 250 ml de apa, de seara pana dimineata, iar celelalte 3 se infuzeaza timp de 20 de minute in 250 ml de apa. Se strecoara apa, se arunca petalele si se amesteca cu cealalta apa in care au stat petalele de trandafir la macerat. Apa de trandafiri se pastreaza la frigider.

    Apa de trandafiri se poate folosi si pentru buze, in starea ei naturala, pulverizand peste buze, sau sub forma de balsam, pe care il poti face chiar tu acasa. Ai nevoie de doua lingurite de apa de trandafiri si doua lingurite de miere putin incalzita. Se amesteca cele doua ingrediente pana la omogenizare si se foloseste amestecul obtinut pentru a-ti masa usor buzele. Balsamul are un efect hidratant si calmant pentru buzele crapate.

  • Proprietatile cosmetice ale morcovului

    Posted on January 19, 2021 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Toata lumea stie deja ca morcovul ajuta la vedere. Putini stiu insa ca morcovul revitalizeaza pielea si te ajuta sa ai un ten de vis!

    Bogat in vitamine

    Crud sau fiert, morcovul trebuie sa faca parte din alimentatia noastra deoarece contine o multime de vitamine extrem de benefice frumusetii pielii. Aceasta planta din familia umbeliferelor este prezenta in piete de-a lungul intregului an. Pe langa faptul ca este extrem de gustos, morcovul este un alicament (aliment medicament) natural datorita concentratiei ridicate in vitamine si saruri minerale (potasiu, calciu si magneziu). Bogat in Vitamina C, morcovul poseda proprietati de neegalat in ceea ce priveste frumusetea pielii. Morcovul contine vitamine din grupa B, cu proprietati calmante si protectoare, precum si Vitamina E, antiradicalara. Provitamina A este cea care distinge morcovul de alte legume radacina. Datorita prezentei acestei molecule, morcovul este ingredientul ideal pentru orice produs cosmetic.

    Proprietati regenerante si detoxifiante

    O alta parte interesanta a morcovului o reprezinta semintele acestuia. In aceasta parte se afla de altfel si uleiul esential cu multiple proprietati. Un atu detox care are o multime de efecte benefice asupra corpului. Morcovul are o actiune drenanta suplimentara, are o actiune interesanta si asupra acneii dar si proprietati cicatrizante. Este chiar recomandat ca uleiul esential de morcovi sa fie utilizat in stare pura impotriva cosurilor.

     

    Morcovul este recunoscut si datorita proprietatilor regenerante care ne permit sa luptam impotriva procesului de imbatranire. Hidrolatul sau (apa florala), completeaza aceasta actiune favorizand reinnoirea celulara si cicatrizarea. Un al atu al acestei legume este urmatorul: uleiul esential de morcovi, amestecat cu ulei esential de argan trateaza pielea uscata sau terna. Asociat cu ulei esential de muscate, uleiul esential de morcovi este recomandat in tratarea petelor brune legate de fotoimbatranire. Extrem de parfumat, uleiul esential de morcovi este folosit si de catre parfumerii.

    Preparator solar si anti-aging

    Pe langa toate proprietatile cosmetice enumerate mai sus, beta-carotenul este in egala masura si un preparator solar. Nu numai din cauza ca este antiradicalar, dar si pentru ca are capacitatea de a colora lejer pielea, declansand procesul natural de pigmentare, activand productia de melanina. Pentru asta, pune cateva picaturi de ulei esential de morcovi cu crema ta obisnuita de zi, pentru a favoriza bronzarea naturala a pielii.

    O actiune anti-age puternica

    Morcovul este una din cele mai bogate legume in beta-caroten, un precursor al Vitaminei A, cu proprietati antioxidante, drept urmare anti-age. Cu cat este mai colorat morcovul, cu atat acesta contine mai mult beta-caroten. Aceasta este molecula care da culoarea portocalie a morcovului. In timpul fotosintezei, aceasta permite evitarea oxidarii. Idem si in cazul pielii. Astfel, provitamina A va fi transformata de catre organism in provitamina A (retinol) care reactiveaza mecanismele celulare si repara tesuturile cutanate.

