Wanted – o coafura couture pentru sarbatorile de iarna

coafuraDeoarece sarbatorile de sfarsit de an obliga, trebuie sa joci marele pot in materie de coafura. Dar daca spunem eleganta nu trebuie sa spunem neaparat si complicatii capilare in vedere. Dovada cu aceste 6 idei de coafura inspirate de prezentarile de moda.

Coada de cal preppy. Cine a spus ca sarbatorile de sfarsit de an rimeaza in mod neaparat cu un coc? O coafura poate fi extrem de sic chiar daca nu are 1001 agrafe si o tona de fixativ. O coafura in genul celei vazute la prezentarea de moda Jenny Packham este perfecta. Este foarte usor de realizat si se potriveste parului foarte drept si dificil de coafat. Pentru a o obine trebuie sa iti piepteni parul si sa il prinzi intr-o coada de cal joasa. Aplica apoi peste elastic o panglica pe care sa o prinzi cu o fundita. Ai grija insa ca extremitatile sa depaseasca lungimea parului. Vei da impresia unui par mai lung astfel.

Cocul banana regandit. Cocul tip banana ti se pare a fi mult prea strict? Nicio problema. Il poti destructura la fel ca si in prezentarea Dolce&Gabbana unde este accesorizat cu o coroana. Tu poti schimba bineinteles coroana cu o cordeluta.

Parul cu bucle glossy. Dupa ce ai pieptanat bine parul si dupa ce ai aplicat putin spray de protectie termica pe intrega lungime, fa-ti o carare intr-o parte si inarmeaza-te cu o placa de intins parul. Ia apoi o suvita lata de aproximativ 5 cm si trece placa prin ea vreo 3-4 cm facand-o sa se intoarca la 180 de grade. La urmatorii 3-4 cm fa acelasi gest miscand placa din nou la 180 de grade dar de aceasta data in sens opus. Cand ai ajuns mai jos, la varfuri, intoarce placa la 90 de grade. Fa aceasta operatiune pe toata lungimea parului de jos.

Impletitura romantica. Atemporal, cocul rulat, la nivelul cefei este mereu de mare efect. Iata insa un mic truc, pentru a-l sublima, retinut de la prezentarea de moda Valentino. O impletitura fina care vine sa orneze radacina sub forma unei coronite. Daca ai parul foarte lung si motivatia necesara fa-ti timp ca sa pornesti impletitura pornind de la nivelul urechii. Daca nu ai parul atat de lung si nu te pricepi la impletit, poti opta pentru o impletitura falsa montata pe o cordeluta sau pe un elastic. Trebuie doar sa iti piepteni parul, sa il texturizezi, sa faci o carare pe mijloc, sa pui cordeluta si sa iti prinzi parul in coc.

Cocul de balerina impletit. Cocul de balerina s-a democratizat si a fost regandit de foarte multe ori. In prezentarea de moda Naeem Khan cocul este realizat pornind de la o coada de cal joasa care s-a impletit in mai multe suvite.

Coada de cal princiara. Coada de cal poate fi regandita in felul urmator – niste bucle pentru a o sublima si parul rulat in jurul elasticului pentru a-i conferi mai multa eleganta. Un efect boem, ideal pentru sarbatori.

Tu pentru care vei opta?

Be Sociable, Share!

Comments are closed.

Post Navigation