Tunsoarea scurta falsa

Elegant si natural, acest stil feminin se numara printre tendintele principale ale anului in curs. Din fericire, trucurile specialistilor te ajuta sa beneficiezi de acest look special, fara sa fii nevoita sa renunti la lungimea podoabei tale naturale. Iata cum poti sa creezi o tunsoare scurta falsa, exact ca la salon.

Toamna trecuta, in randul celebritatilor de la Hollywood s-a nascut o adevarata “epidemie” a bobului fals. Acest fenomen nu s-a petrecut intamplator, intrucat se simtea nevoia unui aer proaspat si natural, care sa contrabalanseze frenezia extensiilor.

Pasii realizarii bobului fals

Pentru o astfel de coafura chic si moderna, ai nevoie de un produs de fixare de calitate (de preferat, spray) si de multe agrafe in forma de ac.

Pasul 1: Aplica fixativul pe toata suprafata parului, apoi “ciufuleste-l” putin pentru a crea volum. Prinde jumatate de par din partea superioara in crestet, astfel incat sa poti lucra in voie cu suvitele de la spate.

Pasul 2: Impleteste parul incepand de la urechea dreapta, spre cea stanga, intr-o codita foarte lejera, care nu va fi vizibila la final. Aceasta va fi “baza” in care vei fixa suvitele de la suprafata cu agrafele. Ascunde orice fir de par rebel sub codita.

Pasul 3: Ia cate o suvita subtire din parul prins in crestet si foloseste un pieptene des pentru a le “tapa” usor pe toata suprafata, astfel incat sa para mai voluminoase si sa aiba o stabilitate mai buna in cadrul coafurii.

Pasul 4: Fiecare suvita de par va fi indoita in interior la nivelul pe care il consideri potrivit (putin deasupra umerilor, de preferat) si atasata de coada impletita de la baza, folosind agrafele. Ai grija sa acoperi toata partea interioara de jur-imprejur, astfel incat sa nu fie vizibil micul artificiu pentru ascunderea parului lung.

Pasul 5: Continua sa prinzi de baza cat mai temeinic suvitele indoite in interior, pana cand obtii imaginea unui bob mediu cat mai “credibil”. Dupa ce coafura ta atinge forma dorita, aplica putina ceara sau crema pentru fixare cu ajutorul degetelor pe toata suprafata parului: in acest mod, firele rebele vor ramane la locul lor, iar suvitele vor avea o stralucire aparte.