    Iata o reteta de masca pentru stralucire a tenului:

    • 1 morcov;
    • ½ avocado daca ai o piele uscata;
    • ½ lingura de miere;
    • ½ lingura de ulei de masline;
    • Cateva picaturi de suc de lamaie;

    Se fierbe morcovul razuit, pana devine moale. Dupa aceea, se zdrobeste cu furculita pana devine piure. Adauga restul ingredientelor, in afara de uleiul de masline daca ai pielea grasa. Las-o sa se raceasca. Aplic-o pe pielea curate si las-o sa actioneze timp de 10 minute. Clateste cu apa calduta.

  • 5 anti-cearcane naturale

    Posted on January 18, 2021 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Cine a spus ca pentru alegerea unui anti-cearcan trebuie sa cheltuim o avere? Am adunat pentru tine cinci  produse anti-cearcane, 100% naturale, menite sa atenueze cearcanele, chiar sa le elimine definitiv.

    Ceaiul

    Ceaiul este un excelent anti-cearcan. Pentru asta, poti folosi un simplu ceai verde. Aseaza doua saculete cu ceai verde usor infuzate pe pleoape timp de cinci minute. Sau prepara-ti pansamente in care ai introdus in prealabil frunze de ceai verde infuzate si aplica-le pe pleoape.

    Cafeaua

    Un alt produs anti-cearcan la un pret mic. Nu mai arunca zatul de cafea, acesta are o multitudine de intrebuintari. Aplica zatul de cafea pe cearcane timp de 15 minute. Dupa 15 minute, inlatura-l in mod delicat cu ajutorul unei dischete demachiante. Gata cu cearcanele! Gata cu ochii umflati.

    Cartofii

    Cartofii reprezinta o solutie eficienta impotriva cearcanelor. Nu conteaza sub ce forma ii aplici: suc, rondele, rasi. Aplica cartofii pe pleoape timp de 15 minute dupa care clateste cu apa rece.

    Lamaia

    O lamaie simpla poate face minuni impotriva cearcanelor. Ideal ar fi sa alegi o lamaie bio. Imbiba doua dischete demachiante in putin suc natural de lamaie si in putin ulei de masline. Aplica acest amestec pe pleoape si lasa-l sa actioneze timp de 15-20 de minute. Clateste. De aplicat seara de preferinta.

    Castravetii

    Cine n-a incercat macar o data sa scape de cearcane cu ajutorul rondelelor de castraveti ? Un remediu clasic dar eficient. Taie un castrevete rondele si aplica doua pe pleoape. Aceeasi recomandare ca in cazul lamaii: alege un castravete bio pentru a evita ca produsele chimice (pesticide) sa ajunga pe pielea ta.

    Alte solutii eficiente impotriva cearcanelor

    Bea cat mai multe lichide. Cel putin opt ore de somn pe noapte iti vor mentine pielea elastica si hidratata. De asemenea, trebuie sa fii foarte atenta la soare. Poarta intotdeauna ochelari de protectie, chiar si iarna, pentru a le oferi ochilor tai o protectie cat mai eficienta. Tot pentru protectie, aplica pe cearcane, o crema cu factor de protectie ridicat.

    Masca pe baza de miere si lapte praf

    Amesteca o lingurita cu miere cu o lingurita de lapte praf. Aplica compozitia obtinuta pe cearcane si las-o sa actioneze timp de 15-20 de minute.

    Inainte de a merge la culcare aplica o crema sau un gel din plante special concepute pentru cearcane. Ar fi indicat sa nu le lasi sa actioneze toata noaptea.

    Dieta echilibrata este extrem de eficienta impotriva cearcanelor. Alimentele bogate in fier sunt aliatele tale cele mai de pret impotriva cearcanelor inestetice. Consuma cat mai des cu putinta legume si fructe proaspete.

  • Retete de masti usor de realizat pentru toate nevoile

    Posted on January 18, 2021 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Sezonul cald si rece nu este intotdeauna bland cu tenul si pielea noastra. Climatul, incalzirea, razele soarelui, alimentatia mai putin sanatoasa, praful, poluarea…iata o multime de lucruri care ne agreseaza tenul si pielea. Acum, ca vara bate la usa, trebuie sa avem o piele impecabila nu-i asa? Ce ar fi sa iti prepari o masca extrem de usor de realizat la tine acasa?

    Iata o serie de masti naturale cu ajutorul carora te vei rasfata. Costurile sunt minime. Cu ajutorul indicatiilor noastre, este de ajuns sa amesteci ingredientele, sa aplici masca pe o piele curata dupa care sa o inlaturi cu apa calduta.

    Inainte de a incepe: sfaturi generale

    In momentul in care iti prepari o masca pentru par sau piele poti mixa amestecul intreg cu ajutorul unui mixer inainte de aplicare. Astfel, efectele mastii vor fi mai uniforme. Cand iti prepari o masca de frumusete, asigura-te ca ai la dispozitie timpul necesar. Timpul de actiune al mastii variaza intre 15-30 minute, asta daca vrei sa ai rezultate vizibile. Nu aplica mastile foarte des. Chiar daca efectele lor sunt benefice, vorbim totusi despre tratamente intense care solicita epiderma sau parul. Folosite mult prea des, efectele nu vor fi cele dorite.

    Masca se va aplica intotdeauna pe o piele curata. Nu uita sa te relaxezi. Cele 15-30 de minute cat astepti sa actioneze masca, relaxeaza-te total.

    Piele uscata

    La iesirea din iarna, tenul nostru este adesea uscat si deshidratat. Trebuie sa aplici o crema hidratanta potrivita dimineata si seara dar si o masca pentru ca tenul tau sa-si recapete stralucirea.

    Masca cu avocado (20 minute)

    • 1 avocado bine copt;
    • ½ lingurita de ulei de masline sau de nuci;
    • 1 lingurita de miere;

    Masca desert (15 minute)

    • galbenusul unui ou;
    • o banana coapta;
    • 1 lingurita de ulei de cocos;
    • o lingurita de miere;
    • o lingurita de apa de floare de portocal;
    • 2 linguri de iaurt;

    Piele grasa

    Daca pielea ta este grasa, nu trebuie sa folosesti masti pe baza de ulei sau alte materii grase. Vei opta pentru ingrediente care permit absorbtia excesului de ulei al pielii.

    Masca pe baza de aspirina

    • zdrobeste cateva comprimate de aspirina pana cand se formeaza o pudra fina;
    • adauga o lingura de miere si doua de apa calda;
    • asteapta 10 minute dupa care aplica amestecul obtinut pe ten;

    Piele iritata

    Sezonul rece si cald este un cosmar pentru persoanele cu piele sensibila.

    Masca cu iaurt

    • 5 linguri de iaurt;
    • cateva picaturi de ulei esential de musetel sau hamamelis;

    Ten tern

    Masca cu capsuni (15 minute)

    • 12 capsuni proaspete sau decongelate;
    • un sfert de ceasca de ceai verde bine infuzat si racit;
    • o lingura de miere;

     

  • Greseli in materie de frumusete de evitat in aceasta toamna

    Posted on January 17, 2021 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Sprancene prea subtiri, piele incorect demachiata, alimentatie dezechilibrata…acest lucru ti se poate parea ciudat insa acumularea acestor nenumarati pasi falsi te poate costa scump. Imbatranita, pielea se degradeaza mult mai rapid. Intretine-ti capitalul de frumusete schimband aceste proaste obiceiuri.

    Nu iti cureti uneltele de machiaj

    Pensule de machiaj, burete pentru aplicarea fondului de ten, pensule pentru aplicarea rujului…toate coabiteaza de ani buni in trusa ta de machiaj. Pe aceste unelte de machiaj se afla o multime de bacterii pe care cu siguranta nu iti doresti sa le vezi la microscop, nu-i asa?

    Fa o curatenie de toamna curatandu-ti uneltele de machiaj pentru a evita iritatiile cutanate. Pensulele se pot curata cu ajutorul alcoolului de 70 de grade. Buretii se pot curata cu ajutorul sapunului de Marseille.

    Dormi doar 3-4 ore pe noapte

    O multime de studii stiintifice au demonstrat-o insa este suficient sa te uiti in oglinda pentru a constata si tu acest lucru: noptile pierdute te imbatranesc. Care este explicatia? Celulele cutanate se reinnoiesc noaptea. De aceea, daca nu dormi suficient nu te vei pricopsi doar cu cearcane si ochi umflati ci si cu riduri. Trebuie sa incerci sa dormi cel putin 7-8 ore pe noapte, sa nu pierzi noptile.

    Iti pensenzi mult prea tare sprancenele

    Sprancenele subtiri nu sunt deloc cool. Te pot face sa semeni cu bunica ta. Incearca sa le conferi un aspect cat mai natural si sa le pensezi respectand linia si conturul. Daca nu te descurci, lasa-te pe mana unui profesionist.

    Iti storci cosurile

    O greseala clasica, inca populara prin randul femeilor care sufera de acnee. Storsul unui cos reprezinta cea mai buna modalitate de a-l infecta si mai tare si sa iti provoci pe fata cicatrici de acnee. Lupta impotriva naturii si adopta un produs anti-inflamatoriu care te va scapa de acnee.

    Uiti sa te demachiezi dimineata si seara

    Praful, poluarea, sebumul, toate acestea formeaza un strat de impuritati care iti impiedica pielea sa respire. Este esential sa iti cureti tenul in fiecare seara si dimineata. Apa micelara, lotiune tonica, ulei, alege produsul care ti se potriveste cel mai bine.

    Exagerezi cu gomajul

    Gomajul este indicat toamna pentru a-i permite epidermei sa se regenereze, sa elimine celulele moarte. Insa acesta trebuie facut de maxim doua ori pe saptamana. Daca exagerezi cu gomajul risti sa iti agresezi pielea.

    Crezi ca zaharul nu are incidenta asupra pielii tale

    Zaharul nostru are nevoie de zahar dar de glucide bune. Pentru a preveni aparitia cosurilor si imbatranirea tenului mizeaza pe alimente cu index glicemic slab spre moderat. Fructe, legume verzi, leguminoase, oleaginoase.

  • Cum sa lupti impotriva punctelor negre

    Posted on January 17, 2021 in Cosmetica by anca

    Fb-Button

    Punctele negre sau comedoanele sunt extrem de frecvente la adolescenti si la adulti, la cei care au pielea grasa in special. Punctele negre reprezinta un exces de sebum intepenit in porii pielii. Acestea degenereaza cel mai adesea in puncte albe, mai apoi in cosuri inestetice.

    Orice tip de piele este afectata la un moment dat de punctele negre. Punctele negre sunt localizate in special pe frunte, pe nas si pe barbie. Este regiunea cunoscuta sub numele de zona T. Punctele negre se pot forma si pe umeri, in spatele urechilor si pe tors.

    Punctele negre se datoreaza unui exces de sebum. Aceasta substanta grasa care are drept scop principal protejarea pielii, se acumuleaza in porii pielii, formand niste puncte care mai apoi se pot infecta.

    Care sunt gesturile care trebuie sa le adopti daca ai puncte negre?

    Pentru a limita formarea punctelor negre, primul gest pe care trebuie sa il adopti este sa ai o igiena corporala ireporosabila. Ideal este sa alegi un sapun special conceput pentru pielea cu probleme, sa nu folosesti un sapun clasic al carui efect astringent agreseaza pielea. Trebuie sa stii ca o piele agresata raspunde automat printr-o noua secretie de sebum ceea ce va provoca aparitia unor puncte negre noi sau cosuri noi. Sapunurile antimicrobiene sunt deci indispensabile. Sunt non comedogene, altfel spus impiedica formarea punctelor negre. Actiunea lor de curatare este profunda: elimina mult mai eficient excesul de sebum.

    In afara de folosirea unui sapun special, trebuie sa folosesti o lotiune purifianta speciala. Aceasta lotiune va inchide porii pielii si va impiedica formarea excesului de sebum. In afara de folosirea produselor existente pe piata, special concepute pentru inlaturarea punctelor negre, mai poti face bai de aburi. Dupa o baie de aburi de aproximativ 15 minute, punctele negre vor fi mult mai usor de extras, porii de vor inchide iar pielea va fi mai catifelata si mai supla.

    Iata o masca naturala pentru combaterea punctelor negre

    Masca pe care ti-o propunem iti va exfolia delicat pielea, va indeparta orice urma de sebum si piele moarta care acopera porii si va contribui la regenerarea celulelor. Ai nevoie de:
    – 2 lingurite de miere.
    – 1/2 lingurita de scortisoara.
    – 1/2 lingurita vitamina E uleioasa.
    Lasa aceasta masca sa actioneze timp de 10 minute. Punctele negre nu au nicio sansa sa supravietuiasca.

    Bicarbonatul de sodiu este un alt  ingredient-minune. Este un produs  ieftin si foarte eficient atat pentru tratarea acneei, cat si pentru indepartarea punctelor negre. Ai nevoie doar de 1 lingura de bicarbonat si cateva picaturi de apa, pentru a obtine o pasta groasa. Aplic-o in zonele cu puncte negre si dupa 10 minute clateste fata.

Ai pielea grasa? Iata de ce activi naturali ai nevoie pentru a o ingriji - Cosmetica & Beauty

Posted on January 06, 2021 in Cosmetica by anca

Fb-Button

Femeile care au pielea grasa nu vor folosi aceleasi produse de ingrijire ca si femeile cu pielea uscata de exemplu. Ce caracteristici are pielea grasa? De ce activi naturali ai nevoie pentru a o rasfata? Specialistii te sfatuiesc!

Pielea grasa este destul de greu de ingrijit. Este plina de imperfectiuni, luceste, nu este usor de ingrijit fara o rutina bine pusa la punct. De ce este atat de dificila pielea grasa? Pielea grasa se explica printr-o supra productie de sebum la nivelul folicului pilosebaceu. Surplusul de sebum provoaca aparitia imperfectiunilor de tipul punctelor negre sau a petelor rosii aparute in zona mediana a fetei si anume frunte, barbie si nas.

Pentru a scapa de ele, o multime de femei incearca sa le scoata singure, acasa, ceea ce nu face decat sa agraveze problema. Manipulandu-l, contaminam punctul negru, acesta ajungand sa arate ca o inflamatie in toata regula.

Nevoile pielii grase

Solutia acestui cosmar epidermic se rezuma la un program cat se poate de strict: curatarea pielii fara sa o agresezi. Obiectivul este inchiderea porilor luptand in acelasi timp impotriva infectiei bacteriene si calmand eventualele inflamatii.

Activi naturali adaptati

Actioneaza asupra productiei de sebum privilegiind ingrijirile bio si/sau retete naturale care sa contina extract de capucin (purifiant), de hamamelis (astringent si dezinfectant) si de lemn dulce (antiinflamator).

Previne infectiile cu ajutorul activilor antibacterieni precum frunzele de maslin, extractul de rozmarin, propolis sau cimbru.

Calmeaza inflamatia cu ajutorul antioxidantilor (care vor oxida microbii) cu ajutorul extractelor de Nu ma Uita, de albastrele, de ienupar, de coacaze, de afine.

Iti poti curata tenul cu ajutorul unui sapun de fata purificator, menit sa inlature excesul de sebum si sa curete impuritatile. Apa termala este si ea foarte buna pentru pielea grasa. Pulverizeaz-o pe fata si las-o sa se usuce.

Exfoliaza tenul cu ajutorul acestei retete naturale: um amestec de zahar si iaurt, excelent pentru curatarea pielii, fara s-o atace sau faina de grau.

Salvia, coada soricelului si menta sunt si ele recomandate pentru pielea grasa. Pune o lingura din acestea intr-o cana, dupa care acopera cu apa calda si lasa sa stea asa timp de 30 de minute. Filtreaza lichidul obtinut, lasa-l la racit si spala-te apoi cu el pe fata.

Iata o reteta home made pentru pielea grasa

Realizeaza aceasta sauna faciala din confortul casei tale care iti va deschide porii si te va scapa de imperfectiuni.

Ingrediente:

–         2l de apa;

–         1 lingura de ulei vegetal la alegere (jojoba sau macadamia de exemplu);

–         un pumn de frunze uscate de hamamelis;

Intr-o caserola, varsa apa pe care ai fiert-o in prealabil. Introdu o lingura de ulei vegetal in apa inainte de a varsa frunzele de hamamelis. Aseaza-ti fata nemachiata deasupra vaporilor de apa si acopera-ti capul cu ajutorul unui prosop ca si cum ai face inhalari. Dupa 10 minute, curata-ti tenul cu ajutorul unei dischete demachiante imbibate in apa florala de levantica.

 

http://www.trenduri.info/cosmetica/ai-pielea-grasa-iata-de-ce-activi-naturali-ai-nevoie-pentru-a-o-ingriji

http://www.trenduri.info/cosmetica

Load Posts

▲
TOP

▲
Sitemap